Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 02. Septembril

OPOLUKORD 02092022

Olukorras muutuseid ei ole. Hersoni oblasti lahingute kohta UA pole infot jaganud. UA väed jätkab Venemaa logistiliste sõlmede ja positsioonide tulistamist Hersoni oblastis. Vene blogijad väidavad et Ukraina väed ründavad Lääne-Hersonis neljal suunal. Vene väed korraldasid maapealseid rünnakuid Slovjanskist loodes, Bahmutist lõunas ja kirdes ning Donetski linnast loodes ja edelas.

 • Vaenlane keskendub jätkuvalt täieliku kontrolli saavutamisele Donetski oblasti territooriumi üle ja okupeeritud Harkivi, Luganski, Donetski, Zaporižži, Hersoni ja Mõkolaivi oblastite piirkondade hoidmisele, samuti soodsate tingimuste loomisele pealetungi jätkamiseks.
 • Volõni ja Polissja suunal püsib olukord oluliste muutusteta. Valgevene Vabariigi relvajõudude üksused jätkavad ülesande täitmist tugevdada Valgevene-Ukraina piiri lõigu kaitset Bresti ja Gomeli piirkonnas.
 • Siverski piirkonnas hoiab vaenlane jätkuvalt Vene Föderatsiooni relvajõudude eraldiseisvaid üksusi Brjanski ja Kurski oblasti piirialadel.
 • Slobožanski suunas viib vaenlane läbi lahinguoperatsioone, et vältida kontrolli kaotamist okupeeritud piiride ja logistikateede üle Harkivi oblastis.
 • Harkivi suunas teostas ta tankide, tünni- ja reaktiivsuurtükkide tulistamist Udy, Ruski Tyshky,
 • Slovjanski suunal tulistas sõjalist- ja tsiviilinfrastruktuuri Dolina, Krasnopillja, Bražkivka ja Dibrivne asulates.
 • Donetski suunal koondab vaenlane oma peamised jõupingutused pealetungi läbiviimisele Bahmuti ja Avdiivka suunal. Kramatorski ja Novopavlovski suunal üritab see taktikalist positsiooni parandada.
 • Kramatorski suunal tulistas Bohorodychne, Hryhorivka, Donetske, Verhnyokamianske, Ivano-Daryivka, Rozdolivka ja Vesele asulaid.
 • Bakhmuti suunal tulistas vaenlane Sukha Balka, Juriivka, Bahmutske, Mayorski, Zaytseve, Soledari, Bahmuti, Jakovlivka, Bilohorivka asulate piirkondades.
 • UA tõrjus vastase pealetungi Bahmutske ja Bahmuti asulate, samuti Vesela Dolyna ja Mayorski suunas.
 • Avdiivka suunas tulistas vaenlane olemasolevatest relvaliikidest Krasnohorivka, Avdiivka, Vesele, Opytne, Vodyane, Tonenke, Pervomaiske, Karlivka asulate piirkonnas.
 • UA väed tõrjusid edukalt vaenlase üksuste rünnakud Opytne, Pervomaiske ja Nevelske Avdiivka ja Krasnohorivka asulate suunas.
 • Novopavlivski suunas suurtükitule rünnakud.

 • Lõuna-Bugi suunal keskendub vaenlane varem hõivatud positsioonide kaitsele. vägede positsioonide ja tsiviilinfrastruktuuri tulistamine tankidest, tünnidest ja reaktiivsuurtükkidest Tulistas UA positsioone Stepova Dolyna, Oleksandrivka, Posad-Pokrovske, Prybuzke, Novomõkolaivka, Lyubomirivka, Novohryhorivka, Parvohryhorivka, Kiselivzanka, Pervonkemaiske, Parselivka, Kobskemaiske’i asulate piirkondades. Dolyna, Shyroke, Bereznehuvate, Velyke Artakove, Andriyivka, Novoselivka, Shevchenkove, Olhyne, Myrolyubivka, Lyubymivka ja Petrivka. Sooritas õhulööke Lozove, Sukhõ Stavoki, Velyke Artakove ja Hreštšenivka asulate piirkondades. UA peatas pealetungi Potjomkine asula suunal. Ps! Kellel on aega ja tahtmist saaks asulate nimede järgi kontaktjoone Hersoni oblastis enam-vähem kindlaks teha.

_________________________________________________________________________________________

 • Sõda pooldavad kanalid Telegrammis kustutavad massiliselt oma nimedest Z- ja V-tähti. Üks näide ühest mehest. Vaid paar päeva tagasi kujundas ta enda nime selliseks, “Владлен ТатарZкий”. Nüüd pöördus ta tagasi nime “Владлен Татарский” juurde. Pidavat olema massiline.
 • Zelensky õhtune sõnavõtt.Täna saabus IAEA missioon Zaporižžja TEJ-sse. Hea, et see juhtus, tõsiasi ise, hoolimata kõigist Vene sõjaväe provokatsioonidest ning Energodari ja jaama territooriumi küünilisest tulistamisest. Ukraina tegi kõik, et see missioon teoks saaks. Kuid on halb, et okupandid püüavad seda IAEA missiooni – tõesti vajalikku – muuta jaama viljatuks ringkäiguks. Usun, et seda hoitakse ära.Kui kohtusime hr Grossi ja Kiievi esinduse liikmetega, leppisime kokku, et missiooni saadavad Ukraina ja rahvusvahelise massimeedia ajakirjanikud. Sõltumatud ajakirjanikud. Et maailm tõde näeks. Ma nägin, mis tegelikult toimus. Kahjuks pole seda tehtud. Kuigi lubatud. Kahjuks ei lasknud okupandid ajakirjanikke sisse, vaid organiseerisid oma propagandistide massi. Kahjuks ei kaitsnud IAEA esindajad sõltumatu meedia esindajaid.Loodame, et missioon teeb jaama oludest siiski objektiivsed järeldused. Ja peamine, mis peaks juhtuma, on jaama territooriumi demilitariseerimine. See on Ukraina ja rahvusvaheliste jõupingutuste eesmärk. Ja halb on see, et me pole veel IAEA vastavaid üleskutseid kuulnud. Kuigi me rääkisime sellest härra Grossiga oma kohtumisel Kiievis. See oli võti – võti! – meie lepingute turvapunkt: demilitariseerimine ja täielik kontroll meie tuumatöötajate poolt.Kui Vene sõjaväelased lahkuvad lõpuks Zaporižži TEJ territooriumilt, kui nad võtavad ära nende relvad ja laskemoona, kui nad lõpetavad Energodari ja lähialade tulistamise ja nende provokatsioonid, saab Zaporižži tehas naasta täiesti ohutule tööle, mis on alati olnud Ukraina kontrolli all
 • UA hinnang ru kaotustele

 • Föderaalne lennutranspordiagentuur pikendas 32. korda lennukeeldu 11 lennujaamale Venemaa kesk- ja lõunaosas. Piirangud kehtestati 24. veebruaril seoses Venemaa sõjalise operatsiooniga Ukrainas. Nüüd kehtib keeld kuni 10. septembrini. Esimese hooga oli keeld vist 2 nädalat.
 • Vene Föderatsiooni kaitseministeerium teatas eile toimunud briifingul 44 HIMARS-i hävitamisest kasutusel olevast 20-st  teatasid avatud allikad. Ps! Arvatavasti on need puidust tehtud maketid ennast õigustanud?
 • OSINTi luure suutis leida kõik andmed ukrainlasest vangi mõnitanud sadisti kohta: Täisnimi: Aroshinov Vitali Valerievich.
  Sünniaeg: 21.02.1983
  Telefoninumbrid: 79169261270, 79779710839, 79688136227.
  E-post: vitalik.aroshanov@yandex.ru.
  Passi number: 8514499211
  TIN: 081408919308
  SNILS: 12247005916
  Aadress: Venemaa, Rep. Kalmykia, Elista, md. 4., 48, apt. 16. Andmed selle koletise õe kohta: Neminova (Aroshanova) Irina Valerievna, 15.04.1986. Aadressid on samad, mis vennal: Elista, md. 4, pung. 48, 16. kOK ok.ru/profile/226071…
  VK vk.com/id210556467 (võite kirjutada talle paar “lahke sõna”
  ; Telefon +79897306949 (saadaval telegrammis)
 • Ukraina kaitseministeeriumi alluvuses olev luure peadirektoraat: Kauplustes okupeeritud Herson aladel toimub naturaalmajandus. Kaup vahetatakse teiste toodete vastu. Müüja lepib ostjaga iga kord eraldi kokku selle vahetuskursi. Inimesed on sunnitud võtma toidulaenu – kaubad laenuga 10-20%.
 • Briti hinnang

 • Vene väed ei saa enam Hersoni piirkonda varusid tuua, – OK Pivden. Operatiivväejuhatuse spiiker Natalia Gumenjuk ütles, et Ukraina relvajõud hävitavad pidevalt Vene relvajõudude laskemoonaladusid ja pontoonülesõidukohti, mis takistab Venemaa Föderatsioonil oma reservide kogumist. Gumenjuk lisas, et venelastel on veel mõned transporditeed, mida okupandid võivad hüpoteetiliselt kasutada. Kõik nad on aga Ukraina armee tulekontrolli all.
 • Oleg Zhdanov opolukorrast täna kell 1600.
 • Feigin live ja Arestovich päevasest olukorrast
 • Üks Levada hiljutine uuring

 

 

 

MilitaarSõdaUkraina

kolonelHans • september 2, 2022


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *