Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud informatsioon 18. augustil

OPOLUKORD 18082022

Venemaa sõjaväe juhtkond väidab ekslikult, et hiljutised rünnakud Venemaa sõjalistele objektidele Krimmis on terrorirünnakud, mille eesmärk on tõrjuda üleskutseid nimetada Venemaa terrorismi riiklikuks sponsoriks.

 • Vaenlasel on Opytnoe küla suunal osaline edu.
 • Vene väed üritasid Harkivi-Donetski oblasti piiri lähedal taktikaliselt rasketel metsaaladel mitut ebaõnnestunud rünnakut.
 • Harkivi suunal püüdis vaenlane läbi murda meie vägede kaitsest Lebjaže ja Bazalievka asulate suundadel, kuid edutult, taganes.
 • Slovjanski suunas püüdis vaenlane edasi liikuda Novovodmitrovka ja Mazanovka suundadel, kuid edutult, taganes.
 • Vene väed jätkasid edutult Siverskist kagus asuvate asulate ründamist.
 • Kramatorski suunal, et meie üksused okupeeritud liinidest välja tõrjuda, üritas vaenlane edutult rünnakute abil taktikalist olukorda Vesele küla suunal parandada.
 • Vene väed alustasid Bahmuti kirde- ja lõunaosas mitmeid rünnakuid ning püüavad tõenäoliselt parandada taktikalisi positsioone Horlivka lähedal.
 • Bahmuti suunal surusid Ukraina sõdurid maha kõik vaenlase katsed parandada üksuste taktikalist positsiooni Belogorovka, Soledari, Bahmutskoe, Kodema, Zaitsevo ja Mayorski asulate piirkonnas.
 • Avdejevka suunal on vaenlasel osaline edu Opitnoje küla suunal.
 • Vene väed saavutasid piiratud edu Donetski linnast loodes ja Zaporižžja-Donetski oblasti halduspiiri lähedal.
 • Novopavlovski ja Zaporožje suunal tegi vaenlane ebaõnnestunud katse edasi liikuda Ševtšenkovski suunas ja saada osalist edu Novomihhailovka suunas.
 • Lõuna-Bugi suunal püüdis vaenlane taktikalist olukorda parandada Belogorka suunal. Meie sõdurid murdsid täielikult sissetungijate plaanid ja lõid nad oma eelmistele positsioonidele tagasi.

Venemaa föderaalsubjektid jätkavad uute vabatahtlike üksuste moodustamist ja lepinguliste teenuste reklaamimist, seistes silmitsi värbamisprobleemidega. Okupatsioonivõimudel on partisanide suurenenud aktiivsuse taustal raskusi kontrollimeetmete tugevdamisega okupeeritud aladel.

_________________________________________________________________________________________

 • Soome peaminister Sanna Marin on täna meedia pealkirjades pärast seda, kui täna lekkis video tema pidutsemisest. Varem on teda kritiseeritud liiga paljudel muusikafestivalidel osalemise ja valitsemise asemel liiga palju pidutsemisele kulutamise eest. Kriitikud ütlevad, et ta ei sobi peaministriks. Ps! Minu esimese poolaasta lemmik peaministrid on need, kes oskavad ka pidu panna. Sanna Marin ja Borka!

 • Taani piirab vene turistide sisenemist, kui EL ei võta vastu ühist otsust. “Minu arvates on väga häbiväärne, et russistid saavad elada luksuslikku elu Lõuna-Euroopas, samal ajal kui Ukraina linnu pommitatakse tundmatuseni,” ütles Taani välisminister Jeppe Kofod.
 • Vladimir Zelenski õhtune pöördumine: Ukraina diplomaadid, meie tuumateadlased ja IAEA suhtlevad pidevalt. Nüüd tegelevad nad IAEA missiooni Zaporižži tuumajaama saatmisega. Ainult täielik läbipaistvus ja olukorra kontrollitavus ZNPP-s ja selle ümbruses võib tagada Ukraina riigi, rahvusvahelise üldsuse ja IAEA järkjärgulise naasmise normaalse tuumaohutuse juurde. Vene armee peab tõmbuma TEJ territooriumilt ja kõigilt lähialadelt ning viima jaamast ära oma sõjatehnika. See peaks toimuma ilma igasuguste tingimusteta ja võimalikult kiiresti. Ukraina on valmis tagama korraliku IAEA-poolse kontrolli ning vastava missiooni saab Zaporižžja jaama saata seaduslikul teel, väga kiiresti ja võimalikult tõhusalt.
 • UA hinnang ru kaotustele

 • Briti luurehinnang

 • Oleg Zhdanov operatiivolukord täna kell 1500
 • Feigin Live. Vestlus Vladimir Osetškiniga. Venelaste kaitsesalk. Tegemist on “Gulagile Ei” ühe juhiga. Uurivad FSB ja KMIN tegemisi, korruptsioone, jms. Jutt on vene dessantnikust kes rääkis Guardianile russistide armeest. “Gulagile Ei” aitas dessantnikul läände pääseseda.
 • Belgorodi oblastis Timonovo lähedal põleb Venemaa laskemoonaladu. belgorod

 • Feigin Live Oleg Zhdanoviga
 • Presidendi uus pöördumine. Vene armee kulutab tohutult ressursse, et hõivata Donbasis veel vähemalt üks kilomeeter. Venemaa ametiisikud ähvardavad korduvalt Odesat ja teisi Ukraina linnu. Näeme, mis ZNPP-s toimub. Näeme, mis Olenivkas juhtus.
  Sina ja mina saame ja peaksime mõtlema ainult sellele, kuidas võita. Võita lahinguväljal, poliitilisel rindel, infovastases vastasseisus, majanduslikus plaanis…
  Me usume endasse, aitame üksteist, kaitseme Ukraina huve ja teame, et rahu tuleb.
 • Kuu tagasi umbes jagasin Sergei Pritula videot kus ta rääkis raha kogumisest Byraktaride tarbeks. Kolme jaoks koguti aga saadi nelja jaoks. Neljand asemel aga renditi erafirmalt aastaks satelliidi pilt.

 

 

 

 

 

 

MilitaarSõdaUkraina

kolonelHans • august 18, 2022


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar