Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 19. oktoobril

OPOLUKORD 19102023

Vene väed viisid läbi pealetungioperatsioone mööda Kupjanski-Svatove-Kreminna liini, Bahmuti lähedal, Avdiivka suunas, Donetski linnast edelas, Donetski-Zaporižžja oblasti piirialal ning Zaporižžja oblasti lääneosas ja edenesid Avdiivkast lõunas.

Seekord väga halb UA õhutõrje tulemus 17 õhusihtmärgist hävitati 4. Vene Föderatsioon ründas rakettidega Iskander-M, Shahed droonidega, juhitavate õhu- ja õhutõrjerakettidega.

 • Dnipropetrovski piirkond. Raketirünnak Pavlogradile: taristuobjektil toimub hävitus. Ohvreid pole.
 • Mykolaivi piirkond. Piirkonnakeskusele suunatud raketirünnaku tagajärjel tekkis ettevõttes tulekahju. Korterelamud said kannatada. Ohvreid pole.
 • Rünnati ka objekte Donetski, Sumõ ja Zaporižžja piirkondades. Tagajärgedest ja ohvritest – hiljem.

Ukraina kaitsevägi jätkab kaitset Ukraina ida- ja lõunaosas, pealetungi läbiviimist Melitopoli ja Bahmuti suundadel.

Kupyanski suunal Ukraina sõdurid tõrjusid enam kui 15 vaenlase rünnakut Syn’kivka, Ivanivka, Kyslivka (Harkivi oblast) ümbruses, samuti enam kui 10 rünnakut Nadija (Luganski oblast) lähistel. UA on edenenud Venemaa kontrolli all oleva Lyman Pershyi servani, Kyp’yans’kist põhja pool.

Lymani suunal Ukraina kaitsevägi tõrjus 5 vaenlase rünnakut Makiivka ümbruses (Luganski oblast).

Bahmuti suunal vaenlane üritas Klištšiivka (Donetski oblast) ümbruses kaotatud positsiooni tagasi saada. Ukraina kaitsejõud jätkavad rünnakuoperatsioone Bahmuti lõunaosas (Donetski oblast).

Avdiivka suunal õhutoetusega üritab vaenlane Avdiivkat piirata. Ukraina sõdurid tõrjusid 3 vaenlase rünnakut. Ebaõnnestunud oli ka vaenlase pealetung Novokalynove ja Pervomaiske (Donetski oblast) ümbruses. Vene vägedel õnnestus ületada maantee M-30 ja vallutada läheduses olevad Ukraina kaevikud. Vaenlane tungis Vodyanest loodesse Tonenke suunas.

Marinka suunal Ukraina kaitsjad tõrjusid 17 vaenlase rünnakut Marinka ümbruses ja 4 rünnakut Novomõhhailivka (Donetski oblast) ümbruses.

Šahtarsi suunal Ukraina kaitsjad tõrjusid vaenlase rünnakud Novomaiorske (Donetski oblast) läheduses.

Zaporižži suunal Ukraina kaitsjad hoiavad okupante tagasi Novodarivka ümbruses ja Mala Tokmachkast (Zaporižži oblast) ida pool. Vene väed alustasid lokaliseeritud vasturünnakut ja tõrjusid Ukraina väed Verbove asulast eemale. Kahjuks võtsid nad rünnaku käigus vangi ka mõned Ukraina sõdurid.

Hersoni suunal väitsid Vene allikad, et kahe Ukraina mereväe jalaväebrigaadi tõenäoliselt kompaniisuurused elemendid korraldasid 17.-18. oktoobril rünnaku üle Dnipro jõe Hersoni oblasti idakaldale. Ukraina väed korraldasid reidi Antonivski raudteesilla piirkonnas. Ilmus ka video, millel on väidetavalt näha Ukraina luurerühma sisenemist Poima eeslinna. Vene allikad väitsid, et Oleškist kirdes on käimas palju suurem operatsioon, sealhulgas Ukraina merejalaväe elementide maandumine. Pole ühtegi tõendit selle kohta, et sinna oleks maabunud mõni suur Ukraina element. Ukraina väed katsetavad suure tõenäosusega piirkonnas Vene kaitset.

Image

_____________________________________________________________________

 • Merkavad kanapuuriga, tehasetöö ilmselt

Image

 • Zelensky. Ta kohtus Ukraina kaitseministriga. Ta tutvustas oma meeskonda, oma programmi. Ministeeriumi koosseis on uuendatud. Juba on esimesed sammud nende küsimuste lahendamiseks, millest sõjaväelased rääkisid. Vähendage bürokraatiat, lihtsustage dokumendivoogu, kõiki protseduure, vabastage komandöride aega paberitöö asemel lahingutööks. Vägede varustamisel on rohkem digitaliseerimist ja selgust. Rohkem peaks olema valmisolekut sõjaväelaste tagasisideks ja kuhjunud probleemide lahendamiseks. Tänan kõiki riigisüsteemis, kes töötavad Ukraina huvide nimel, et tulemus oleks igapäevane. Ukraina jaoks on iga päev rohkem jõudu. Au kõigile, kes kaitsevad meie riiki! Au meie tugevale rahvale!Au Ukrainale!
 • Venemaa peaks veelgi nõrgenema, mis on Hiina rahvuslikes huvides, kes kasutab seda lihtsalt oma eesmärkidel. Venemaa presidendi Vladimir Putini jaoks, kes on Ukrainas algatatud sõja tõttu üha isoleeritum, on see alles teine ​​välisvisiit pärast seda, kui Rahvusvaheline Kriminaalkohus kuulutas ta tagaotsitavaks. Seetõttu on reis Hiinasse oluline hetk sellise juhi kuvandi loomiseks, kellel on sõpru. Kuigi Kremli diktaatorit (juba ametlikult. – Toim.) tajutakse üha enam noorema partnerina, kes sõltub Hiina valitseja soosingust. Hiina jaoks on kohtumine One Belt One Roadi tippkohtumisel võimalus demonstreerida oma liitu ja partnerlust Venemaaga erinevalt Ameerika Ühendriikidest ja teistest lääneriikidest.
 • Briti luureraport

A graphic showing text of the update

 • Pyongyangis visiidil viibiv Venemaa välisminister Sergei Lavrov tänas Põhja-Koread Venemaa agressiooni toetamise eest Ukraina vastu. Kreml “väärtustab kõrgelt Venemaa tegevuse põhimõttelist ja ühemõttelist toetust” Ukraina suhtes, samuti Põhja-Korea tunnustamist nelja Ukraina piirkonna annekteerimisel Venemaa poolt, ütles Lavrov 18. oktoobril Põhja-Korea valitsuse nimel peetud vastuvõtul.
 • Roman Svitan käsitles 19. oktoobri uues sõjalises raportis järgmisi teemasid:
  – mis Zalužnõi liigutus hirmutas Putini täielikult;
  – võimalikud stsenaariumid Ukraina relvajõudude pealetungiks aasta lõpuks;
  – NATO baaside tekkimine Venemaa piirile.
 • Aleksei Arestovitš. Haigla Gazas. Võltsimise jõud ja vaesus. Mida ta saab ja mida mitte. Millised tänapäeva ühiskonna osad põhinevad võltsimisel? Kuidas eristada valesid ja kuidas valed eristavad inimesi. Venemaa pealetungi ebaõnnestumine Avdeevka lähedal. ATAKMSi tähendus Berdjanskis. Miks Zelenski ei läinud Iisraeli? Kadunud Venemaa. Putin Hiinas.
 • RU suurtükirünnakud näitavad, et UA väed on Pištšanivkas kontaktis. Venemaa sotsiaalmeedia näitab arvukalt Ukraina mehitamata õhusõidukite hävitatud Venemaa IFV-sid, mis lähenevad Poimal nulljoonele. Ukraina laiendab ja ühendab majutuskohti Dnipro lõunakaldal. M-14 HWY (Antonivskiy) silla ristumiskohad, raudteeületuskoht ja Kozachi Laheri majutusasutus ühendatakse järk-järgult. RU on sunnitud suunama vägesid mujale, et kaitsta Oleshkyst ida pool asuvat kriitilist M-14 /M-17 maantee ristmikku.

Image

 

 

 

 

 

MilitaarPoliitikaUkrainaVenemaa

kolonelHans • oktoober 19, 2023


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *