Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiivolukord 26 juunil

UA hinnang ru kaotustele

OPOLUKORD 26062022

 • Volõni ja Polísje suunal muutusteta.
 • Siverski suunal tulistas agressor kaitseväe suurtükiväe positsioone Sumõ ja Tšernihivi oblasti piirialadel.
 • Harkivi suunal jätkab vastane kaitsetegevust.
 • Slovjanski suunal olid vaenlase peamised jõupingutused suunatud Dovgenke ja Mazanivka asulate suundadel edasiliikumisele. Ps! Slovjanski suunal vallutasid agressorid Dibrovne ja tungisid Korulka poole. Rünnak külale löödi tagasi. Vene väed liikusid Mazanivka suunas ja vallutasid hommikul korraks asula. Ukraina vägedel õnnestus pärastlõunal osa kaotatud positsioone tagasi saada. Külas lahingud. Agressor ründas Ukraina positsioone Dolyna ja Bohorodychne juures, mõlemad rünnakud löödi tagasi. Bohorodychne põhjaosa kontrollivad endiselt Vene väed.
 • Ukraina on üle Siverskyi Donetsi jõe Severodonetskist ja tema kontrolli all olevatest asulatest tagasi tõmbunud. Agressor Jätkas edasiliikumine Lysychans’ki lähedal ning lahingud on käinud Vovchoyarivka ja Verkhokamyanka piirkonnas. Vaenlase peamised jõupingutused on suunatud Lõsõchanski võtmisele ja katsetele piirata ümber kaitseväe üksused Lõsichanski piirkonnas. Tuhandete Zolote ja Hirske piirkonnas piiratavate Ukraina vägede Vene propaganda osutus valeks. Vene väed võtsid vangi maksimaalselt kümmekond Ukraina sõdurit, tõenäoliselt väed, kes katsid taganemist ega jõudnud õigeks ajaks kohale.

 • Bahmuti suunal russistid vallutasid Volodymyrivka ja liikusid samal ajal Pylypchatõnist ja Volodomyrivkast Pokrovske suunas. Rünnak löödi tagasi, kuid olukord on endiselt keeruline. Vaenlane tungis Rotõst lääne poole ja surus Ukraina kaitsjad Vuhlehirski elektrijaamale lähemale.
 • Donetsk ja Zaporozje: Vaenlane üritas tungida Kamjanka poole, et saavutada kontroll põhitee üle, kuid see ebaõnnestus ja oli sunnitud taganema. Vene väed ründasid edutult Ukraina positsioone Marinkas ja Niu-Yorkis. Ukraina 1. tankibrigaadi esimene pataljon on ümber paigutatud Zelene Pole ja Vuhledari piirkonda.
 • Hersoni piirkonnas toimuvast on UA edastanud infot väga napilt. Ilmselt soovitakse vältida olukordi kus meedias ja sotsmeedias leviv info midagi jälle kihva keerab. Aga Huvitav olukord on kujunenud Hersoni oblasti põhjaosas. Ukraina kindralstaap teatas, et Vene väed taganesid ettevalmistatud kaitsepositsioonidelt Olhyne’i, andmata täiendavat teavet.
 • Järgmisel päeval tõrjusid Ukraina väed väidetavalt Vene rünnaku Potomkyne suunalt Võsokopillja poole. Venemaa BTG üritas kaotatud positsioone tagasi saada, kuid kohtas ägedat vastupanu ja tõmbus tagasi.
 • Kui mõlemad Ukraina kindralstaabi väited vastavad tõele, siis näib, et Ukraina väed kontrollivad Võsokopilljat. Värskeid teateid toetavad sotsiaalmeedias ka kohalikud elanikud, kes teatasid Võsokopillya tulistamisest mitu viimast päeva, mis viitab sellele, et lahing oli tõepoolest aset leidnud ja Ukraina armee saavutas mõningase edumaa.

 

 • Viimase kahe nädala jooksul muutused Luganski oblastis

 

Total Page Visits: 164 - Today Page Visits: 1
SõdaUkraina

kolonelHans • juuni 26, 2022


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *