Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 04. septembril

OPOLUKORD 04092023

Augustikuu jooksul on Ukraina vabastanud ligikaudu 35 km². Venemaa okupeerib praegu Ukrainast kokku 17,49%. Viimase 2 nädala jooksul on Ukraina edukalt vabastanud Robotino piirkonna. Ukraina on jätkanud edusamme nii Robotinost kagus kui ka Verbove suunas, kus luureüksused on läbi saanud Venemaa kaitseliini esimese pealiini.

Vene väed viisid 3. septembril läbi pealetungioperatsioone piki Kupjanski-Svatove-Kreminna liini, Bahmuti lähedal, piki Avdiivka-Donetski linna liini, Donetski lääneosas, Donetski Lääne-Zaporižžja piirialal ja Zaporižžja oblasti lääneosas ning jõudsid mõnel pool edasi. Vene väed korraldasid 3. septembril Odessa oblastis Ukraina sadamataristu vastu suunatud drooni rünnakuid.

4. septembri öösel 2023 ründas vaenlane mehitamata õhusõidukitega “Shahed-136/131” lõunast ja kagust (Chauda neem, Krimm ja Primorsko-Ahtarsk, Venemaa Föderatsioon). Kokku registreeriti 32 “shaheedi” millega rünnati Odesa ja Dnipropetrovski piirkondi. Õhutõrje hävitas 23 vaenlase ründe UAV-d.

Image

Ukraina kaitsejõud jätkavad pealetungioperatsiooni läbiviimist Melitopoli teljel ja kindlustanud oma positsioonid. UA tõrjus rünnakud Avdiivka (Donetski oblast) ümbruses, Marinkas (Donetski oblast) ja Prjutne (Zaporižži oblast) läheduses. Bahmuti linnast lõuna pool saavutas Ukraina Andriivka suunas marginaalseid edusamme. Lahingud Klištšiivka kontrolli üle jätkuvad. Luganskis sai Ukraina pärast Vene vägede varasemaid pealetungi piirkonda tagasi osa Novoselivskest lõuna pool.

Image

Hanna Maljar. Olukorrast Idarindel.

Kupjanski suunal tõrjuvad meie kaitsejõud mitu vaenlase rünnakut päevas ja takistavad vaenlase edasiliikumist. Venelaste suurtükitule intensiivsus on endiselt kõrge.

Limani suunal viib vaenlane Luganski oblastis Novojehorivka ja Belogorivka rajoonis läbi edutuid pealetungitegevusi ning jätkab vägede ümberrühmitamist.

Bahmuti suunas viib vaenlane läbi kaitseaktsioone eesmärgiga piirata meie vägede edasiliikumist ja ebaõnnestunult üritab taastada kaotatud positsiooni Donetski oblasti Klištšiivka, Kurdjuumivka, Ozarjanivka rajoonides. Klištšiivka piirkonnas on meil teatud edu. Möödunud nädalaga suurendati vabanevat pinda 3 ruutkilomeetri võrra.

Avdiivka ja Marinka suunal koondas vaenlane peamised pealetungi jõupingutused taktikalise positsiooni parandamiseks. Seal edenes vaenlane edutult Donetski oblasti Severna, Avdiivka, Maryinka, Krasnohorivka ja Novomõhhailivka rajoonides.

Olukorrast Lõunarindel.

Zaporižži ja Hersoni suunal on vaenlane kaitsepositsioonil. Ta jätkab meie üksuste ja tsiviilobjektide positsioonide tulistamist Zaporižži, Hersoni ja Mõkolaivi oblastis, kasutades samal ajal aktiivselt Lancet’i droone.

Ukraina kaitsejõud jätkavad pealetungioperatsiooni Melitopoli suunal. Rünnakutegevuse käigus õnnestus Ukraina kaitsejõududel edeneda Novodanilivka, Novoprokopivka suunal.

Vaenlane lõunas kannab märkimisväärseid kaotusi isikkoosseisu, relvastuse ja varustuse osas ning kasutab reserve.

_________________________________________________________________

 • Volodõmõr Zelenski õhtune pöördumine: Sel nädalal palutakse parlamendil vastu võtta personaliotsus. Ma tahan seda nüüd visandada. Otsustasin Ukraina kaitseministri välja vahetada. Oleksiy Reznikov läbis enam kui 550 päeva täiemahulist sõda. Usun, et ministeerium vajab uusi lähenemisi ja muid suhtlusformaate nii sõjaväe kui ka ühiskonnaga tervikuna. Ministeeriumi juhib nüüd Rustem Umjerov. Ukraina Ülemraada tunneb seda inimest hästi ja härra Umjerov ei vaja täiendavaid tutvustusi. Loodan, et parlament toetab seda kandidatuuri.

Rustem Umjerov.

  • Praegune Riigivarafondi esimees, täites ametit alates 7. septembrist 2022. Enne sellele ametikohale nimetamist valiti ta 2019. aastal 9. erakonnast “Hääl” rahvasaadikuks.
  • Umerov on päritolult krimmitatarlane, krimmitatarlaste liidri Mustafa Džemilevi nõunik.
  • Rustem Umjerovi tegevuse üks peamisi vektoreid oli pidev suhtlus Krimmi poliitvangide ja sõjavangide vahetuse asjus.
  • Ta oli ühenduse “Krimmi platvorm” kaasesimees, Ukraina ja Venemaa Föderatsiooni läbirääkimisrühma liige.
 • Briti luureraport

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 04 September 2023. Please read thread below for full image text.

 • Hiljuti postitasid Venemaa sõjaväelased video Ukraina positsioonide tulistamisest TOS-süsteemist. Analüütikud tegid geograafiliselt kindlaks asukohad ja põhjapoolseim neist asub peaaegu Kleštšeevka äärelinnas. Ilmselt nn “hallis tsoonis” – eikellegimaal, kus lahingutegevus käib. See aga tähendab, et suure tõenäosusega on Ukraina relvajõud juba küla keskel.
 • Roman Svitan käsitles 4. septembri uues sõjalises kokkuvõttes järgmisi teemasid:
  – Budanov tegi ebareaalse operatsiooni!
  – UA tabas ootamatus kohas!
  – Vene Föderatsioon peidab paanikas Tu-95!
 • Konspiratsiooni teooria. Õige Prigo elab!
 • Berezovets tänastest uudistest. Putler – Erdogan kohtumine
 • UA teatas RU üksustest, mis tõrjuti Klischivkast. Vene sillasõiduk ja soomusüksused hävisid Klischivkast loode pool kanali ületamise katsel.

Image

 • UKRJET droon UJ-23 Topaz suudab läbi viia luure- ja sõjalisi operatsioone, tõrjudes elektroonilist sõda kõigis ilmastikutingimustes.

  ▪️Sõiduulatus – 400 km;
  ▪️Juhitud lennu raadius – 100 km;
  ▪️Maksimaalne kiirus – 800km;

Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Total Page Visits: 504 - Today Page Visits: 1
MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • september 4, 2023


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *