Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 02. septembril

OPOLUKORD 02092023

OP olukord muutusteta. Ukraina väed jätkasid pealetungioperatsioone Melitopoli suunal ning tegid 1. septembril mõningaid edusamme. Vene väed korraldasid pealetungioperatsioone liinil Kupjansk-Svatove-Kreminna, Bahmuti lähedal, piki Avdiivka-Donetski linna liini, Donetski-Zaporižžja oblasti piirialal ja Zaporižžja oblasti lääneosas.

Viimase ööpäeva jooksul on vaenlane sooritanud 4 raketi- ja 39 õhulööki, sooritanud 42 salvraketirünnakut meie vägede positsioonidele ja asustatud aladele, toimus 45 lahingukokkupõrget.

 • Kupjanski suunal viis vaenlane Luganski oblastis Novoselivski rajoonis läbi ebaõnnestunud pealetungi.
 • Bahmuti suunas viis vaenlane Donetski oblastis Kurdjuumivka piirkonnas läbi ebaõnnestunud ründetegevusi.
 • Avdiivka suunas viis vaenlane läbi edutuid pealetungitegevusi Donetski oblasti Severnõi piirkonnas.
 • Mariinka suunas viis vaenlane Donetski oblastis Krasnohorivka piirkonnas läbi edutuid pealetungi.
 • Berdjanski suunal. UA väed on kontaktis Zavitne Bazhanya põhjapiiril. RU suurtükituli Mokri Yaly jõe orus /T-05-18 HWY. Allikad väidavad, et Zaporižži teljel tulistati alla Vene helikopter Ka-52.

Image

Möödunud ööpäeva jooksul on kaitseväe õhujõud andnud 6 rünnakut piirkondadele, kus on koondunud personal, relvastus ja sõjatehnika ning 5 rünnakut vaenlase õhutõrje raketikompleksidele. Raketi- ja suurtükiväe üksused tabasid möödunud ööpäeva jooksul 4 isikkoosseisu, relvastuse ja sõjatehnika koondumise piirkonda, 10 suurtükiväe laskepositsiooni, 2 juhtimispunkti, 3 laskemoonaladu ja 1 vastase radarijaama.

__________________________________________________________________

 • Okupandid kurdavad, et Krimmi silda ründasid öö jooksul kolm korda droonid. Venemaa kaitseministeerium teatas, et väidetavalt lasi Ukraina silla suunas kolm pinnadrooni ja kõik need väidetavalt hävisid. Liiklus Krimmi sillal oli põhja poolt blokeeritud, kell 03:15 teatasid okupandid selle taastamisest.
 • Üksnes 2023. aasta augusti jooksul suutis UA tekitada venelastele kahjusid summas 1,2 miljardit USA dollarit, hävitades okupantidele olulise varustuse. Augusti teisel poolel korraldasid Ukraina sõjaväelased agressori sügavas tagalas mitmeid edukaid rünnakuid. Selle tulemusena said kahjustatud Venemaa lennukeid, õhutõrjesüsteeme ja radarisüsteeme.

 • Briti luureraport

 • Ukraina kaitsjad saavad peagi Austraalia ettevõtte Electro Optic Systems toodetud droonivastased süsteemid Slinger. Võrku ilmus video Slingeri testidest, mille eest vastutas isiklikult Ukraina suursaadik Austraalias Vasyl Myroshnychenko. Süsteem põhineb 30-mm kahuril M230LF ja 7,62-mm kuulipildujal MAG58 ning on paigaldatud pikapile GMC Denali.
 • Roman Svitan käsitles 2. septembri uues sõjalises kokkuvõttes järgmisi teemasid:
  – uued rünnakud Krimmi sillale;
  – Budanovi kõrgetasemelised avaldused;
  – sõda naaseb Venemaale;
  – USA reaktsioon Ukraina relvajõudude vastupealetungile.
 • Golovanovi intervjuu Arestovich’ga.
 • Väljaõpe

 • Kremli diktaator Vladimir Putin võib kavandada uut mõrva. Sellest rääkis “Uudistevabrikule” endine KGB illegaalse luure kõrge ohvitser Serhi Žirnov. Milline on Venemaa tuumarelvade seis? Kas wagnerite juht Jevgeni Prigožin tegi koostööd Ukraina kaitseministeeriumi GUR-iga? Aga Putini tervis? Mis ootab Prigožini perekonda? Sellest ja muudest asjadest – intervjuus Juri Bibykiga.
  00:27 Mis ootab Prigožini perekonda?
  08:49 Kas Prigožin tegi GURiga koostööd?
  12:15 Kas praegu on võimalik Putini kõrvaldamist edukalt planeerida?
  15:59 Ilmus uus video Prigožiniga. Mis see on?
  17:23 Kes saab Prigožini järel järgmine olla?
  19:39 Kas Kadõrov on haige?
  21:37 Aga Putini tervis?
  27:02 Mis seisus on Venemaa tuumarelvad?
 • Volodõmõr Zelenski pöördumine 556. sõjapäeva lõpul

  Loomulikult kaitseme Ukrainat ja tagastame vabaduse kogu meie maale. Ja igaüks meist tunneb, et sellest saab erinevate reeglitega Ukraina. Piirid on samad. Demokraatia on ilmselt sama tormiline. Vabadus on üks Euroopa suurimaid, nagu alati.

  Kuid kindlasti ilma pikaajalise “nagu tavaliselt” nende kohta, kes röövisid Ukrainat ning seadsid end seadusest ja reeglitest kõrgemale. Ja ma tänan Ukraina õiguskaitseametnikke nende otsusekindluse eest viia iga aastakümneid toppama jäänud juhtum õiglase tulemuseni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Total Page Visits: 296 - Today Page Visits: 1
MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • september 2, 2023


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *