Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 19. septembril

OPOLUKORD 19092023

Vene väed viisid 18. septembril läbi pealetungioperatsioone mööda Kupjanski-Svatove-Kreminna liini, Bahmuti lähedal, piki Avdiivka-Donetski linna liini, Donetski-Zaporižžja oblasti piirialal ja Lääne-Zaporižžjas.

Ööl vastu 19. septembrit ründas vastane Ukrainat Shahed-136/131 droonidega ja ballistilistiliste rakettidega Iskander-M. Kokku registreeriti 30 UAVd kagusuunast (Primorsko-Ahtarsk – Venemaa), samuti üks ballistiline rakett Iskander-M, mille vaenlane tulistas ajutiselt okupeeritud Krimmi territooriumilt Krõvyi Rogi suunas. Õhutõrje hävitas lõuna-, kesk- ja läänepiirkondades 27 drooni.

May be an image of text

Ukraina kaitsevägi jätkab kaitset Ukraina ida- ja lõunaosas, pealetungi läbiviimist Melitopoli teljel ja pealetungioperatsioone Bahmuti teljel.

Siversky ja Slobožanski suunal: vastane jätkab riigipiiril väegrupeeringu hoidmist. Vaenlase väed viivad piirialadel läbi aktiivset õõnestustegevust, et takistada Ukraina vägede ümber paigutamist.

Bahmuti suula: UA kaitsevägi tõrjus edukalt vaenlase rünnakud Klištšiivka (Donetski oblast) ümbruses. Vaenlane üritas kaotatud positsiooni Andriivka (Donetski oblast) lähedal tagasi saada, kuid edutult. Ukraina kaitsejõud jätkavad rünnakuoperatsioone Bahmuti (Donetski oblast) ümbruses. Klištšiivka ja Andriivka vabastamine Ukraina poolt Bahmutist lõunas võis Venemaa kaitsevõimet Bahmutist lõunas asuvas piirkonnas halvendada ja Ukraina sõjaväeametnike sõnul võis muuta lahingutegevuse ebatõhusaks kuni kolm Vene brigaadi.

Image

Tavria, Marinka suunal: vastane korraldas Marinka (Donetski oblast) ümbruses ebaõnnestunud rünnakuid. Vaenlane tegu 10 katset Ukraina üksusi oma positsioonidelt välja tõrjuda.

Melitopoli suunal: vastane viis läbi ebaõnnestunud ründeoperatsioone Robotyne’i ümbruses (Zaporižži oblast), püüdes kaotatud positsioone tagasi saada.

Odessa, Hersoni suunal: Ukraina kaitsevägi korraldab vastupatareide tuld, hävitab varustusladusid ja annab edukalt lööke vaenlase tagalasse.

Kreml jätkab Venemaa Föderatsiooni territoriaalüksuste sõjaväelaste saatmist okupeeritud Ukraina aladele. 15. septembril 2023 saabusid umbes 100 ajateenijat Vene Föderatsiooni Kabardi-Balkari Vabariigist okupeeritud Džankoja linna (Krimmi autonoomne vabariik) kohalikule sõjaväelennuväljale, et parandada rajatise turvalisust ja kaitset.

___________________________________________________________________

 • Briti luureraport

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 19 September 2023.

 • Danilov ütles, millal nimetatakse ametisse uued asekaitseministrid. See on loomulik protsess kui toimub juhtkonna vahetus. Kindral Pavljuk (kaitseministri esimene asetäitja – toim) on paigas, ta vastutab praegu ministeeriumis toimuvate protsesside eest. Minu teada kirjutasid eranditult kõik ise oma avaldused vallandamise kohta. Täna arutas valitsuskabinet neid avaldusi. Ukraina uus kaitseminister Rustem Umjerov viibib hetkel Saksamaal, kus homme toimub Ramsteini lennubaasis Ukraina kaitse kontaktrühma koosolek. Arvan, et lähiajal, kohe pärast ministri välisreisilt naasmist, määratakse või nimetatakse uuesti ametisse aseministrid.
 • ÜRO Peaassambleel peetud kõne ja ÜRO Julgeolekunõukogu istungil osalemise eel kritiseeris Vladimir Zelenski maailmaorganisatsiooni selle eest, et see ei ole veel Venemaa Föderatsiooni Julgeolekunõukogu alaliste liikmete hulgast välja jätnud vaatamata Venemaa täiemahulisele sissetungile Ukrainasse, mis on kestnud juba üle pooleteise aasta. Vestluses ajakirjanikega New Yorgi kliinikus, mida ta USA-sse saabudes külastas, viitas Ukraina president, et ÜRO määrab ise oma sündmuste vormingu. “Me ei valinud seda formaati. Kui ÜRO usub, et seal peaks olema terroristlik riik, siis see on küsimus neile,” tsiteerib Ukrinform oma korrespondendile viidates Zelenski sõnu.
  Lisaks Zelenskyle esinevad 19. septembril New Yorgis Saksamaa kantsler Olaf Scholz, USA, Brasiilia ja Türgi presidendid Joe Biden, Lula da Silva ja Recep Tayyip Erdogan. Lisaks on oodatud kõnelema Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Ajakirjanike küsimusele, kas Zelenski jääb Venemaa ministri kõne ajal saali, vastas ta, et “ta ei tea, kuidas see juhtub,” tsiteerib AP. Päev varem kutsus Saksamaa välisminister Annalena Baerbock üles ÜRO-d reformima.
 • Olukord Mägi-Karabahhis:
  • Pärast mitu nädalat kestnud pingeid Mägi-Karabahhi ümber teatas Aserbaidžaan 19. septembril „kohaliku iseloomuga terrorismivastaste meetmete” rakendamisest;
  • Aserbaidžaani välisministeerium teatas, et ainus tee rahuni on Armeenia sõjaväe täielik väljaviimine Karabahhist ja Mägi-Karabahhi võimude laialisaatmine;
  • Internetis avaldatakse videod Aserbaidžaani relvajõudude rünnakutest Armeenia õhutõrje- ja elektrooniliste sõjasüsteemide vastu;
  • Tunnustamata Mägi-Karabahhi Vabariigi pealinnas Stepanakerti linnas on välja kuulutatud õhurünnaku häire. Linna kohal on nähtavad tõenäoliselt Aserbaidžaani sõjaväe droonid;
  • Aserbaidžaani meedia teatab, et Bakuu sulgeb Armeeniale riigi õhuruumi;
  • Türgi kaitseminister teatas, et toetab Bakuu terrorismivastaseid meetmeid;
  • Armeenia blogijad ja ajakirjanikud räägivad, et Vene rahuvalvajad on täiesti passiivsed või isegi lahkuvad piirkonnast, kuigi formaalselt peaksid nad tagama Mägi-Karabahhi julgeoleku;
  • Venemaa välisministeerium teatas: “Venemaa kutsub Armeeniat ja Aserbaidžaani üles vaenutegevust lõpetama ja naasma diplomaatilisele lahendusele”;
  • On saanud teatavaks, et täna külastab Teherani Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu. Sõjaväeeksperdid usuvad, et Šoigu peab Iraani juhtkonnaga konsultatsioone ja kutsub üles võtma Karabahhi sündmustega seoses neutraalset seisukohta. Varem kirjutas suur maailmameedia Iraani valmisolekust asuda konfliktis Aserbaidžaaniga Armeenia poolele;
  • Pärast mitmetunnist vaikust nimetasid Armeenia võimud Bakuu operatsiooni “agressiooniks Karabahhi rahva vastu” ning kutsusid Venemaa rahuvalvajaid korda taastama ja relvarahu saavutama. Armeenia peaminister Pašinjan kutsus kokku Armeenia Julgeolekunõukogu koosoleku;
 • UA tõrjub Venemaa rünnakuid Robotyne’ile ja Verbove’ile: RU õhurünnakud Robotyne’i ja Mala Tokmachka vastu.

Image

 • UA väed teatasid, et tõrjusid RU vasturünnakud Klischiivka & Andrivka juures. Venemaa kaotused kasvavad Kurdiumivka võitluses.

Image

 • Väidetavalt tabas UA täna Hersoni lähedal 7. õhudessantdiviisi peakorterit. Tulelöögi tõttu oli hukkunuid, ohvrite täpne arv on hoolikalt varjatud. Tulistamise ajal olid langevarjurid igapäevaselt planeerimisel. Tabamise fakti kinnitas ka 7. kaardiväediviisi veteranide organisatsiooni esimees Jevgeni Khanin. 7. kaardiväe õhudessant diviis paikneb Novorossiiskis. Päev varem sai teatavaks endise 7. diviisi ülema asetäitja kolonel Andrei Kondraškini surm. 2022. aasta veebruari lõpus suri selle komandör Andrei Suhhovetski.
 • Saksamaa teatas uuest sõjalise abipaketist, mis sisaldab:
  • 30 ​​000 155 mm mürsku;
  • 3800 155 mm DM125 suitsu laengut;
  • 105 000 120 mm mürsku;
  • 480 AT2 SCATMIN?;
  • 200 MPAP;
  • demineerimissüsteemid;
  • 2A1 Dachs;
  • Bergepanzer 2 või 3;
  • 50 BEK;
  • talveriided?;
  • elektri- ja soojusgeneraatorid;
  • varuosad;
  • Materjalid plahvatusohtlike esemete kõrvaldamiseks.
 • Roman Svitan käsitles 19. septembri uues sõjalises raportis järgmisi teemasid:
  – võimas löök Donetski kesklinnale;
  – olukord eesliinil;
  – uus rünnak Ukraina linnadele rakettide ja šahiididega.
 • Presidendi kantselei juhi endine nõunik Oleksi Arestovõtš rääkis Ukraina sõja võimalikest lõputingimustest. Ta lisas ka, et vastasseisu akuutne faas võib kesta 2035. aastani, samal ajal kui sõda võib formaalselt lõppeda, kuid välistada ei saa ka asjaolu, et Venemaa Föderatsioon jätkab aeg-ajalt Ukraina ründamist. Sellest ja muudest asjadest – intervjuus Vasyl Golovanoviga.
 • Armeenia ei kavatse Mägi-Karabahhis valitseva olukorra tõttu sõjalisi aktsioone alustada, ütles Armeenia peaminister Nikol Pašinjan. Ta rõhutas, et vabariigil pole Mägi-Karabahhis sõjaväge. “Praegu me tormakaid samme ette ei võta,” ütles riigipea. Samal ajal koguneb Jerevani kesklinna spontaanne miiting. Protestijad skandeerivad “Nikol on reetur!” ja “Artsakh!”. Meeleavaldajad blokeerisid Tigran Metzi avenüü. Armeenia suursaadik Edmon Marukyan kutsus USA-d Karabahhi olukorda vahendama.
 • i24: Kui Karabahhis algas separatistide vastu suunatud terrorismivastane operatsioon, viidi Ida-Aserbaidžaani provintsis paikneva Iraani Islami Revolutsioonilise Kaardiväe (IRGC) väed kõrgendatud valmisolekusse. Samal ajal tõusid taevasse IRGC luure droonid, mis hakkasid koguma teavet Karabahhi sündmuste kohta. Varsti pärast seda sai teatavaks, et kõik Aserbaidžaani piiri ääres asuvad Iraani maaväed on valmis sõjategevuses osalema”.
 • Oleg Zhdanov operatiivolukorrast.
  • 00:14 operatiivolukord;
  • 31:23 sõjalis-poliitiline olukord;
  • 51:26, mis tähendab, et Türgi on sulgenud läbipääsu läbi Bosporuse;
  • 53:53 kuidas muutub olukord lääneriikide relvade kasutamise osas Vene Föderatsiooni territooriumil pärast meie vägede lähenemist piirile 1991. aastal;
  • 55:31 miks me tulistame rakette paremini alla kui enesetaputerroristid;
  • 57:50 millisel kõrgusel maapinnast suudab radar tuvastada õhusihtmärgi;
  • 01:01:43 miks Vene väed nii palju vastu peavad;
  • 01:07:18 kommentaarid, soovid ja tervitused.

 

 

 

 

MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • september 19, 2023


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *