Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 05. novembril

OPOLUKORD 05112023

Ukraina president Volodõmõr Zelenski rõhutas meediale antud kommentaaris Ukraina ülemjuhataja kindral Valerii Zalužnõi essee kohta sõjapidamise positsioonilisest olemusest Ukrainas, et Ukraina sõda ei ole “ummikseisu”. Zelenski eitas ka lääne teateid, et USA ja Euroopa ametnikud avaldavad Ukraina ametnikele survet arutada rahuläbirääkimiste võimalust. USA ametnikel pole viiteid selle kohta, et Venemaa president Vladimir Putin on valmis Ukrainaga läbirääkimisi pidama, ega kahtlust, kas Venemaa suudab sõda jätkata seni, kuni Lääne abi Ukrainale vankuma hakkab.

Vene väed jätkasid pealetungioperatsiooni piki Kupjanski-Svatove-Kreminna liini, Bahmuti põhja- ja lõunaosas, Avdiivka ümbruses, Donetski linnast läänes ja edelas, Vuhledari lähedal, Donetski-Zaporižžja oblasti piirialal ning Zaporižžja oblasti ida- ja lääneosas, ja arenenud erinevates rinde sektorites. Vene väed korraldasid 3. ja 4. novembril Ukraina vastu rea raketi- ja droonilööke.

Ukraina kaitsejõud jätkavad pealetungioperatsiooni Melitopoli teljel ja pealetungioperatsioone Bahmuti teljel, põhjustades okupatsioonivägedele elavjõu- ja varustuskaotusi, kurnates vaenlast kogu rindejoonel.

Kupyanski suunal vaenlane viis läbi edutuid rünnakuoperatsioone Synkivka ja Ivanivka (Harkivi oblast) ümbruses. Ukraina kaitsjad tõrjusid piirkonnas 6 rünnakut.

Lymani suunal Ukraina kaitsjad tõrjusid Bilohorivka (Luganski oblast) lähedal 2 vaenlase rünnakut.

Bahmuti suunal vaenlane tegi 7 ebaõnnestunud katset Klištšiivka ja Andriivka (Donetski oblast) lähedal kaotatud maad tagasi saada. Samal ajal korraldasid sissetungijad Bohdanivka (Donetski oblast) lähedal rünnakuid, kuid edutult.

Avdiivka suunal vaenlane viis läbi edutuid rünnakuoperatsioone Stepove, Sjeverne, Avdiivka, Pervomais’ke (Donetski oblast) ümbruses, kus Ukraina kaitsevägi tõrjus 20 rünnakut. Samuti andis vastane õhurünnaku Berdõtši (Donetski oblast) ümbruses.

Viimaste päevade jooksul pole olukord muutunud. Ukraina sõdurid hoiavad rinnet ja takistavad vaenlase edasiliikumist teisel pool raudteed Stepove ja Avdiivka koksitehase piirkonnas. Vaatamata jätkuvale teabelevile, et vaenlane on teisel pool raudteed ja tehase territooriumil kanda kinnitanud, ei vasta see tõele. Pole teada, kust see teave pärineb ja kuidas sellised järeldused tehti. Jah, positsioone üritati hõivata, et seal kindlustuda, aga okupantidega hakati kohe tegelema, mille tagajärjel said okupandid kaotusi ja taganesid. Olukord on jätkuvalt keeruline, vaenlane jätkab surve avaldamist eelkõige tänu elavjõu eelisele, vallutades väikeste jalaväerühmadega UA positsioone. Toimuvad suurtükiväelöögid, kasutatakse ka õhuväge. Ukraina kaitsejõud kaitsevad ega lase vaenlasel linna vallutada.

Marinka suunal vastane viis õhutoetusega läbi edutuid rünnakuoperatsioone Marinka ja Novomõkhailivka (Donetski oblast) ümbruses. Ukraina kaitsjad tõrjusid selles piirkonnas 15 rünnakut.

Šahtarski suunal vastane viis õhutoetusega läbi rünnakuoperatsioone Staromaiors’ke (Donetski oblast) läheduses, kuid edutult.

Zaporižži suunal okupandid alustasid Novodanylivka (Zaporižži oblast) lähedal õhurünnakut.

Hersoni suunal okupandid alustasid õhurünnakuid Respublikanetsi, Tšervonõi Majaki, Tjahinka, Ivanivka, Tokarivka, Mykil’s’ke (Hersoni oblast) ümbruses. Mõhhailivka, Kachkarivka, Vesele, Tyahynka, Romashkove (Hersoni oblast), Hersoni linn ja Solontšaki (Mykolaivi oblast) asulatele.

__________________________________________________________________________

 • RU allikad teatavad nüüd, et Krimmis Kertšis asuvas laevaehitustehases sai Ukraina Storm Shadow löögis kahjustada Karakurt-klassi projekti 22800 raketikandija korvett. Piirkonnas, mis on Kertši silla lähedal, oli laevatehase lähedal aktiivne õhutõrje.

Image

 • Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group (IKECSG) saabus Lähis-Idasse ja CENTCOMi vastutusalasse osana piirkondliku hoiaku suurendamisest. Löögigruppi juhib Carrier Strike Group (CSG) 2 ja see koosneb lipulaevast lennukikandjast USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69), juhitavate rakettidega ristlejast USS Philippine Sea (CG 58), juhitavatest rakettidega hävitajatest USS Mason (DDG 87). ) ja USS Gravely (DDG 107) Destroyer Squadron (DESRON) 22, Carrier Air Wing (CVW) 3 koos oma üheksa eskadrilliga ja Infosõja ülem.
 • Ukraina sõjaväe väitel Zaporižži lõunaosas, rindejoonele lähedal asuvas Zarichne külas, hukkus reedel autasustamistseremoonia ajal Venemaa raketilöögis üle 20 Ukraina 128. mägi ründebrigaadi “Zakarpattia“ sõjaväelase. Ukraina kaitseminister Rustem Umerov andis korralduse tragöödia täielikuks uurimiseks. Tahaks teada, mis juhtus nendega kes autasustama tulid? Ja kes tulid?  Vene rünnaku kaks esimest ohvrit 128. mäerünnaku brigi tseremoonial. on teada:
  Kol. Volodymyr Vozniy – endine brigaadi sõdur, Kamianets-Podilskyi sõjaväe värbamiskeskuse endine juht
  Kpt. Dmytro Miljutin – suurtükiväerühma ülem

ImageImage

 • Iisrael teatas, et pärast maapealse sissetungi algust on hukkunud 25 tema sõdurit, mille tagajärjel hukkus kokku 332 sõjaväelast. Veel 260 sõdurit on saanud vigastada. Iisrael on öelnud, et Hamas hoiab pantvangis ka 242 tsiviilisikut.
 • Hiina Rahvavabariigi president kutsus üles väärtustama Hiina-Ameerika suhteid. Xi Jinping ütles seda kohtumisel California kuberneriga 25. oktoobril Pekingis. Gavin Newsom külastas Hiinat kuuepäevasel visiidil. Maailma kahe suurima majanduse – Hiina ja USA – huvid on omavahel tihedalt põimunud. Hiina-Ameerika suhete arendamisel saavutatud tulemused “saavutati suurte raskustega ja väärivad auhinda”, märkis Hiina juht. Ta avaldas lootust, et USA “liigub” Hiina poole. Xi Jinping ja Gavin Newsom arutasid kohtumisel kliimaprobleeme, narkokaubanduse probleeme ja kahe riigi suhteid. Newsom ütles, et näeb Hiina elektrisõidukitel California teedel tulevikku, kuid rõhutas vajadust “seda tulevikku kujundada vabakaubanduslepingute kontekstis”. Mõlemad riigid soovivad 2023. aasta lõpuks kahekordistada Hiinast USA-sse lendude arvu
 • Dmitri Peskov ajakirjanikele. Nüüd on Kiievi režiimi jaoks tulemas väga rasked ajad. Palja silmaga on näha, et ärritus Kiievi vastu kasvab. Lähis-Ida sündmuste taustal on paljude inimeste prioriteedid muutumas. Ja on ilmselge, et Kiievi režiim ei saa enam kasutada oma sõltuvat lähenemist ega saa oma sõltuvusega enam maailmaareenil domineerida.
 • Briti luureraport

Image

 • Roman Svitan käsitles 8. oktoobri uues sõjalises raportis järgmisi teemasid:
  – võimas löök ajutiselt okupeeritud Krimmile;
  – Valeri Zalužnõi valmistab okupantidele üllatuse;
  – USA tuumastas Venemaa Föderatsiooni.
 • Taras Berezovets viimastest uudistest

 

 

 

 

MilitaarPoliitikaUkraina

kolonelHans • november 5, 2023


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar