Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 31 juulil

 • Russistid korraldasid rünnakuid Bahmuti ja Donetski linna ümbruses ning Izjumist edelas. Üks rünnak Bakhmutist ida pool saavutas piiratud edu. Agressor on hõivanud Bakhmutist ida pool asuva Pokrovs’ke ja lahingud käivad Bahmuti kaguosas, Vershynas ja Semyhirjas.
 • Satelliidipildid näitasid, et Venemaa abiväed on koondunud Ukraina piiri lähedale Izyumi poole viivale varustusteele.

OPOLUKORD 31072022

 • Olukord suuremate muutusteta. Vene sissetungijad sooritavad Ukraina tsiviilobjektidele õhu- ja raketirünnakud.
 • Volõni ja Polískomu suunas ei ole olukord muutunud. Valgevene Vabariigi relvajõudude lahinguvalmiduse kontrolli tähtaegu on pikendatud 6. augustini.
 • Siverski suunas jätkab vastane Vene Föderatsiooni relvajõudude eraldiseisvate üksuste hoidmist Brjanski ja Kurski oblasti piirialadel. Teostab õhuluuret.
 • Harkivi suunas vaenlane tulistas Harkivi, Slatyne’i, Puukooli, Cherkasy Tiški, Fedorívka, Petrívka, Rubížne, Mospanove, Victory, Asiívka, Husarívka ja Chepili asulates.
 • Donetski suunal püüab vastane taktikalist positsiooni parandada Bahmuti ja Avdiívski suunal.
 • Ebaõnnestunud oli katse suunata esiserva positsioone Stryapivka – Soledari suunas hävitati vaenlase luurerühm.
 • Lõuna-Bugi suunal vaenlase jõupingutused okupeeritud piiride hoidmisele ja kaitseväe üksuste edasiliikumise takistamisele Krõvõi Rigi suunal.
 • Ukraina väed tõkestasid ennetavate suurtükilöökidega Venemaa rünnaku Hersoni oblastis. Hersoni lähedal Dneprit ületava raudteesilla kahjustamise tõttu ei suuda Vene väed oma positsioone jõe läänekaldal raudteed mööda varustada.

_________________________________________________________________________________________

 • Väidetavalt on Ukraina väed vabastanud Hersoni ja Izyumi rindel mitu asundust. Kinnitust selle kohta pole. Ukraina jätkab russistide laskemoonaladude ja koondumisalade tulistamist.
  Vene väed teevad Bahmuti ja Soledari lähedal territoriaalseid edusamme.

 • Zelenski: «Kogutakse kokku kõik tõendid okupantide kuritegevuse kohta Olenivkas. Kõik süüdlased – kes nõustus, kes organiseeris, kes inimesi õõnestas – leitakse üles. Aga siiski, sellest praegu ei piisa… Venemaa ametlikku juriidilist tunnustamist terroristliku riigina, eelkõige USA välisministeeriumi tunnustamist, on vaja mitte poliitilise žesti, vaid vaba maailma tõhusa kaitsena. Selline otsus raskendab automaatselt terroristliku riigi olemasolu ning katkestab automaatselt erinevad poliitilised ja ärisidemed, mida Venemaa muidu säilitaks. See tuleb ikkagi ära teha – see on vaid aja ja otsuse vormi küsimus. Ja mida varem see juhtub, seda vähem on Venemaal aega kurja teha.”
 • Biden on vist igavene Covid positiivne. Paranemiseston möödas kolm päeva ja jälle positiivne test.
 • Hiinas on viimasel ajal fikseeritud vägede liikumisi. Öösel nähti õhutõrjet. hiina
 • “Sõjateater on hakanud liikuma. See liikumine on väga aktiivne, suur – Harkivist Hersoni. Vene väed on alustanud massilist vägede ümberrühmitamist kogu rindejoonel ligi tuhande kilomeetri pikkusel. Sellegipoolest on olukord rindel püsib enam-vähem stabiilne, aktiivsuses toimuvad muutused,“ ütles sõjaväeekspert Oleg Ždanov.
 • UA hinnang ru kaotustele

 • Järjekordne tõend selle kohta, et kasarm, kus asusid ukrainlastest sõjavangid, lasti keskelt õhku. Politico ajakirjanik Christopher Miller näitas Maxari satelliidilt fotosid, mis näitavad, kuidas okupeeritud Olenivkas asuv koloonia välja nägi enne ja pärast 27. juuli ja 30. juuli terrorirünnakut. Pange tähele, et kõik ümberkaudsed hooned näevad pärast plahvatust terved

 • Bundestagi kaitsekomisjoni esimees Marie-Agnes Strack-Zimmermann usub, et Saksamaa liidukantsleri büroo aeglustab relvade tarnimist Ukrainasse. Ta avaldas seda arvamust laupäeval meediakontsernile Bayern avaldatud intervjuus.”Pudelikael, mis aeglustab Saksamaa sõjalist abi, on mingil põhjusel kantsleri amet,” ütles Strack-Zimmerman. “See maja on otsuste tegemise keskus. Seal koonduvad niidid ja saadetakse signaale, ”rõhutas ta. Bundestagi komitee juht tunnistas samas, et Kiievile lubatud relvatarned jõuavad Ukrainasse. Sellest hoolimata peaks Saksamaa valitsus Shtrak-Zimmermani sõnul olukorraga tegelema septembris ja oktoobris.
 • Briti luurehinnang

 • Oleg Zdanov tänasest olukorrast kella 1100 seisuga. Enam vähem stabiilne.
 • Excalibur

 •  Yale Chief Executive Leadership Institute koostasid sõja alguses loetelu välisfirmadest mis tegutsesid venes. Enam kui 1000 ettevõtet on avalikult teatanud, et piiravad vabatahtlikult tegevust Venemaal, mis ületab rahvusvaheliste sanktsioonidega seaduslikult nõutud miinimumi, kuid mõned ettevõtted on Venemaal tegutsemist jätkanud. Algselt lihtne “väljaviimise” vs “jäämise” nimekiri koosneb meie ettevõtete loendist nüüd viiest kategooriast, mis on hinnatud kooli stiilis tähtede skaalal A-F, et tagada väljaviimise täielikkus. Nimekirja leiab artiklist:
 • Vene Föderatsioonis jagatakse surnud okupandid sugulastele “portsjonitena” – ajakirjanik Roman Tsymbalyuk. Balti laevastiku 336. eraldiseisva merejalaväebrigaadi (väeosa 06017, Baltiiski) 300 sõjaväelase surnukehad, kes hukkusid Ukrainas SVO käigus, toimetati Baltiiskisse. Küll aga teavitatakse sõjaväelaste perekondi surnukehade saabumisest “portsjonitena”, et mitte tekitada Kaliningradi oblasti kodanikes paanikat.
 • Feigin vestleb täna õhtul Jüri Fedoroviga. Fedorov Juri Jevgenjevitš – ajaloodoktor, professor, Tšehhi rahvusvaheliste uuringute assotsiatsiooni liige, Praha munitsipaalülikooli professor, PIR-i keskuse juhatuse liige, spetsialist rahvusvaheliste julgeolekuküsimuste, sealhulgas energiajulgeoleku ja tuumarelvade kontrolli valdkonnas.
 • Teatatakse, et Kosovo albaanlased kogunevad rühmadesse, mis on koondunud Kosovska Mitrovica lõunaossa silla juurde, mis viib “serbia” linnaossa. Samuti teatatakse, et kella 19.00 paiku (Moskva aja järgi) kõlas linna põhjaosas õhurünnaku sireen. Serblased ise hakkavad Priština-Leposavitši maanteelõigul ja Zvecani linna lähedal asuvatele tee kitsaskohtadele barrikaade ehitama. Põhja-Kosovo regioonis on häirekella helin pidevalt kõlanud pool tundi.On teateid serblase esimesest tulistamishaavast Yarinje kontrollpunktis. Serbia president Vučić teatas: “Serblasi enam taga ei kiusata, kui keegi julgeb Kosovos serblasi taga kiusata või tappa, siis me võidame.”
 • Kosovo armee plaanib keskööl rünnata Serbia põhjaosa – Serbia president Vučić. “Ma arvan, et me pole kunagi olnud raskemas ja keerulisemas olukorras kui täna. Miks ma seda ütlesin? Priština režiim püüab kasutada maailma meeleolu, kujutades end ohvrina. Samuti teatatakse, et  Vučić teeb rahvale erakorralise pöördumise seoses olukorraga Kosovos.
 • Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen kutsub üles lõpetama pingeid Serbia-Kosovo piiril – Politico. „Oluline on deeskaleerida ja naasta läbirääkimiste laua taha, et leida jätkusuutlik lahendus. Ainus viis seda teha on ELi toetatud dialoog praeguse kriisi lahendamiseks.
MilitaarSõdaUkraina

kolonelHans • juuli 31, 2022


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar