Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

OPOLUKORD 17062022

▪️Lahingud Severodonetski pärast jätkuvad, käimas on Venemaa pealetung Slavjanski suunas, Krasnopolje lähedal, Vene sõjaväelased sooritasid edutult luuret lahinguga.

▪️Ukraina relvajõudude üksused sundisid Venemaa Föderatsiooni lahkuma Izjumski rajooni Dmitrovka külast;

▪️Bahmuti suunal tulistas Venemaa tsiviilinfrastruktuuri Nikolaevka, Belogorovka, Pokrovski, Zaitsevo ja Stepnõi piirkondades;

▪️Severski suunal tulistasid Vene relvajõud Mezenovka ja Gluhhovi lähistel tsiviilinfrastruktuuri, andsid õhurünnakuid kahele Sumõ oblasti asulale;

Op olukord kell 1700 Oleg Zhdanovi poolt

UA hinnang ru kaotustele

OP OLUKORD 17062022

 • Volõni ja Polissja piirkonnas on Valgevene Vabariigi relvajõudude peamised jõupingutused suunatud luurele, positsioonide kindlustamisele ja riigipiiri kaitsmisele. VV alustab mobilisatsiooniõppust mis kestab kuu.
 • Siversky suunas jätkab vaenlane provokatsioone. Tulistas suurtükkidest Sumõ ja Tšernigovi oblasti piirialadel asuvat kaitseväe positsioone.
 • Harkivi suunal on vastase peamised jõupingutused suunatud okupeeritud piiride hoidmisele, kaitseväe takistamisele riigipiiri suunas ja Slovjanski väegrupi tagala suunal. Vaenlane püüdis läbi viia luuret, võideldes Kochubiyivka asula piirkonnas. Meie sõdurid vastasid täpse tulega ja vaenlane taganes.
 • Slovjanski suunal koondavad okupandid oma põhilised jõupingutused pealetungi jätkamisele Slovjanskile. Nad viivad läbi luuret Krasnopillya piirkonnas, lahing jätkub. Vaenlane püüdis Bohorodychne küla täielikult oma kontrolli alla võtta. Ukraina sõdurid lõid rünnaku edukalt tagasi.

 • Püüdes luua tingimusi Slovjanski linna pealetungi arendamiseks, kasutab vaenlane suurtükiväge Dolyna, Krasnopillya, Dibrivnõi ja Vernopilla piirkonnas.
 • Vaenlane Lymani suunas aktiivset tegevust ei teinud.
 • Siverodonetski suunas jätkavad okupandid meie vägede üksuste suurtükiväega tulistamist. Andis õhulöögi Ustynivka asulale. Lahingud Siverodonetski linna üle täieliku kontrolli nimel jätkuvad. Vaenlane toob reaktiivsuurtükiväe lisaüksuseid.
 • Bahmuti suunas tõrjusid Ukraina kaitsjad vaenlase pealetungi Zolote asula suunas. Vaenlane taganes. Okupandid püüdsid edasi liikuda Vasylivka ja Berestove suunas. Meie sõdurid tulistasid ja sundisid vaenlast põgenema.
 • Avdiivka, Kurakhivi, Novopavlivka ja Zaporižži piirkonnas vastase aktiivset pealetungi tegevust ei registreeritud. Vaenlane soorutas õhulööke New Yorgi, Avdiivka ja Pobeda lähedal.
 • Lõuna-Bugi suunal kasutas vaenlane suurtükki ja reaktiivtulesüsteeme Kulbakino, Mõkolaivka, Stepova Dolyna, Murahhivka, Novopavlivske, Ševtšenkove, Zorya, Partysanske, Kvitneve, Novohrygorivka, Kiselivka, Lupaorevkaka, Ospajorevkaka, Ospajorevkaka, Stepova Dolyna, Murahhivka, Ševtšenkove, Zorya, Partysanske, Bugi, Pokrovske. Ukraina lennukid tabasid Hersoni oblasti Hersoni, Kahhovka ja Berõslavi rajoonides asuvaid vaenlase klastrid.

 • Agressor jätkab Musta mere loodeosas tsiviillaevanduse blokeerimist. Selle vetes on kaks “Caliber” tüüpi tiibrakettide kandjat.
 • Vaenlane kannab jätkuvalt kaotusi isikkoosseisu, relvastuse ja varustuse osas. Ukraina relvajõudude territoriaalkaitse sõdurid tulistasid päeval Donetski oblastis alla helikopteri Mi-35M. Edu on ka Zaporižžjas. Hersoni oblastis on vaenlasel märkimisväärseid isikkoosseisu kaotuseid.
Total Page Visits: 134 - Today Page Visits: 2
SõdaUkraina

kolonelHans • juuni 17, 2022


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *