Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 13. jaanuaril

OPOLUKORD 13012023

Vene väed jätkasid pealetungioperatsioone Bahmuti, Avdiivka ja Donetski linnast läänes  ning vene ja Ukraina väed jätkasid väidetavalt vasturünnakuid Svatove-Kreminna liinil. ISW hinnangul Vene väed vallutasid Soledari tõenäoliselt 11. jaanuaril, kuid see väikesemahuline võit ei ennusta tõenäoliselt Bakhmuti peatset ümberpiiramist. Okupandid on edenenud Soledarist lõunasse Krasna Hora äärelinna. Vene väed jätkasid kaitseoperatsioone Dnipro jõe idakaldal.

Kaitseväe üksused on viimase ööpäeva jooksul tõrjunud okupantide rünnakuid Luganski oblastis Stelmahivka, Makiyivka ja Bilogorivka asulates ning Spirne, Rozdolivka, Soola, Punase mäe, Pidgorodne, Bahmuti, Klištšievka, Kurdõmitšina, Predtšivka, Vodyane, Nevelske, Krasnogorivka, Maryinka piirkonnas Donetski oblastis.

Samal ajal andis vastane 5 raketilööki Konstantinívka, Kramatorski ja Zaporožje linnadele. Samuti sooritasid sissetungijad 52 tulistamist reaktiivsüsteemidest ja 18 õhulööki.

Vene okupandid avaldavad jätkuvalt survet ajutiselt okupeeritud Hersoni oblasti territooriumi kohalikele elanikele, kes keelduvad koostööst okupatsioonivõimudega, viivad läbi majast majja läbiotsimisi. Lisaks on okupant mures piirkonna kodanike Ukraina-meelse suhtumise pärast, mis ohustab neid.

Zaporižži piirkonna Melitopoli rajooni üksikutes asulates viib vastane läbi filtreerimismeetmeid. Läbiotsimiste käigus pööravad sõitjad erilist tähelepanu telefonidele, otsivad kinnitust koostöö kohta Ukraina kaitseväega.

Ukraina kaitseväe õhuvägi andis möödunud ööpäeva jooksul 16 lööki vastase fookuspiirkondades ning 5 lööki õhutõrjeraketikomplekside positsioonidele.

Samal ajal tulistasid meie kaitsjad alla vaenlase lennuki Su-25 ja mehitamata lennuki Eagle-10.

 • Ukraina raketi- ja suurtükiväe üksused tabasid omakorda 3 juhtimispunkti, 12 vaenlase elavjõu ja sõjatehnika fookuspiirkonda, vastase õhutõrjeraketikompleksi C-300, 3 laskemoonaladu ja 3 muud olulist sissetungijate objekte.

UA hinnang ru kaotustele

______________________________________________________________________________________

 • President Vladimir Putin näitab oma raevu Venemaa probleemse majanduse vastu, kui ta alandab avalikult asepeaministrit äriliste ebaõnnestumiste pärast lennundussektoris.
 • Zelenski õhtune sõnavõttTäna toimus järjekordne Stavka koosolek. Kohtumine, mis oma olemuselt vastas olukorrale eesliinil – kõige põhimõttelisematel suundadel. Loomulikult on teema number üks Soledar, Bahmut ja üldine võitlus Donetski suuna eest. Analüüsisime üksikasjalikult, milliseid otsuseid on vaja, milliseid abivägesid on vaja, milliseid samme peaksid komandörid lähipäevil astuma. Arutasime olukorda vägede relvade ja laskemoonaga tarnimisel, vastavat suhtlust oma partneritega. Eriti täna tahan ära märkida 77. eraldi õhudessant brigaadi langevarjureid, kes koos Soledari 46. eraldi õhusõidukibrigaadi hävitajatega hoiavad oma positsioone ja tekitavad vaenlasele olulisi kaotusi. Aitäh, poisid!
  Au Ukrainale!
 • jaanuaril esitlesid teadlased Euroopa Parlamendis oma raporteid visiooniga 2023. aasta põhiprobleemidest ja nende võimalikest lahendustest. Üks käsitles Vene Föderatsiooni tulevikku. Pärast Ukraina sõda nõrgeneb Venemaa sõjaliselt, majanduslikult ja geopoliitiliselt, kuid see ei tähenda Euroopa Parlamendi uurimisteenistuse poliitikaanalüütiku Anna Caprile hinnangul oma kodanikele ja Euroopale vähem ohtlikku Venemaad. Demokraatlike reformide väljavaade Venemaal on liiga kaugel ning riiki tabab maailmakaardil järgmise ebaõnnestunud riigi – “hiiglasliku Põhja-Korea” saatus. Caprile pakub välja kolm võimalust; totalitarismi süvenemine, vene kollaps ja lõhenemine väiksemateks osisteks.
 • Oleksiy Reznikov ütles BBC-le antud intervjuus, et tema arvates püüab Venemaa koguda jõude ja relvi uueks pealetungiks lõunas ja idas.
  • Ukraina ja tema relvajõud said NATO liikmeks de facto, mitte de jure, sest meil on relvad ja arusaam nende kasutamisest.
  • Meie riigi territooriumil sureb iga päev ligikaudu 500–600 okupanti, samal ajal kui Ukraina kaotab sellest väärtusest kümnendiku, kuid neid väärtusi on võimatu iseseisvalt kontrollida.
  • Prigožin Soledaris on huvitatud võimalikust majanduslikust kasumist linna hõivamisest, kus asuvad Euroopa suurimad soolakaevandused, ega ole huvitatud kahjudest, see on vereraha. Prigožin võttis omakorda oma isiklikuks eesmärgiks Bahmuti tabamise;
  • Ukraina saab “tanke, hävitajaid või reaktiivlennukeid, aga ka kaugrelvi 300 km kaugusel asuvate sihtmärkide lüüasaamiseks”, sest lääneriikides on “kõik muutunud”. Samuti lükkas ta ümber kartused, et need tarned võivad põhjustada Venemaalt vastureaktsiooni.
 • Briti luureraport sunnitööst

Image

 • Soledari ei kontrolli ükski osapool, – Yermak.  “Olukord on raske, isegi väga raske, see on 21. sajandi Verduni lahing, mis praegu toimub Bakhmutis ja Soledaris. Lahingud on kestnud juba mitu kuud, kuid meie sõdurid suudavad oma positsioone hoida.” ” ütles OP juht.Yermak rõhutas, et venelased vabastavad vanglatest kurjategijad, kes surevad kohe rindejoonele jõudes: “Nende surnukehad jäetakse maha, neid isegi ei koristata, Vene poolel on palju kaotusi, palju rohkem kui meil. väärtustame oma elu rohkem sõdureid. Aga meie ees on palju inimesi kes ründavad, ründavad, ründavad, ründavad. Soledaris toimuvad tänavalahingud samas kumbki pool ei kontrolli linna. Venelased on seal, aga nad ei kontrolli seda,” lisas ta.
 • VF väejuhatus on koostanud dokumendi, mis määrab täpselt, kuidas propagandistid peaksid kajastama Ukraina-vastase sõja sündmusi;
  • Keskendumine teabele, mis pärineb ainult Vene Föderatsiooni kaitseministeeriumiga kokku lepitud allikatest;
  • Infomaterjalides ja “sõltumatute” ekspertide kommentaarides rõhutatakse Sergei Šoigu ja Valeri Gerasimovi juhtivat ja positiivset rolli isiklikult;
  • Õigustavad löögid Ukraina kriitilise energia infrastruktuuri vastu, viidates selliste tegude “sunnilisusele”;
  • Toob esile Ukrainale lääne relvadega varustamise teema. Selles mõttes on soovitatav keskenduda asjaolule, et “Venemaa viib läbi sõjalist operatsiooni mitte Ukraina, vaid kogu NATO vastu”;
  • Keeldumine mainida PMC “Wagner” positiivses kontekstis. Keskenduge liigsetele inimkaotustele ja mõttetutele PMC-rünnakutele;
  • Venemaa Föderatsiooni relvajõudude edu ja Ukraina relvajõudude ebaõnnestumisi käsitlevate väljaannete jälgimine ja tsiteerimine välismeedias. Eelkõige tehakse ettepanek pöörata tähelepanu Lääne ja Ukraina poliitikute väljaütlemistele, mida võib sarnaselt tõlgendada.
 • Roman Svitan. Bahmuti pärast ei pea muretsema. See peab.
 • Saksamaa langetab otsuse Leopard lahingutankide saatmise kohta Ukrainasse järgmisel nädalal. Berliin teeb otsuse enne liitlasriikide kõrgete kaitseametnike kohtumist Ameerika õhuväebaasis Ramsteinis 20. jaanuaril.
Total Page Visits: 201 - Today Page Visits: 1
MilitaarSõdaUkraina

kolonelHans • jaanuar 13, 2023


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *