Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 24. septembril

OPOLUKORD 24092023

Vene väed viisid läbi pealetungioperatsioone mööda Kupjanski-Svatove-Kreminna liini, Bahmuti lähedal, piki Avdiivka-Donetski linna liini, Donetski oblasti lääneosas, Donetski ja Zaporižžja oblasti lääneosas piirialal ja Zaporižžja oblasti lääneosas. Vene väed korraldasid ööl vastu 22. septembrit 23. septembrini Ukraina vastu rea raketi- ja drooni lööke.

Ukraina kaitsevägi jätkab kaitset Ukraina ida- ja lõunaosas, pealetungi läbiviimist Melitopoli ja Bahmuti suunal.

Siversky – Limani suunal tõrjus Ukraina kaitsevägi edukalt vaenlase rünnakud Bilohorivka (Donetski oblast) ümbruses.

Bahmuti suunal üritas vastane Klištšiivka (Donetski oblast) läheduses kaotatud positsiooni tagasi saada, kuid edutult. Ukraina kaitsejõud jätkavad rünnakuoperatsioone Bahmuti lõunaosas (Donetski oblast), tekitavad vaenlasele elavjõu- ja varustuskaotusi ning kindlustavad oma uusi positsioone.

Avdiivka suunal hoiab Ukraina kaitsevägi edukalt liini, tõrjudes vaenlase rünnakud Avdiivka (Donetski oblast) ümbruses.

Marinka suunal korraldas vaenlane ebaõnnestunud pealetungi Marinka ja Pobjeda (Donetski oblast) ümbruses, et Ukraina vägesid positsioonidelt välja sundida.

Shakhtarski suunal hoiavad Ukraina kaitsjad jätkuvalt kaitseliini.

Melitopoli suunal Ukraina üksused tõrjuvad vaenlast positsioonidelt välja ja kindlustavad uued positsioonid Verbove (Zaporižži oblast) ümbruses. Ukraina väed ei ole ületanud kõiki Vene ettevalmistatud kaitsepositsioone Verbove lähedal ja ründavad Novoprokopivkat – rindeküla, mis asub Robotinost 1,5 km lõuna pool. Ukraina vasturünnak Zaporižžja oblasti lääneosas on tõenäoliselt hävitanud Venemaa 810. mereväe jalaväebrigaadi (Musta mere laevastik).

Vene allikad: Tõsiseid probleemid Robotino suunal.

 • UA alustas taas rünnakut.
 • UA’l õnnestus jõuda Novoprokopivka äärelinna ja jõuda Verbovele lähedale ning parandada positsioone Novofedorivka äärealadel.
 • Ukraina poolel on võimas suurtükiväe toetus
 • Kogesime probleeme Kopanis, Ilchenkoves ja Novoprokopivkas.

Ukraina väed lõhkusid ära veel ühe osa Venemaa kaevikute võrgust, Robotinost lõuna pool ja jõudsid Novoprokopivka äärelinna. Lisaks laiendas Ukraina armee kontrolli Verbove lähedal, ulatudes vähemalt küla perimeetrini. See parafraseerib ka seda, et esmast Surovikini liini selles sektoris on selgelt rikutud. Kuigi need taktikalised edusammud on huvitavad, on olulisemad löögid Venemaa poolt okupeeritud piirkondades, nagu Krimm, Melitopol ja Tokmak. Nad jätkavad operatsioonide kujundamist, alandades Venemaa võimekust ja logistikat strateegilisel tasandil.

Hersoni suunal Ukraina FPV droon hävitas Konka jõel Venemaa patrullkaatri. UA täppislöögilahing võttis sihikule Venemaa peakorteri elemendi, mis oli peidetud Oleshky tuletõrjeosakonna hoone juurde.

Image

______________________________________________________________

 • Sergei Lavrov ütles, et Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenski välja kuulutatud rahuvalem pole üldse ellu viidav. Ta peab Ukraina juhti täielikult oma “lääne kuraatoritest” sõltuvaks. “Kõik teavad, et rahuvalem on täiesti realiseerimatu. Aga samas väidavad nad, et muud teed läbirääkimisteks pole. Ja üldse on vaja Venemaa lahinguväljal alistada. Seda me kuuleme ja muidugi teeme lahinguväljal järeldusi,» võttis Lavrov kokku.
 • Briti luureraport

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 24 September 2023

 • Roman Svitan käsitles 24. septembri uues sõjalises raportis järgmisi teemasid:
  – Vau! Ukraina kutsub üles Krimmist kiiresti lahkuma!
  – Olukord ees: Tokmakis toimub läbimurre
  – hoiatas NATO Venemaad
 • Sõdurid räägivad, et Leopard 2A6 ei ole veatu, kuid ükski tank maailmas pole seda ja kõik probleemid, millega nad on seni kokku puutunud, oleksid nad saanud parandada ise.

 • Kes on Zalužnõi rünnaku taga, kes takistas Krimmi silla õhkulaskmist, kui palju territooriume on Ukraina relvajõud juba vallutanud, miks on USA kaotanud huvi Putini Achilleuse kanna Zelenski vastu. Vaata Aleksei Gomoni intervjuud Ameerika vabariiklasest poliitiku Boris Pincusega.

The Washington Post Mõned USA senaatorid nõuavad, et Ukraina korraldaks sõjast hoolimata valimised. Eelkõige nõuab seda rühm kongresmene: vabariiklane Lindsey Graham ning demokraadid Richard Blumenthal ja Elizabeth Warren. Samal ajal on Ukraina juhtkond korduvalt rõhutanud valimiste korraldamise võimatust sõjaseisukorra ajal.

 • Aleksei Arestovitš otseülekandes Vassili Golovanovi kanalil! Räägime olukorrast rindel ja vastame teie küsimustele. Eelkõige arutleme selle üle, mis praegu Tokmaki rindel Rabotinoi lähedal toimub – Lääne analüütikud kirjutavad läbimurdest Novoprokopovka külla; Ukraina relvajõud on juba jõudmas ühele Venemaa logistikamarsruudile Bahmuti suunal ja töötavad teiste äralõikamise nimel; Wagneri väed naasevad ilmselt rindele. Liitu aruteluga kommentaarides!
 • Sõjaväemeedik Orest Hrytsiuk, keda russistid pidasid 9 kuud vangistuses, rääkis intervjuus, kuidas Rahvusvahelise Punase Risti Komitee esindajad Moskvast osalesid sõjavangide väärkohtlemises. “Nad tulid sinna, nende Venemaa esindajad… Käisime ringi ja laulsime laule ja nad filmisid seda kõike videosse. Nad naersid seal, lõid meile õlale ja kutsusid meid igasuguste halbade nimedega. Need on Rahvusvaheline Punane Rist. See on just see “pseudohumanitaarne” organisatsioon, kes pole veel rahvusvahelist humanitaarõigust õppinud, olles selle osa, räägib, et Vene-Ukraina sõda on pigem pelgalt “konflikt” kui agressioon, mis on rahvusvaheline sõjakuritegu. See on organisatsioon, mis aitab “humanitaarabi” sildi all okupante korraldada väljasaatmised Mariupolist, perede toetamine, kelle abikaasad läksid Ukrainat okupeerima, liitumine putini projektidega, mis mitte ainult ei toeta okupante moraalselt, vaid varustavad neid ka mitmesuguse sõjavarustuse ja -vahenditega.
 • Presidendi õhtukõne: Oli produktiivne nädal. Väga. Meil on palju häid kaitse- ja muid lahendusi. Kaitsepaketid. USA-st annavad endast lahinguväljal tuntuks suurtükivägi, nõutavad mürsud, “hihmars” raketid, õhutõrje raketid, täiendavad õhutõrjesüsteemid, taktikalised sõidukid ja mõned muud tüüpi relvad. Kanadast on meil otsus pikaajalise kaitsetoetuse kohta. Summa on pool miljardit USA dollarit. Eelkõige on need “medevaksid” – evakuatsioonimasinad, mis on ees väga vajalikud. Nad leppisid kokku tootmises ja tarnimises. On olemas ajalooline Ameerika otsus relvade ja kaitsesüsteemide, sealhulgas õhutõrje ühistootmise kohta. See on midagi, mis oli kuni viimase ajani täielik fantaasia. Aga sellest saab reaalsus. Teeme selle reaalsuseks. Kõik, kes töötavad riigi heaks.

 

 

 

 

 

 

MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • september 24, 2023


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *