Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 17. oktoobril

OPOLUKORD 17102023

Vene väed viisid läbi pealetungioperatsioone mööda Kupjanski-Svatove-Kreminna liini, Bahmuti suunas, Avdiivka lähedal, Donetski linnast edelas, Donetski-Zaporižžja oblasti piirialal ja Lääne-Zaporižžja oblastis ning jõudsid mõnes piirkonnas edasi. Venemaa paigutas tõenäoliselt vähemalt kahe Kesksõjaväeringkonna (CMD) brigaadi elemendid, et tugevdada Donetski Rahvavabariigi (DNR) vägede pealetungioperatsioone Avdiivka rindel.

Öösel vastu tänast tulistas vaenlane Chuada neeme piirkonnast (Krimm) kuus UAV-d Shahed ja okupeeritud Hersoni piirkonna õhuruumist ühe juhitava raketi Kh-59. Kõik seitse sihtmärki hävitas Ukraina õhuväe õhutõrje.

Ukraina kaitsevägi jätkab kaitset Ukraina ida- ja lõunaosas, pealetungi läbiviimist Melitopoli ja Bahmuti suundadel.

Kupyanski suunal Ukraina sõdurid tõrjusid umbes 15 vaenlase rünnakut Syn’kivka, Ivanivka (Harkivi oblast) ümbruses ning 5 rünnakut Stelmakhivka ja Nadija (Luganski oblast) lähistel. Ukraina relvajõudude maaväe ülem Syrsky. Olukord Kupyanski ja Lymanski suunal on oluliselt halvenenud. “Vaenlane tahab meie kaitsest läbi murda ja meie territooriumid uuesti vallutada. Kuid tänu meie üksuste tegevusele ei suuda vaenlane oma plaane ellu viia.”

Lymani suunal vastane ei viinud läbi ühtegi ründeoperatsiooni.

Bahmuti suunal Ukraina kaitsjad tõrjusid Andriivka (Donetski oblast) ümbruses 3 vaenlase rünnakut. Ukraina kaitsejõud jätkavad rünnakuoperatsioone Bahmuti lõunaosas (Donetski oblast).

Avdiivka suunal vaenlane üritab Avdiivkat ümber piirata. Ukraina väed tõrjusid enam kui 10 vaenlase rünnakut. Vene mil blogijatele hakkab tegelik olukord kohale jõudma ja okupandid tänavad vihma kuna UA ei avasta enam sihtmärke suurtükitulele.

Image

Mar’inka ja Shakhtarski suundadel Ukraina kaitsjad tõrjusid enam kui 15 vaenlase rünnakut Marinka (Donetski oblast) ümbruses ning 5 rünnakut Zolota Nyvast lõunas ja Pretšõstivkast (Donetski oblastis) lõuna pool.

Donetski oblasti õhutõrjesüsteemi “Tavria” sõdurid hävitasid nädala jooksul kolmanda vaenlase ründelennuki Su-25.

Zaporižži suunal meie kaitsjad hoidsid ära positsioonide kaotamise Novodanylivkast edelas, Robotünest ja Verbovest läänes (Zaporižži oblast).

Image

______________________________________________________________________

 • Presidendi õhtune kõne. Meie sõdalased… Tänulikkus iga päev. 110. eraldi mehhaniseeritud brigaadi, “Simdesjatdevjatka” DSHV sõdurid, 55. brigaadi laskurid. Aitäh, poisid, teie jõu eest! Täpselt sellise Vene okupantide hävitamise eest, mida Ukraina vajab. Ja ka – DSHV 82. eraldi brigaadi langevarjurid ja 148. eraldi suurtükiväebrigaadi sõdurid. Täname teid julguse ja tõhususe eest rünnakul. Iga meie samm on oluline. Igal vaenlase kaotusel on tähendus. Aitäh!Ja eraldi – meie intelligentsus. GUR MO eriüksuse “Kraken” võitlejad, kes korraldavad kaitset Kupjanski oblastis. Aitäh, kutid! Täname teid jõu ja tõhususe eest! Au kõigile meie sõduritele!Täna kirjutas ta alla uutele määrustele sõdurite austamise kohta riiklike autasudega. Kogu selle täiemahulise sõja ajal autasustati enam kui 60 000 Ukraina meest ja naist riigi eest peetud lahingutes osalemise eest. See on tõesti täieulatuslik julgus. Julgus, mille juured on meie rahva iseloomus. Tegelaskujus, kes ei anna alla. Tegelaskujus, kes võidab. Tingimata.
  Au Ukrainale!
 • Budanov selgitas, miks vaenlane ei saanud sõja alguses luure ja diversioonigruppe kasutusele võtta. Parem on öelda, miks DRG tegevuste kasutuselevõtt ebaõnnestus. Sest omaks võeti väga jäigad töövormid ja -meetodid. Need on karmid meetodid, ma ei taha siin midagi öelda. Aga nad töötasid. Nad takistasid tõeliste õõnestusrühmituste tegevust. Jah, mõnikord sattusid sellesse inimesed, kes ei olnud sellega seotud. Lõppude lõpuks viidi nad mõnda aega tagasi tavaellu. Kuid see muutis kõigi õõnestavate elementide toimimise võimatuks. Julgeoleku teenistustel oli teatud info. Riigipolitseis, siseministeeriumis. Ühel hetkel paigaldati hunnik teetõkkeid, saadeti patrulle, kes vahistasid iga kahtlase inimese.
 • Venemaa diktaator Vladimir Putin saabus Hiinasse 17. oktoobri hommikul, et osaleda majandusfoorumil ja kohtuda riigi juhi Xi Jinpingiga. Terrorist riigipea jaoks on see teine ​​välisvisiit pärast seda, kui Rahvusvaheline Kriminaalkohus kuulutas ta tagaotsitavaks. Eksperdid usuvad, et see ainult rõhutab Pekingi majanduslikku ja diplomaatilist toetust Moskvale Ukraina-vastase sõja taustal.
 • Ööl vastu 17. oktoobrit ründasid Ukraina relvajõud Venemaa okupeeritud Berdjanski ja Luganski lähistel lennuväljadel Vene vägede helikoptereid ja varustust. Edukast operatsioonist teatas Ukraina relvajõudude strateegilise kommunikatsiooni keskus oma Telegrami kanalis.  Vene endine piloot ja praegune ajaveebi, kellel on tihedad sidemed Vene õhujõududega, kinnitas öist rünnakut Vene armee lennuväljale, kus baseerusid helikopterid (Ka-52; Mi-28; Mi-8). Ta kirjutab, et üks tõsisemaid lööke anti kogu sõja jooksul. Kaotatud oli varustus ja inimesed. Samuti kirjutab ta, et löögi andis ATACMS
 • Ukraina kaitsetööstuse liiduga on liitunud 59 ettevõtet 23 riigist, ütles välisminister Dmitri Kuleba telesaates. Tema sõnul hakkavad nad relvi tootma koos Ukrainaga. Ukraina lõi oktoobri alguses rahvusvahelise relvaliidu. Esimesel rahvusvahelisel kaitsetööstuse foorumil osales üle 250 sõjatööstuskompleksi ettevõtte 30 riigist.
 • Operatsioon “Dragonfly”. Ukraina SOF-i edukas operatsioon Berdjanski ja Luganski lennuväljade ründamiseks. ATACMS. Selle tulemusena on vaenlase kaotused:
  • 9 helikopterit;
  • 1 õhutõrje vahend;
  • erisõidukid;
  • laskemoonalaod;
  • Lennurajad said kahjustatud
 • Briti luureraport

 • Roman Svitan käsitles 17. oktoobri uues sõjalises raportis järgmisi teemasid:
  – Ukraina relvajõud tabasid lennuvälju okupeeritud Luganski ja Berdjanski lähedal;
  – olukord rindel on muutunud;
  – Vene Föderatsioon tunnistas ebaõnnestumist Avdeevka lähedal.
 • Ukraina purustab täiendavad Venemaa rünnakud Novodanylivkast ja Verbovest läänes. RU rünnak Verboves löödi tagasi. Viimase 26 tunni jooksul viisid RU väed taas läbi ründeoperatsioone, mille eesmärk oli Orikhivi silmapaistva mäe kokkuvarisemine. RU rünnakud purustati Novodanylivkast ja Robotyne’ist läänes. Verbove juures alistati venelaste läbimurde katse ja tõrjuti see tagasi.

Image

 • Taras Berezovets viimastest uudistest. Muidugi ATACMs, muidugi kõige lahjem.
 • Intervjuus Dmitri Elovskiga saates “Hodorkovski LIVE” kommenteeris ta Ukraina ametniku ebakompetentseid süüdistusi, selle süüdistuse võimalikke tagajärgi ukrainlastele, EL-i riikide muret võimaliku kolmanda maailmasõja pärast, hindas olukorda rindel Ukrainas ja jagas oma nägemust Ukraina võidust.
  • 00:00 Arestovitši (heade venelaste eestseisja) süüdistus koostöös Vene Föderatsiooni FSB-ga Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretäri Danilovi poolt: andis tsiviliseeritud vastuse Ukraina ametniku põhjendamatule süüdistusele;
  • 02:32 Inimeste arvamus edukast eliidi korruptsioonist Ukrainas ja Ukraina ametnike vähene reaktsioon sellele arvamusele;
  • 03:10 Arestovichi toetamine Venemaal ja võimalikud tagajärjed ukrainlastele;
  • 04:05 Kuidas Iisraeli sõda Hamasiga mõjutab Ukraina toetamise mahtu ja tempot: USA suudab toetada Ukrainat ja Iisraeli;
  • 05:50 Vene propaganda töötab. Saksamaal tehtud küsitluse tulemused: 55 protsenti on tiibrakettide Tauruse üleandmise vastu Ukrainasse. Ukraina hääl on nõrgem kui Moskva propaganda võimalused. EL kardab võimsate relvade tarnimise tõttu konflikti eskaleerumist kolmanda maailmasõja puhkemiseni;
  • 07:28 Miks Vene armee Avdeevkas edasi tungib? — Kolm põhjust: poliitiline ülesanne, pealetung rinde erinevatele sektoritele tähelepanu peasuunalt kõrvalejuhtimiseks, Vene sõjapidamise stiili sõjaline ülesanne;
  • 10:05 Rünnak Avdeevkale – Vene armee lahinguvõime kujutamiseks. Vene kindralite totaalsed valed viivad vaenlase armee enesetapuni;
  • 12:00 Ukraina võidu kontseptsioon. Analüüsis Ukraina armee võimekust;
  • 13:55 Iisraeli õppetunnid Ukrainale: õppige lootma sisemistele ressurssidele ja looma palju sõpru.

 

 

 

 

MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • oktoober 17, 2023


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *