Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Vaata oma nabast kaugemale

See nabavärk on kahtlane küll. Eriti kui oma nabast kaugemale ei näe. Ükskord oli üks poiss, kellel oli kuldne kruvi nabaaugus. Küsis oma emalt, et kuidas selle kruvi ära saab. Ema ütles, et ära võta seda kruvi kunagi ära. Küsis siis teistelt täiskasvanutelt ja kõik kordasid sama. Poiss kasvas oma kruviga suureks ja armus kaunisse neidu. Tahtis temaga abielluda kuid neiu keeldus. “Mitte enne kui sa oled selle kuldse kruvi nabast välja võtnud”, ütles neidis.

Läks kruvinaba siis targa munga juurde kes ütles, et ära võta seda kruvi välja. Kruvinaba painas tarka meest niikaua, kui too ütles, et mägedes elab veel targem mees, kes kindlasti teab kuidas kruvi välja saab.

Poiss kuldse kruviga nabas asus rännakule iidse targa juurde. Leidnud targa, soovitas viimane jällegi, et ärgu võtku kruvi ära. Aga kruvinaba ei jätnud oma jonni. tark õpetas siis järgmist; “Mine kesköö paiku küla taha kõrbe ja ütle kolm korda “tahan kruvi välja”.”

Kruvinaba toimiski järgmisel ööl targa õpetuse järgi – läks küla taha kõrbe ja ütles kolm korda “tahan kruvi välja”. Lausunud viimased sõnad, avanes taevas, sealt ilmus suur kuldne kruvikeeraja ja keeras poisi nabast kruvi välja. Poiss hirmus õnnelik, saab ju abielluda oma väljavalituga. Hõiskas suurest rõõmust hurraa ja hüppas õhku. Selle peale kukkus poisi tagumik küljest ära.

Vot selliseid asju juhtub kui oma nabast kaugemale ei näe!

 

AnekdootRahvatarkus

kolonelHans • veebruar 26, 2015


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *