Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Eesti 200 protestib suurema kolmanda lapse toetuse vastu

Kristina Kallas (Eesti 200) jätkab perehüvitiste seaduse kallal närimist. Ilmselt on tal raske aru saada seaduse eesmärkidest ning loogikaga on tal ka vist raskused. Ühes asjas on tal õigus – suur toetuste vahe 1-2 ja 3 ning enama lastega perede toetamisel ei too juurde kõrgemat heaolu. Ning see ei ole ka seaduse eesmärk. Katsun selgitada ümmarguste numbritega sest kui loogikat napib, napib ka matemaatika tundmist. Oletame, et kahelapselise pere kuu sissetulek on 4000 eurot, ühe pereliikme kohta 1000. Kolmanda lapse sünniga lisandub perele 860 eurot. 5 liikmelise pere kuu sissetulek on siis 4860 mis teeb ühe pereliikme kohta 972. Seega ratsa rikkaks keegi ei saa.
Kallas kurdab ka, et seaduse mõjuanalüüs on olematu. Ilmselt ta ei tea või ei julge avaldada, et taoline lähenemine on ennast tõestanud juba praktikas. Isamaa eestvedamisel 2017.a. kehtima hakanud kolmanda lapse toetus töötas, 2018. aasta esimese 8 kuuga kasvas kolmandate laste sündide arv 32%!
Perehüvitiste seadus ei ole toetus kõikidele meie inimestele vaid investeering tulevikku. Selleks, et eesti riiki juhiksid siin sündinud ja üleskasvanud kodanikud. Kolmandale lugemisele minevas seaduseelnõus:
• Esimese ja teise lapse toetus tõuseb 80 euroni kuus;
• Üksikvanema toetus tõuseb 80 euroni kuus.
• Lasterikka pere toetus tõuseb 600 euroni kuus, mis tähendab, et kolmelapseline pere saab uuest aastast 860 eurot kuus kätte.
• 2024. aastast alates indekseeritakse lasterikka pere toetus.
Mis aga puudub Eesti rahva toetamisele tänases majandussituatsioonis siis Isamaa eestvedamisel on seadustatud universaalteenus. Ning meie osalusel on seadustatud, et alates järgmise aasta esimesest jaanuarist on üldine maksuvaba tulu määr 7848 eurot aastas, mis tähendab, et kuni 1200 eurot teenivale inimesele jääb aastas vähemalt 370 eurot rohkem kätte.
Mis aga puutub Kristina Kallase kurtmisse, et ohtralt toetusi saavad inimesed (nagu tema ise) ei tunne ennast selle tõttu õnnelikumana, siis vanarahvas teab, et õnne raha eest ei osta. Õnn tema jaoks võib peituda toetustest loobumises.
TOETUSEST VÕIB LOOBUDA IGAÜKS, KELLE MAJANDUSLIK OLUKORD SEDA EI VAJA.
Total Page Visits: 39 - Today Page Visits: 1
Poliitika

kolonelHans • november 24, 2022


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *