Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Viimane võidmine

Mees on olnud tõsiusklik kristlane kogu oma elu. Kuid nüüd on haiglas ja vaagub elu ja surma vahel. Perekond kutsus kohale preestri, et vanamees saaks puhta hingena jumala palge ette ilmuda. Preester seisab voodi kõrval, mehe olukord tundub halvenevat ja ta annab käega märku, nagu tahaks midagi kirjutada. Preester annab mehele pliiatsi ja paberi, mees kirjutab oma viimaseid jõuvarusid kokku võttes midagi paberile ja sureb. Preester võttis paberi ja pani seda vaatamata paberi oma taskusse.

Matustel, peale viimase palvuse lõppu, meenub talle, et taskus on viimane sõna vanalt mehelt. Ütleb siis sugulastele, et mehel on kindlasti midagi mis ta tahtis kõikidele kohaleviibijatele peale surma öelda. Võtab taskust paberi ja loeb ette; „Astu samm vasakule. Sa seisad hapnikutoru peal.“

 

AnekdootReligioonVanur

kolonelHans • veebruar 26, 2015


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *