Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 04. Oktoobril

OPOLUKORD 04102022

Vene väed Ukrainas näivad olevat peatud. Ei suuda peatada Ukraina jätkuvat edasitungi Luganski oblasti suunas, jätkavad rünnakuid Bahmuti suunal ja nüüd on probleemid Hersoni oblastis. Viimase 24 tunni jooksul on okupandid andnud 3 raketi- ja 12 õhulööki ning tulistanud reaktiivsüsteemidest välja enam kui 100 mürsku. Vaenlase löökides said kannatada enam kui 20 asulat. Eelkõige Bílogorívka, Zaitseve, Marínka ja Bahmut.

Ukrainasse saadetud 3. armeekorpuse üksused neile määratud ülesandeid ei suuda täita. Vananenud ja kasutamiskõlbmatud relvad ning sõjavarustus, omavoliline positsioonidelt lahkumine ja lahingu ülesannetest keeldumine, alkohoolsete jookide tarbimine, sõjaväelise distsipliini süstemaatilised rikkumised on peamised põhjused.

Viimase ööpäeva jooksul on Ukraina kaitseväe üksused tõrjunud vaenlase rünnakuid Viímka, Majorski, Spírne, Ozerjanivka, Bahmutske, Kamjanka ja Ternoví Podi asulate piirkonnas.

UA õhuvägi andis möödunud ööpäeva jooksul 22 lööki. Kinnitust on saanud 3 toetuspunkti, 16 sõjatehnika piirkonna ning 3 vaenlase õhutõrjeraketikompleksi tabamine. Lisaks hävitasid meie õhutõrjeüksused kaks UAVd. Raketi- ja suurtükivägi tabasid viimase 24 tunni jooksul 2 kontrollpunkti, 12 elavjõu, relvade ja sõjavarustuse fookusala, 2 laskemoonaladu, õhutõrjerajatist ja 5 muud olulist vaenlase objekti.

Ukraina väed on viimase 24 tunni jooksul saavutanud märkimisväärset edu Lymani ümbruses ja Hersoni oblasti põhja- ja kirdeosas.

Idas on Ukraina väed tungisid Oskili jõe-Kreminna joonel Luganski oblasti piiri poole. Ukraina väed tungisid Oskili jõe ääres põhja poole ning vabastasid Borova ja lähedal asuva Šikivka. Kinnitamata andmete kohaselt jätsid Vene väed maha positsioonid Oskil jõe ääres ja taganesid Svatove suunas.

Ukraina armee alustas pealetungi Dnipro jõe äärde Nova Kahhovka suunas ja murdis seal läbi Venemaa kaitsest. Hersonist kirdes on UA võtnud tagasi kontrolli Arhanhelske,  Liubymivka, Mykhailivka, Novooleksandrivka, Myrolyubivka ja Havrylivka üle ning jõudsid Dudtšõni äärelinna.

 • UA hinnang ru kaotustele

_________________________________________________________________________________________

 • Ukraina olu korra vestjad tundusid eile üpris rahulolevad olevat. Hersonis saadi kirde suunas ühest väga betoniseeritud kaitseliinist läbi ja idas hakkas russistide kaitse jälle pudisema. Feigin ja Gudkov jõudsid selleni, et venelased enam ei taha, ei oska ja pole motiveeritud sõdima. Zhdanov rääkis, et russistide “lend-liis” Ukrainale saavutas jälle suured möötmed. Pidavat olema selles väga erilisi isendeid. Mingid numbrid hakkasid juba liikuma aga ilmselt tulevad täpsed numbrid nädala lõpuks.

 • See tekitab küsimusi.

 • Briti luurehinnang

 • Eile küsisin, et kas nüüd käis krõks ära. Eriti ei usutud, et käis. Kuid eilne pilt täna sealkandis kordub, vähemalt selle russistide ida grupeeringu puhul see käis. Hersoni oblasti asulate Velyka Oleksandrivka Starobillya, Novopetrivka ja Davydiv Bridi küla kohal lehvib taas Ukraina lipp. Novomõkolaivkas heisati Ukraina lipp vist eile. Russistid pagevad kotisuust välja. Klipid näitavad, et ka Dudchany’st said ukrainlased vabalt läbi jalutada kuigi venelased taganesid sinna eile kaitsele. Sealt edasi aga läheb maastik keerulisemaks, ees on ootamas Mylova ja Nova Kahhovka. Kui Nova Kahhovka on vaba siis idagrupeeringut ena ei eksisteeri. Huvitav, mis juhtus Pihkva dessantuuriga mis kaitses Davydiv Bridi?
  Idarindel ka huvitavad arengud. Vene väed jätsid Drobõševes LNR üksused maha ja lahkusid vaikselt öösel. Erilist rõhku pandi asjaolule, et Vene komandörid käskisid oma sõduritel LPR-i sõdureid mitte teavitada. Bohuslavka Harkivi oblastis on taas Ukraina lipu all. Ukraina väed heiskasid lipu Harkivi oblastis Borivska Andriivka asulas.
  Nii nagu ka eile, on õhtu täna veel noor. Tavaliselt tulevad suuremad uudised hilja õhtul.
 • Roman Svitan olukorrast tulevikus, millal tulevad raketid. Idarindel tuleb tõenäoliselt jälle Kremennaja juures russistide rinde kokkukukkumine kaskaadina. :
 • Oleg Zhdanov operatiivolukorras. Olukord on dünaamiline, meil on edu kahes suunas.

Kas lennuliisu hakkas tööle? Pentagon avalikustas Ukrainale 625 miljoni dollari suuruse uue abipaketi üksikasjad. Eelmisel nädalal oli abi maht üle miljardi. 1000 RAAM’i oli ka 9 septembri paketis.

  • 4 HIMARS raketisüsteemi ja laskemoon;
  • 16 155mm haubitsat;
  • 75000 155mm suurtükimürsku;
  • 500 ülitäpset 155-mm suurtüki mürsku;
  • 1000 RAAM 155-mm mürsku;
  • 16 105mm haubitsat;
  • 30 000 miini 120 mm miinipilduja jaoks;
  • 200 MaxxPro miinivastast sõidukit;
  • 200 000 padrunit väikerelvade jaoks;
  • seadmed häirete tekitamiseks;
  • Claymore’i miinid.
 • Zelenski õhtune pöördumineTäna on meil eesliinilt häid uudiseid. Esiteks: Ukraina armee teeb käimasoleva kaitseoperatsiooni raames meie riigi lõunaosas üsna kiireid ja võimsaid liikumisi. Ainuüksi sel nädalal on Venemaa pseudoreferendumist vabastatud juba kümned asulad.
  See on Hersoni oblastis, Harkivi oblastis, Luganski oblastis ja Donetski oblastis koos.
  Eelkõige Hersoni piirkonna sõjaväeraportitest: vabastati okupantidest ja stabiliseeriti Ljubimivka, Hreštšenivka, Zolota Balka, Biljaivka, Ukrainka, Velyka ja Mala Oleksandrivka ning Davidiv Bridi asulad. Ja see pole kaugeltki täielik nimekiri … Meie sõdurid ei peatu. Ja see on vaid aja küsimus, millal me okupandi kogu oma maalt välja ajame.

Image

 

 

 

MilitaarSõdaUkraina

kolonelHans • oktoober 4, 2022


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *