Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 31. augustil

OPOLUORD 31082023

Viimaste päevade jooksul täheldati kontaktliinil mitmeid muutusi. Svatove suunal püüab vaenlane saavutada edu Synkivka, Novoiehorivka ja Serebrjanski metsanduses. Priyutne ja Verbove lähedal olevaid olulisi piirkondi värskendatakse.  Lahingud jätkuvad Verbovest lääne pool. UA jalaväge märgati Novoprokopivkast idas, mis viitab võimalikule edule lõuna pool. Berdianski suunal pakub huvi Priyutne piirkond. On teatav edu kuid küla lähedal asuvate aedade läheduses UA väed positsioone rajada ei suutnud. Vaenlane üritab positsioone tagasi võtta, kasutades värskeid abijõude. Svatove suunal, Novoiehorivkast põhja pool, alustasid okupandid rünnakut kõrgusel 190,8. Kaitseväel õnnestus mõned positsioonid tagasi võtta.

Ukraina kaitseväelased viisid läbi pealetungi operatsioone vähemalt kahes rindesektoris, Melitopoli suunal ja Donetski-Zaporižžja oblasti piirialal. Tõenäoliselt suutsid UA kergejalaväe üksused läbida Verbove lähedal Surovikini liini. Krimmi partisanide rühmitus “Ateš” väitis, et lõhkas 29. augustil lõhkekeha Ühtne Venemaa kampaania peakorteris, Nova Kahhovkas.  Ukraina kaitsevägi tõrjus vene rünnakud:

 • Svatove suunal Novojehorivka piirkonnas.
 • Lymani suunal Novoêgorívka ja Bilogorívka aladel. Serebrjanski metsanduses edenes agressor mõne meetri.
 • Bakhmuti suunal Klishyivka ja Kurdyumivka piirkondades.
 • Donetski suunal Marjinka piirkonnas. Ukraina väed taastasid Krasnohorivkast põhja pool tagasi varem kaotatud positsioonid. Ukraina väed tungisid Rivnopilist lõunasse ja tungisid lähedalasuvast veekogust edasi Pryiutne suunas.
 • Berdjanski suunal Staromajorski piirkonnas.
 • Zaporozje suunal Mala Tokmachka piirkonnas. Ukraina väed on Verbove lähedal murdnud vaenlase esimese kaitseliini ja jõudnud asula äärealadele. (allikas) Lahingud jätkuvad Verbovest lääne pool. UA jalaväge märgati Novoprokopivkast idas, mis viitab võimalikule edule lõuna pool.

Vene väed viisid 30. augustil läbi pealetungioperatsioone mööda Kupjanski-Svatove-Kreminna liini, Bahmuti lähedal, Avdiivka-Donetski linna liinil, Donetski-Zaporižžja oblasti piirialal ja Lääne-Zaporižžja oblastis.

Tšetšeenia Vabariigi juht Ramzan Kadõrov kordas 30. augustil oma lojaalsust Venemaa presidendile Vladimir Putinile, püüdes jätkuvalt distantseeruda Wagneri grupi finantseerijast Jevgeni Prigožinist. Väidetavalt käis ta Moskvas rongiga!

__________________________________________________________________

 • UA väed on teatanud, et asusid ründamama Vene kaitse 2. liini Verbove lähedal. Rasked lahingud puuridade vahel jätkuvad.

Image

 • Esimesed satelliidipildid Pihkva lennuväljast. Kaks Il-76-d said kannatada. Põlenud lennukeid pole veel eemaldatud – taevas on osaliselt kaetud pilvedega. Kuid video järgi põles vähemalt üks Il-76.

 • Zelensky.Valmistume aktiivselt septembrisse kavandatud läbirääkimisteks ja kohtumisteks. Pidanud kohtumisi rahvusvaheliste ekspertidega, meie suursaadikutega vastavates riikides. Näeme selgelt, milliste juhtidega peaksime kohtuma ja nendega läbi rääkima, samuti milliseid tulemusi peaksime Ukrainale tooma.Suur kohtumine parlamendi esindajate, valitsusametnike ja meie rahvusvaheliste ekspertidega seoses meie valmisolekuga alustada läbirääkimisi Euroopa Liiduga ühinemise üle. Soovituste rakendamine. Vaja on seaduseelnõusid, mis on juba ette valmistatud ja mis vajavad parlamendis hääletamist. 226 häält iga otsuse poolt on Ukraina kohustus Euroopa Liidus.Au kõigile, kes võitlevad ja töötavad Ukraina heaks! Tänan kõiki maailmas, kes aitavad!
  Au Ukrainale!
 • Ukraina relvajõudude õhujõudude pressiesindaja Juri Ignat. Eile öösel toimunud raketirünnak Ukrainale ei olnud kättemaks Pihkva eest. Pihkva rünnak toimus südaöö paiku ja raketirünnak oli umbes 2 öösel. Seda pole nii lihtne planeerida. Selleks on vaja vähemalt lennueelset koolitust pilootidele ja selleks on vaja aega rakettide endi programmeerimiseks. Näha oli, kuidas raketid oma kurssi muudavad, vahel keerlevad edasi-tagasi. Seega on iga rakett programmeeritud, see võtab aega ja prioriteetsete sihtmärkide tuvastamist. Mõnest tunnist selleks kindlasti ei piisa. Sellest järeldub, et vaenlane valmistas seda lööki ette varem.
 • Teisipäeval, 29. augustil kukkus Bakhmuti suunas alla kaks helikopterit Mi-8. Tragöödia tagajärjel hukkus Ukraina relvajõudude õhujõudude Ihor Sikorsky nimelise armee 18. eraldiseisva lennubrigaadi 6 pilooti. Lennuõnnetus juhtus lahingumissiooni ajal. Hetkel on käimas tragöödia uurimine.
 • FSB, siseministeerium ja Vene kaardivägi alistasid Ukraina saboteerijate rühma, mis koosnes SBU tavalistest töötajatest, luure peadirektoraadi sõjaväelastest ja Ukraina kaitseministeeriumi erioperatsioonide talitusest.
  Saboteerijad tungisid Venemaa territooriumile ja kavandasid terrorirünnakuid sõjaliste ja energeetika infrastruktuuri objektidele.
  Brjanski oblastis Nevelski rajoonis toimunud lahingu käigus likvideeriti kaks võitlejat, viis peeti kinni.
  FSB teatas, et igal sabotööril oli kaasas “muljet avaldav pagas mitmesugustest hävitamisvahenditest”: kuulipildujad, lõhkeseadeldised, granaadid.
 • Video Jevgeni Prigožiniga, mille ta salvestas oma viimasel suvenädalavahetusel 19.-20.08.2023 Aafrikas. Juba mõne päeva pärast naaseb Prigožin Venemaale, kus ta 23. augustil Tveri oblastis ärilennuki Embraer Legacy 600 allakukkumise tagajärjel hukkub.
  Erilist külmavärinat tekitab Wagneri ERK juhi sõna otseses mõttes prohvetlikud sõnad, kes mainib irooniliselt oma võimalikku likvideerimist.
 • NATO peasekretär Jens Stoltenberg rääkis CNN-ile antud intervjuus positiivselt Ukraina armee vastupealetungist. “Ukrainlased võtavad tasapisi võimust, nad suruvad venelasi tagasi ja nad võivad miiniväljadest hoolimata mõnest neist hästi kindlustatud territooriumidest läbi murda,” ütles ta. Stoltenbergi sõnul saavutavad ukrainlased raske võitluse käigus edu, mis koguvad üha hoogu.
  Põhja-Atlandi alliansi juht ei nõustunud mõnede Lääne sõjaväelaste ja ekspertide hinnangutega, kes kritiseerivad Ukraina relvajõudude aeglast edasiminekut. “Ukrainlased ületasid taas ootusi. Ei tohi unustada, et kõik sai alguse eelmisel aastal Venemaa täiemahulisest sissetungist Ukrainasse. Toona arvasid eksperdid, et Ukraina kestab vaid paar päeva või nädalat. Kuid ukrainlased vabastasid põhja, kuid ometigi ei tohi Ukraina riiki,” ütles ta. ida – Harkivi piirkond, territoorium lõunas – Herson Ja nüüd on nad saavutamas veelgi suuremat edu,” ütles Stoltenberg.
 • Briti kaitseminister Ben Wallace astus tagasi, ta saatis vastava palve Kuningriigi peaministrile Rishi Sunakile. Kirjas ütles ta, et tal on au anda oma panus valitsuse reageerimisse mitmesugustele ohtudele, sealhulgas Salisbury intsidentidele, 2017. aasta Londoni rünnakutele ning olukorrale Afganistanis, Sudaanis ja Ukrainas. Tema sõnul on viimase nelja aasta jooksul, mil ta osakonda juhib, kuningriigi relvajõud “näitanud oma parimat külge”.
 • Bakhmuti suunal jätkavad kaitseväelased pealetungitegevust Bahmuti linnast lõuna pool. Rasked lahingud jätkuvad Klištšiivkas, Kurdjuumivkas, Andriivkas. On teatud õnnestumisi, mis on fikseeritud saavutatud verstapostidel. Meie vägede pealetungioperatsioon jätkub lõunasuundadel. Teatud edu on saavutatud, eriti Novodanilivka-Novoprokopivka suunal. Nüüd on meie omad ankurdatud saavutatud piiridele.
 • Tšehhi kavatseb Ukrainale üle anda uue partii Nõukogude Liidus toodetud lahinguhelikoptereid ja kaalub võimalust osaleda Ukraina pilootide väljaõppel hävitajatel F-16, ütles Tšehhi kaitseminister Yana Tšernohhova. Täpseid tarnekuupäevi ja helikopterite arvu, samuti nende nime minister ei teatanud. Nüüd asendavad Tšehhi õhujõudude Mi-24V/35 Ameerika ründehelikopterid AH-1Z Viper. Kokku peaks Tšehhi Vabariik saama 2024. aasta lõpuks 10 sellist helikopterit ja 10 mitmeotstarbelist UH-1Y Venomi.
 • Aleksei Arestovitš. Droonid on uus sõjastrateegia. Droonid, mis lendasid Pihkvasse, mis lendavad rindelennuväljadele, mereväe droonid Mustal merel – kas see on lihtsalt järjekordne taktikaline tööriist või on need põhjalikud muutused? Droonid on nagu MTR-i ekvivalendid, ainult ilma riskita. Rahva võim ja pettekujutelmade jõud. Zelenski Krimmi demilitariseerimise poliitilistest viisidest – aga kuidas on lood “91. aasta piirideni?”
 • Roman Svitan käsitles 31. augusti uues sõjalises kokkuvõttes järgmisi teemasid:
  – uus rünnak Krimmi vastu, sealhulgas rünnakud Feodosia vastu
  – Pihkva lennuväli;
  – olukord rindel.
 • UA väed jätkavad T-04-08 HWY telje lõuna poole surumist. RU rünnak katkes Verbove juures. RU üksused taganevad küla lõunapoolsesse otsa. Rasked võitlused jätkuvad.

Image

 

 

 

 

 

 

Total Page Visits: 452 - Today Page Visits: 1
MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • august 31, 2023


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *