Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Infokillud sõjateatrist Jaanipäeval, 24. juunil

Sõjaga seotud informatsioon peamiselt Ukraina- ja sotsiaalmeediast. Täiendan, kui midagi silma jääb.

 • Vaid mõni tund pärast seda, kui Ukraina sai EL-i kandidaatriigi staatuse, hakkab Macron kritiseerima otsust, millega ta ise nõustus. Mees lihtsalt ei saa lubada ukrainlastel ainsatki õhtut tähistamiseks, ilma et see segaks ELi toetussõnumit Kiievi liikmelisuse püüdlustele. Ps! Ma kahtlustan, et sisepoliitikasse suunatud vingumine.
 • UA Hinnang ru kaotustele

 • Vene Rjazani põldudel kukkus alla sõjaväelennuk Il-76. Tegi negatiivse stardi. Esialgsetel andmetel oli pardal 9 inimest.
 • Pentagoni pressiesindaja John Kirby kommenteeris MLRS “HIMARS” tulevaste tarnete võimalust. “Ma arvan, et tulevikus näete selliseid süsteeme nagu HIMARS. Ma ei taha konkreetsest teadaandest ette joosta, kuid Biden ütles Zelenskyle väga selgelt, et aitame nii palju kui suudame ja nii kiiresti kui võimalik, “ütles ta.
 • Luganski OVA juht Serhi Gaidai teatab, et Ukraina relvajõud said käsu Severodonetskist taganeda. Ta teatas, et Severodonetski kaitsjad taganevad linnast uutele, rohkem kindlustatud positsioonidele. Tema sõnul on linn 90% ulatuses hävinud ning 80% eluhoonetest tuleb lammutada.
 • Briti luure 24. juuni aruanne on pühendatud Wagneri grupis lepingu alusel teenivate VF armee pensionäride kasutamisele. Jutt käib Vene piloodist, kes peeti kinni juuni keskel pärast tema lennuki allatulistamist. Piloot tunnistas, et sooritas päevas 1-2 lendu ja ründas Ukraina sõjalist infrastruktuuri. Ebapiisava väljaõpetatud isikkoosseisu ja lahingukaotuste taustal püüab Vene Föderatsioon sissetungi toetada piisava arvu meeskondadega. Aruanne, et Vene piloot kasutas kaubanduslikke GPS-seadmeid, mitte Vene sõjaväe navigatsiooniseadmeid, viitab sellele, et vanemad Wagneri lennukid Su-25 ja Vene õhuvägi ei varusta neid kaasaegsete avioonikaseadmetega.
 • Venemaa Föderatsiooni kaitseministeeriumi andmetel õnnestus Vene vägedel UA rühmitus Luganski oblastis Gorski piirkonnas ümber piirata. Nende sõnul on ümber piiratud 4 pataljoni, mis on ligikaudu 2000 inimest. Russistlikest allikatest pärit teabe usaldusväärsust ei saa garanteerida. Ootame ametlikke kommentaare.
 • UKRLIFE TV kanalis rääkis Zhdanov täna sõjalisest olukorrast viimase kahe nädala jooksul.
 • Eile mingid kohalikud poliitikud kirjutasid, et UA võitlejad on juba Hersonis sees. Täna liikus ka videoklipp. Aga mingit ametlikku kinnitust pole ja klipi järgi ei oska keegi õelda mille suunas võitlejad lähevad.
 • Ukraina luure teatel püüab Vene Föderatsioon mitmete infrastruktuurirajatiste provokatsioonide abil Valgevenet Ukrainaga sõtta tõmmata. Selleks saabusid Mozyri linna tsiviilisikute varjus diversandid. Nende hulka kuuluvad Vene Föderatsiooni luure peadirektoraadi tavalised töötajad ja sõjaväeettevõtete palgasõdurid. Nende rühmituste plaanide hulka kuulub terrorirünnakute seeria korraldamine Valgevene territooriumil. See tähendab, et kasutatakse stsenaariumi, mis sarnaneb Vene Föderatsioonis Tšetšeenia sõja õhutamise ajal kasutatud stsenaariumiga. Seejärel korraldasid eriteenistused Rjazanis mitmes majas plahvatused, süüdistades selles müütilisi “tšetšeeni võitlejaid”. Sellest tulenevalt kavandab Venemaa GRU rida suurtüki- ja raketirünnakuid Mozyri naftatöötlemistehase, tsiviilinfrastruktuuri ja elamupiirkondade vastu. See loob “erioperatsiooni” kuraatorite sõnul Lukašenka jaoks nn casus belli. See on formaalne põhjus sõja vallandamiseks.
 • Ma pole küll suurtükiväelane kuid tean üht koma teist suurtükitule planeerimisest. Konkreetses klipis tundub, et see 2S7 on seda positsiooni hoidnud päris pikalt. Mulle on õpetatud, et kui Zoopark on üleval ja töötab, siis vastase suurtükipositsiooni leiab see 30-40 sekundiga. Peale sead kulub veel 30 sekundit selleks, et vastutuli algaks. Pluss siis mõrsu lennu aeg. Kui nad CEASARite, M777, HIMARS ja iseliikuvatega samuti talitavad, siis ei jätku neid kauaks.

 • Vajab kinnitust: Lõuna-Bugi suunas lahkus meie üksuste edukate pealetungitegevuse tulemusena osa vaenlase vägedest ettevalmistatud kaitsepositsioonidelt ja põgenes Hersoni oblasti Beryslavi rajooni Olgina asula piirkonda.
 • Valgevene Raudteetöötajate Kogukond: Valgevenest hakati laskemoona eksportima Venemaa Föderatsiooni. Teatatakse, et praegu toimub paljudes suurtes suurtükiväebaasides relvade ja laskemoona laadimist. Näiteks täna Bronnaya Gora külas VCh 67878 (see on 46. rakettide ja laskemoona arsenal) laadimistööd. Laskemoona kogus on nii suur, et nad ei jõua ise laadimist korraldada ja appi lähetatud sõjaväelased teistest üksustest.
 • Washington Post teatab, et Venemaa võidab “varjusõja” 152 mm suurtükiväe laskemoona pärast. Väljaande andmeil pöördus USA kodanik, kes on vahendaja Ukrainale relvade tarnimisel, ühe Ida-Euroopa riigi poole, et leppida kokku laskemoona tarnimises Ukraina relvajõudude hilisemaks üleandmiseks. Selle riigi ametnikud ütlesid aga, et nad ei saa tehingut kokku leppida, kuna venelased olid neid hoiatanud, et nad “tapavad kõik, kes ukrainlastele midagi müüvad”. Samuti ütles see maakler, et teistes tehingutes sekkusid “venemeelsed” ostjad päris viimasel hetkel ja ostsid agressiivselt kestasid tagasi.
 • ÜRO peasekretäri António Guterrese sõnul ähvardab maailma Ukraina sõjast tingitud kasvava ülemaailmse toidupuuduse, väetiste, kütuste ja toodete endi hinnatõusu tõttu sel aastal mitu toidukriisi ja nälga. Pa! Ma ütleks, et globaliseeumine seltsimehed! Igatahes!
 • London on esimene linn, mida järjekordse maailmasõja korral pommitatakse, ütles Putini liitlane, riigiduuma asetäitja Andrei Gurulev.

 

 

 

 

Total Page Visits: 118 - Today Page Visits: 2
SõdaUkraina

kolonelHans • juuni 24, 2022


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *