Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 23. septembril

OPOLUKORD 23092023

Operatiiv- ja taktikalises olukorras märkimisväärseid muutuseid ei ole registreeritud. Viimastel päevadel on UA kaitseväel olnud väiksemaid edusamme Bahmuti lõuna pool ja Novoprokopivka lähedal. Bahmuti suunal üritas vaenlane Zaliznyanske ja Berhivka lähedal taktikalist positsiooni parandada kuid edutult. Zaporižžja suunal on täpsustatud Novopokrovkast lõuna pool asuvat piirkonda, kus jätkuvad tugevad lahingud. Olukord on sarnane Verbove edelaosaga. Okupandid tõid kuu alguses sinna märkimisväärsed reservid. Info kaitseliinidest läbimurdmise kohta võib olla infospekulatsioon. Vaenlasel on mitmetasandiline kaitse, mis ei lõpe viimase kaevikuga.

Vene väed viisid läbi pealetungioperatsioone Kupjanski piirkonnas, Bahmuti lähedal, piki Avdiivka-Donetski linna joont ja Donetski oblasti lääneosas ning jõudsid väidetavalt edasi Donetski-Zaporižžja oblasti halduspiirialal.

Eile õhtul ründasid okupandid järjekordselt Ukrainat rakettide ja kamikaze droonidega Shahed-136/131. Rünnati 15 drooniga kagu suunast (Primorsk-Ahtarsk – Venemaa) Zaporožje ja Dnipropetrovski piirkondi. UA õhutõrje hävitas 14 drooni.

Ukraina kaitsevägi jätkab kaitset Ukraina ida- ja lõunaosas, pealetungi läbiviimist Melitopoli ja Bahmuti suundadel. Ukraina väed sooritasid 22. septembril droonide ja tiibrakettide rünnakuid okupeeritud Krimmile ning kahjustasid oluliselt Venemaa Musta mere laevastiku (BSF) väejuhatuse peakorterit Sevastopolis.

Bahmuti suunal Ukraina kaitsevägi tõrjus edukalt vaenlase rünnakud Minkivka, Orikhovo-Vasylivka ja Hrõorivka (Donetski oblast) ümbruses. Vastane üritas kaotatud positsiooni Andriivka (Donetski oblast) ümbruses tagasi saada, kuid edutult. Ukraina kaitsejõud jätkavad rünnakuoperatsioone Bahmuti lõunaosas (Donetski oblast), tekitavad vaenlasele elavjõu- ja varustuskaotusi ning kindlustavad oma uusi positsioone.

Tavria, Avdiivka suunal, Ukraina sõdurid tõrjusid edukalt vaenlase rünnakuid Avdiivka ja Sjeverne (Donetski oblast) ümbruses. Marinka suunal korraldas vaenlane ebaõnnestunud pealetungi Marinka ja Krasnohorivka (Donetski oblast) ümbruses, kus tegi 22. septembril 12 ebaõnnestunud katset Ukraina väed positsioonidelt välja sundida.

Zaporižži suunal jätkuvad vaenlase rünnakud Robotyne ja Verbove (Zaporižži oblast) läheduses mis tõid okupantidele kaasa märkimisväärseid kaotusi nii elavjõus kui ka varustuses. Ukraina kaitsjad hoiavad jätkuvalt joont oma positsioonil, põhjustades kaotusi okupatsioonivägedele.

Melitopoli suunal jätkab Ukraina kaitsevägi pealetungioperatsiooni kurnates vaenlast kogu rindejoonel ja sundides seda oma positsioonidelt taganema.

MilitaryLand net täpsustas Ukraina üksuste positsioone rindelõikudel.  https://militaryland.net/news/recap-deployment-map-changes-week-38/

________________________________________________________________

 • Operatsioon “Krabilõks”! Musta mere laevastiku peakorteri ründamine. Hoone juba suitses kui uus rakett tuli tagant järele. Rünnati mitme raketiga. Russistide õhutõrje on tugevalt paigast ära. Budanov väidab, et Ukraina rünnakus Venemaa Musta mere laevastiku peakorterile said täna raskelt haavata Venemaa vägede ülem Lõuna-Ukrainas kolonel Aleksandr Romantšuk ja 200. Merejalaväes Bde ülem kindralleitnant Oleg Tsekov. Ukraina rünnaku tagajärjel Venemaa Musta mere laevastiku peakorterile Sevastopolis hukkus vähemalt üheksa ja sai vigastada 16 inimest. Nimekirjas ei ole neid sõjaväelaseid, kes olid valves. Venemaa Musta mere laevastiku komandöri, admiral Viktor Sokolovi, väidetava surma kohta GUR-il teavet veel pole.

Image

 • Ukraina relvajõudude ühendjõudude ülem kindralleitnant Serhi Naev: “Tihti võib lemmikloomi näha sõjaväe kõrval peaaegu igal ametikohal. Neljajalgsed vennad kuulusid juba ammu Ukraina armee koosseisu. Nad mitte ainult ei ela meie kõrval, vaid saavad ka tõelisteks sõjaväemeeskonna liikmeteks ja parimateks sõpradeks, kes on valmis meie eest oma elu andma. Nende jaoks on peamine, et neid armastataks, ja nad annavad sellele kindlasti vastu. Need kutsikad ei tea, kuidas tunnetega mängida. Nad armastavad siiralt, nõudmata midagi vastu. Kuigi nad on veel väga väikesed, ei oota nad käsku kaks korda – koos vendadega on nad iga hetk valmis lahingusse minema.“
 • Tavria vägede operatiiv-strateegilise rühma ülem Oleksandr Tarnavskyi: Suurim läbimurre vasturünnakus toimub pärast Tokmaki võtmist. Venelased loodavad sealse kaitseliini sügavusele. ZSU jaoks on Tokmak minimaalne eesmärk. Peamine eesmärk on jõuda meie riigipiirideni. Talv meie edasiliikumist ei peata.

 • Roman Svitan käsitles 23. septembri uues sõjalises raportis järgmisi teemasid:
  – Budanovit huvitas avaldus Krimmi ja Moskva kohta;
  – millal ja milline on järgmine abi USA-lt;
  – olukord rindel: vaenlased kaitsevad Tokmaki.
 • Oleg Zhdanov operatiivolukorrast
 • Iisraeli sõjaekspert ja ajaloolane Hryhoriy Tamar nimetas kaks stsenaariumi Krimmi deokupeerimiseks. “Teate, pole vaja midagi rünnata,” ütles Tamar. “Veel paar lööki Krimmi sillale, väljapääs Krimmi ja seejärel kogu poolsaare võtmine tiheda tulekontrolli alla koos kõigi varude hävitamisega. laskemoon, komandopunktid, sidesõlmed ja nad ise kapituleeruvad.” Nagu sõjaekspert selgitas, annavad okupandid alla, sest neile on Krimmi poolsaarel viibimine võimatu. “Te vastate ähvardustele, te ei ole geopoliitiliste reaalsuste algataja. See sõda võib lõppeda 2 tsükliga või selle võib lõpetada režiimivahetus Valgevenes või Moldova territoriaalse terviklikkuse taastamine. Te ei võida sõda, kui reageerite ähvardustele. Valgevene vabastamisel peaks olema selline mõju nagu Krimmi deokupeerimine”.
  • 00:23 Krimmi vabastamine – kirjeldas ekspert laastavat stsenaariumi
  • 9:35 Relvajõud hävitasid Vene Föderatsiooni Musta mere laevastiku komandöri?
  • 14:32 Uudised rindelt
  • 20:51 Šoigu saabus Teherani: visiidi üksikasjad
  • 22:14 Kas tuumaoht kasvab?
  • 26:21 Vene õhuväe arenguväljavaated
  • 30:04 Kõige tõenäolisem sõja lõpu stsenaarium
  • 32:40 Kas lääs on suurendanud survet Ukrainale rahukõneluste alustamiseks?
 • Taras Berezovets uudistest sh Musta Mere laevastiku staabi ründamisest.
 • Briti luureraport

 

 

 

 

 

 

Total Page Visits: 575 - Today Page Visits: 1
MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • september 23, 2023


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *