Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 19. märtsil

OPOLUKORD 19032023

Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova kordas, et Kreml ei ole loobunud oma maksimalistlikest eesmärkidest Ukrainas. Mediazona hinnangul on Vene väed kannatanud kokku vähemalt 35 000 surma ja 157 000 kaotuse all.

Vene väed korraldasid rünnakuid mööda Kupjanski-Svatove-Kreminna liini, jätkasid pealetungioperatsioone Bahmutis ja selle ümbruses ning Donetski linna äärealadel. Okupandid jätkavad kaitsekindlustuste püstitamist mööda sideliini (GLOC) okupeeritud Krimmis ja selle lähistel.

Sissetungijad jätkavad ründeoperatsioone Lymani, Bakhmuti, Avdiivka, Mar’inka ja Šahtarsi telgedel. 18. märtsi päeva jooksul tõrjusid Ukraina kaitsjad selles eesliini piirkonnas 83 korda rünnakut. Bahmut jääb lahingute epitsentriks.

Eile korraldas vaenlane 11 raketirünnakut, millest 4 oli suunatud Zaporižži tsiviilinfrastruktuurile. Lisaks teatati 16 okupantide õhurünnakust ja 99 MLRS-i rünnakust.

Arvestades olukorda Vuhledari lähistel, kiirustab Venemaa sõjaväe juhtkond abivägede saatmisega. Alates 13. märtsist on Venemaa relvajõudude Ida sõjaväeringkonna 36. armee 37. eraldiseisvas motoriseeritud laskurbrigaadis Storm üksuse lahingukoordineerimine. Seda valmistatakse ette 24. märtsiks Ukrainasse saatmiseks. Brigaad on oluliselt alamehitatud, mistõttu kutsuvad üksuste ülemad alluvaid tagasi ravilt ja rehabilitatsioonilt. Okupandid kurdavad varude vähese taseme üle. Isikkoosseisu motivatsioonitaset on teatatud väga madalaks, kuna lahingutsooni saatmisest on tehtud palju kõrvalehiilimiskatseid.

Ukraina õhuvägi andis 18. märtsi päeva jooksul okupantide kontsentratsioonidele 10 õhulööki. Tulistati alla 1 UAV Shahed-136, raketi- ja suurtükiväeüksused tabasid 7 vastase isikkoosseisu ja sõjavarustuse kontsentratsiooni.

 • Svatove suunal Ukraina kindralstaap teatab rünnakute tõrjumisest järgmistes piirkondades: Hryanykivka.
 • Siversky suunal:
  • Vene vägedel õnnestus Spirne asula varemetele lähemale tungida. (allikas)
  • Ukraina kindralstaap teatab rünnakute tõrjumisest järgmistes piirkondades: Dibrova, Kuzmyne, Kreminna, Verknokamjanske, Spirne.
 • Bahmuti suunal:
  • Ukraina väed uurisid Mayorski ümbruses Vene kaitset. Nad kaotasid kaks M113 ja taandusid algsetele kohtadele. (allikas)
  • Ukraina kindralstaap teatab rünnakute tõrjumisest järgmistes piirkondades: Orikhovo-Vasylivka, Hryhorivka, Bahmut, Ivanivske, Klishchivka.
  • Wagneri palgasõdurid üritasid ületada Bahmutovka jõge, kuid tabasid neid täpse suurtükitulega. (allikas)
  • Vaenlane tungib edasi lõunast ja on jõudmas Bahmuti kesklinna. (allikas)

Image

 • Avdiivka suunal:
  • Vene väed tungisid Krasnohorivkast lõunasse, kinnitades, et Vesele küla ei ole enam Ukraina kontrolli all. (allikas)
  • Ukraina kindralstaap teatab rünnakute tõrjumisest järgmistes piirkondades: Kamyanka, Avdiivka, Sieverne, Pervomaiske, Nevelske.
 • Donetski suunal Ukraina kindralstaap teatab rünnakute tõrjumisest järgmistes piirkondades: Marinka.

UA hinnang ru kaoyustele:

Bakhmuti piirkonnas toimuvad väikesed muudatused, vaenlase rünnakud on stabiilsed ja olukord piirkonnas on pidevalt keeruline. Bakhmuti linnas pressib vaenlane samalt kolmelt poolt, et jõuda kesklinnale võimalikult lähedale. Uuendus Krasnohorivkas, vaenlane koondab oma jõud Avdiivka silmapaistva piirkonna ümber. Bakhmuti suunas — vaenlase katsed edasi liikuda Spirne ja Rozdolivka lähedal jätkuvad, edasitungi pole registreeritud. Okupandid trügivad Hryhorivka poole ning ründavad ka Bohdanivkat ja Khromovet, lahingud jätkuvad. Aeg-ajalt õnnestub UA vägedel vaenlane tagasi tõrjuda. Olukord on aga endiselt raske.

___________________________________________________________________________________

 • Üks lahing

 • Saksamaa justiitsminister Marco Buschmann ütles ajalehele Bild am Sonntag, et täidab Rahvusvahelise Kriminaalkohtu nõudmist Putini vahistamiseks, kui ta Saksamaale satuks. «Saksamaa on kohustatud Putini tema territooriumile sisenemisel kinni pidama ja ta Rahvusvahelisele Kriminaalkohtule üle andma,» ütles minister. Ajalehe teatel peavad kõik selle jurisdiktsiooni alla kuuluvad riigid, sealhulgas Saksamaa, tegutsema vastavalt Rahvusvahelise Kriminaalkohtu otsusele.https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/justizminister-buschmann-wir-wuerden-putin-sofort-verhaften-83251392.bild.html
 • USA DSCA teatas 17. märtsil USA Kongressile Kreekale FMS kaudu 76 AAV-7A1 amfiib-soomustransportööri võimaliku müügi kohta. Tarne peaks sisaldama 63 soomustransportööri AAVP-7A1, üheksat juhtimispunkti soomukit AAVC-7A1 ja nelja AAVR-7A1 ARV-d. Tarne kogumaksumus on hinnanguliselt 268 miljonit dollarit Soomukid peaksid tulema USA merejalaväelt pärast remonti ja moderniseerimist . 2022. aasta juulis kiitis Kreeka parlament heaks 76 soomustransportööri AAV-7A1 ostu.
 • 16. märtsil 2023 saatis DSCA USA Kongressile teatise 800 AGM-114R2 Hellfire juhitava raketi kavandatavast müügist Poolale FMS kaudu. Kavandatava tarne kogumaksumus on 150 miljonit dollarit.Tarne sisaldab ka nelja M36 Hellfire Captive Air Training Missiles (CATM), nendega seotud varustust ja varuosi, samuti koolitust ja tehnilist tuge. Tarne peatöövõtjaks on Lockheed Martin Corporation. Poola kaitseminister Mariusz Blaszczak ja Poola riigikaitseministeeriumi relvastusameti esindaja kolonelleitnant Krzysztof Platek kinnitasid sotsiaalvõrgustikes taotluse esitamist USA-st Hellfire’i rakettide ostmiseks, öeldes, et need raketid on mõeldud Poola ostetud mitmeotstarbeliste helikopterite AW149 varustamiseks.
 • Briti luureraport

 • Venemaa president Vladimir Putin tegi täna visiidi Krimmi okupeeritud territooriumile, et tähistada Krimmi Vabariigi Venemaa Föderatsiooniga vastuvõtmise lepingu 9. aastapäeva, millega annekteeriti Krimmi territoorium Ukrainalt.

 • Sõjaväeekspert Roman Svitan rääkis intervjuus Dmitri Gordonile, millal jõuavad Ukraina relvajõud 1991. aasta piirini, miks on Ukraina relvajõududel mõnes rindesektoris laskemoona nälg, kuidas venelastel läheb, miks Ukrainal ei ole oma mürskude tootmist, Putini tugevast valearvestusest Ukrainasse sissetungi kavandamisel ja järjekordsest Vene armee “hea tahte žest”
 • Ukraina valmistub vastupealetungiks, millega seoses saab ta lääneriikide relvi ja varustust. Eraldi relvajõudude kolonel ja sõjandusekspert Roman Svitan oletas, et võib-olla me juba näeme selle algust.
 • NATO plaanib paigutada idatiivale kuni 300 000 sõdurit. selleks on vaja veenda üksikuid riike vägesid üle viima, väljaõpet läbi viima, infrastruktuuri parandama, samuti relvi ja laskemoona hankima.

 

 

 

MilitaarSõdaUkraina

kolonelHans • märts 19, 2023


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar