Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 08. novembril

OPOLUKORD 08112023

Ukraina relvajõudude ühendjõudude ülem kindralleitnant Serhi Naiev suhtlemisest ja vastutuse selgest jaotusest vaenulike sabotaaži- ja luurerühmade vastu võitlemisel: “Sabotaaži- ja luuregruppide eesmärk on läbi viia meie positsioonide luuret, kahjustada sõjalisi või tsiviilobjekte. 9-10 korda kuus üritavad vaenlase DRG-d siseneda Tšernihivi ja Sumõ oblasti piirialade territooriumile Venemaaga. Tegemist on Vene relvajõudude erioperatsioonide vägede ja pealuureosakonna professionaalse väljaõppega kaitseväelastega, seega peame alati valvel olema. Selleks toetatakse Ukraina julgeolekuteenistuse, Ukraina rahvuskaardi, Ukraina relvajõudude erioperatsioonide vägede, Ukraina riigi piirivalveteenistuse, aga ka riiki katvate kombineeritud väeosade ühistegevust Ukraina piiri kaitsel.

Vene väed viisid läbi pealetungioperatsioone piki Kupjanski-Svatove-Kreminna liini, Bahmuti lähedal, Avdiivka lähedal, Donetski linnast läänes ja edelas, Donetski-Zaporižžja oblasti piirialal, Ida-Zaporižžja oblastis ja Lääne-Zaporižžja oblastis ning jõudsid väidetavalt edasi mõnes piirkonnas.

Ukraina kaitsejõud jätkavad pealetungioperatsiooni Melitopoli ja Bahmuti suundadel.

Kupjansi suunal vaenlane viis läbi edutuid rünnakuoperatsioone Syn’kivka, Ivanivka, Berestove (Harkivi oblast) läheduses. Ukraina kaitsjad tõrjusid piirkonnas 5 rünnakut.

Lymani suunal sissetungijad andsid õhulööke Serebryans’ke metsamajandi, Riznykivka, Spirne, Rozdolivka (Donetski oblast) läheduses.

6. novembril tõrjusid Ukraina väed kakskümmend RU rünnakut Synkivka ja Ivanivka asulate vastu. RU kahjud on tegevuspiirkonnas jätkuvalt kasvama.

Image

Bahmuti suunal sissetungijad korraldasid rünnakuid Bohdanivka, Klištšiivka ja Andriivka (Donetski oblast) lähedal, kuid edutult. Okupandid alustasid Klištšiivka ümbruses õhurünnakut. UA tõrjub RU rünnakud Bohdanivka ja Khromove juures. Näib, et Vene vägedel on Bakhmuti AO-s operatsioonipausi.

Image

Avdiivka suunal vaenlane viis läbi edutuid rünnakuoperatsioone Stepove, Avdiivka, Tonen’ke, Pervomais’ke (Donetski oblast) ümbruses, kus Ukraina kaitsevägi tõrjus 13 rünnakut. Vastane andis Avdiivka (Donetski oblast) ümbruses enam kui 10 õhulööki. Ukraina väed jätkavad RU edasiliikumise tõkestamist Avdiivka põhja- ja lõunaosast. Venelaste suured kaotused ebaõnnestunud rünnakus Toneke vastu.

Image

Marinka suunal vastane viis Marinka (Donetski oblast) ümbruses läbi edutuid rünnakuoperatsioone. Ukraina kaitsjad tõrjusid selles piirkonnas 13 rünnakut.

Šahtarsi suunal sissetungijad korraldasid Staromaiors’ke (Donetski oblast) läheduses ebaõnnestunud rünnakuid. Vastane andis õhurünnaku Rivnopili (Donetski oblast) ümbruses. UA väed tõrjusid suure Vene rünnaku Vuhledarist lõunas.

Image

Zaporižži suunal sissetungijad ei sooritanud ühtegi ründetegevust.

Hersoni suunal okupandid sooritasid õhurünnaku Tjahinka (Hersoni oblast) ümbruses. Vene kanal teatab, et vasakul kaldal lahingud Krõnkis jätkuvad. “Vaenlane üritab tungida läbi asula lähedal asuvale metsaalale, et jõuda Antonivskyi sillalt Melitopoli kiirteele (T2206, mis viib maanteele M14)”

Image

Vene allikad väitsid, et Ukraina väed viisid Hersoni oblasti idakaldale (vasakule) kaldale üle piiratud arvu soomusmasinaid ja jätkavad idakaldal tavapärasest suuremaid maapealseid operatsioone ligikaudu pataljoni suuruse kergejalaväerühmaga.

Deep State: Ukraina relvajõud suurendasid kontrollitsooni Antonivski silla lähedal ja edenesid kolmes piirkonnas Dnepri vasakul kaldal. Väidetavalt algas merejalaväe operatsioon 14. oktoobril maabumisega mitmes kohas. Vaenlane teadis nendest kohtadest, valmistus ja oli siiski sunnitud sealt taganema. Krynyki osa okupeerivast garnisonist põgenes marsruudile T2206. Operatsiooni keerukuse tõttu ei olnud aga võimalik positsioone hoida, ei teel ega ka lähedal asuvas metsas, ega Podstepnõi lähedal vaenlase positsioonide sügavuses asuvat seljandikul. ISW teatas ka piiratud koguses soomukite viimisest Dnepri vasakkaldale Ukraina relvajõudude poolt ja tavapärasest suurematest maapealsetest operatsioonidest. Praegu võib vasakkaldal tegutseda kuni 300 meie sõjaväelast (≈ pataljon).

Ukraina rünnak Venemaa laevatehasele Kertšis okupeeritud Krimmis kahjustas 4. novembril oluliselt Venemaa Musta mere laevastiku (BSF) mereväe laeva.

____________________________________________________________________

 • IDF jõudis Gaza südamesse, intensiivistas rünnakut Hamasi lõplikule kaitsele. Terrorirühmitus ei suuda Iisraeli vägesid peatada, mõned Hamasi pataljonid kannavad suuri kaotusi. Palestiina tsiviilisikud on jõudnud Gaza linnast lõuna pool asuvate Iisraeli armee liinideni. Nad liiguvad mööda lõunasse liikuvate tsiviilisikute jaoks loodud humanitaarabi koridori ja kannavad valgeid lippe. Iisraeli armee laseb nad Lõuna-Gazasse

 • Prantsuse sõjathnika Tchehhis! Kas Leclerc tankid jõuavad lõpuks Ukrainasse?

 • Viis Hollandi F-16 lennukit väljuvad täna Rumeeniasse Fetești lennubaasi. Peagi avatakse F16 väljaõppekeskus, kus koolitatakse nii NATO riikide kui ka Ukraina piloote. Kokku tarnib Holland Euroopa väljaõppekeskusesse 12-18 neist hävitajatest.
 • Avdiivka

 • Palestiina peaministri Mahmoud Abbasi konvoid rünnati, üks valvur on teadaolevalt surnud. Internetis levib väidetava rünnaku video. Seda, kas Abbas ise vigastada sai, ei täpsustatud. Rünnaku eest võttis vastutuse rühmitus nimega “Abu Jandali pojad”.
 • Zelensky: Homme on tähtis päev. Ootame Euroopa Liidu ajaloolist järeldust – aruannet Euroopa Komisjoni soovituste elluviimise kohta Ukraina poolt. Ja me valmistame juba ette oma järgmisi samme – pärast seda aruannet. Meie seadusandlik töö, riigiasutuste tugevdamine. Ukraina on Euroopa Liidule lähemale jõudmisel juba kaugele jõudnud ja meie riik on täiesti teadlik, et Euroopa Liidu liikmeks saamine on kõigi nende riikide poliitiline otsus, kes on juba ühenduses ja soovivad näha uut riiki. Euroopa Liit, aga see on ka riigi enda töö. Meie töö on ELi standardite ja ühenduse tavade ühtlustamine ja kohandamine. Ukraina saab EL-i. Ja selleni jõuame eelkõige tänu meie riigi muutumisele – sisemisele ümberkujundamisele, mis vastab absoluutselt meie rahva huvidele. EL Ukraina jaoks on majanduslik julgeolek ja sotsiaalne stabiilsus ning Ukraina ELi jaoks on kogu kogukonna tugevdamine. Ja on väga oluline, et Ukraina Ülemraada saadikud jätkaksid meie eurointegratsiooniks vajalike seadusandlike algatuste toetamist.
 • Roman Svitan käsitles 8. novembri uues sõjalises raportis järgmisi teemasid:
  – Venemaa hull võlts Zalužnõi kiireloomulise tagasiastumise kohta;
  – millest nad Donetski uute võimsate löökidega puhastasid;
  – Kas tõesti viskavad Ukraina relvajõud tanke Krimmi suunas?
 • RF Sergei Žirnov arutas koos saatejuht Igor Gavrishchakiga järgmisi teemasid:
  – Vladimir Putini olukord sõja täieliku läbikukkumise taustal;
  – kuidas USA hävitab Venemaa?;
  – Kremli tõenäolised edasised sammud sõjas.

 

 

 

 

 

 

 

Total Page Visits: 236 - Today Page Visits: 1
MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • november 8, 2023


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *