Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Võta või jäta …

… küsiks Alari Kivisaar NATO peasekretärilt Anders Fogh Rasmussen-lt kui mängu on jäänud üks kohver milles on „Tarkade klubi“ raport NATO oleviku, tuleviku ja soovitusliku strateegiaga kuni aastani 2020 ka. Rasmussen-l on tõesti valik – ta võib seda arvestada ja võib ka mitte. Sest NATO strateegilise kontseptsiooni koostab tema personaalne staap ja „Tarkade klubi“ raport on üksnes rahvusvahelise ekspertgrupi seisukoht. Samas seda raportit mitte vastu võtta, Rasmussen ei saa. Sest strateegia 2020 kiidavad heaks ja kinnitavad jällegi liikmesriigid milledest need eksperdid pärit on. Vahemärkusena – Eestit esindas selles „klubis“ lätlane, Aivis Ronis ja „klubi“ president on meile teada ja tuntud madam Madeleine K. Albright. Raporti koostamine kestis ca 8 kuud mille käigus toimus neli rahvusvahelist töötuba, kohtuti NATO strateegiliste- ja riikide juhtidega. Paar korda on 17. mail ilmunud raportit kommenteeritud ka meie ajakirjanduses. Nagu iga poliitilise tekstiga, peab ka käesolev raport võimaldama igal lugejal tunnetada oma seost kõne all oleva temaatikaga. Aga kindlasti rõhutab raport ka mõningaid asju rohkem kui teisi. Lisades veel seda, et üks militaristi aju vaatab asjadele natuke teises valguses kui tavalugeja oma, võib teha päris huvitavaid järeldusi. Seda enam, et olen teatud määral selle kaheksa kuu jooksul teemaga tegelenud. Seega üritaks rõhuasetusi või põhimõtteid sellest raportist läbi militaristi vaatevinkli välja tuua ja hinnanguid anda.

Link raporti avalik tekstini Kolonel-Hans blogi biblioteegis …

kolonelHans • mai 18, 2010


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar