Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 11. novembril

OPOLUKORD 11112023

Vene väed viisid 10. novembril läbi pealetungioperatsioone mööda Kupjanski-Svatove-Kreminna liini, Bahmuti lähedal, Avdiivka lähedal, Donetski linnast läänes ja edelas, Donetski oblasti lääneosas, Donetski-Zaporižžja oblasti piirialal ning Lääne-Zaporižžja oblastis ja mõnes valdkonnas edasi arenenud.

Kupjanski suunal vaenlane viis läbi rünnakuoperatsioone Petropavlivkast kirdes asuvas Syn’kivka, Ivanivka (Harkivi oblast) ja Stelmakhivka (Luganski oblast) ümbruses. Ukraina kaitsjad tõrjusid piirkonnas 7 rünnakut.

Lymani suunal vastane korraldas õhutoetusega ebaõnnestunud rünnakuid Novojehorivka ja Serebrjanske metsamajandi lähedal (Luganski oblast). Sissetungijad andsid õhurünnakuid Tšervonõi Stavi (Harkivi oblast), Siverski, Verhn’okam’yans’ke, Spirne (Donetski oblast) ümbruses.

Bahmuti suunal Ukraina kaitsjad tõrjusid 10 vaenlase rünnakuid Andriivka, Ivanivske ja Klištšiivka (Donetski oblast) ümbruses.

Avdiivka suunal vaenlane viis õhutoetusega läbi rünnakuoperatsioone Novokalynovest, Stepovest, Avdiivkast, Sjevernest idas, Tonen’kest lõunas (Donetski oblast), kus Ukraina kaitsevägi tõrjus 21 rünnakut.

Mar’inka suunal vastane sooritas õhutoetusega ebaõnnestunud rünnakuid Mar’inka ja Novomõkhailivka (Donetski oblast) ümbruses, kus Ukraina kaitsjad tõrjusid 13 rünnakut.

Šahtarsi suunal sissetungijad korraldasid Staromaiors’ke (Donetski oblast) läheduses õhutoetusega rünnakuid, kuid edutult. Samuti andis vastane õhulööke Urožaina ja Storoževe (Donetski oblast) lähedal.

Zaporižži suunal sissetungijad sooritasid ebaõnnestunud rünnakuid Robotine (Zaporižži oblast) läheduses. Okupandid alustasid Novodanylivka (Zaporižži oblast) lähedal õhurünnakut.

Hersoni suunal sissetungijad alustasid õhurünnakut Ivanivka asula lähedal (Hersoni oblast). UA väed liiguvad Krynkyst lõunasse metsavööndi poole. Ukraina FPV droonid ründavad RU laskemoonamäge Nova Kahhovkas; UA suurtükivägi hävitas Hersonist lõunas Hladkivkas 11 sõiduki kolonni.

Image

Ukraina kaitsejõud pealetungioperatsiooni Melitopoli ja Bahmuti suundadel, põhjustades okupatsioonivägedele elavjõu- ja varustuskaotusi.

May be an image of map and text that says '11.11.2023 npoTRrom 24.02.22 OPICHTOBHI BTpaTи npoTиBHиKa cKлaли ~310650 +1130 oco6oBoro cKлaAy personnel 322 лTaKB aircraft 5342 +25 TaHKi̇B tanks 324 reлKonTepиB helicopters 5620+ +25 6nлaonepaTиBHo-TaKTи4HoropиB UAV operational-tactical level 10041 +24 6oйoBиx 6poHboBaHиx armoured personnel vehicle 1559+1 +1 KpилaT paKeTи cruise missiles 7527 +38 apTилepийcbKиxcиcTem artillery systems 22 Kopa6л/KaTepи warships/boats 879 +2 PC3B MLRS 1 noABoAHи 4oBHи submarines 9925 +49 aBTomo6лbHa TexHi̇Ka Ta AиcTepHи 3nmm vehicles fuel tanks 579 3aco6иnno anti-aircraft warfare systems 1069 +9 cneuaлbHaTexHKa cneuaлbHa special equipment reHepaлbHий wTa6 36poйHиx cил yKpaeHи'

_____________________________________________________________________________

  • Krimmis said löögi okupantide dessantlaevad. Ajutiselt okupeeritud Krimmi territooriumil toimunud öise operatsiooni tulemusena said kahjustada Venemaa Föderatsiooni Musta mere laevastiku väikesed dessantlaevad. Tegemist on projekti 11770 paatidega (klass “Serna”). Laevadel oli meeskond ja laaditi soomukeid, sealhulgas BTR-82. Väikeseid “Serna” klassi dessantpaate kasutas Venemaa Zmiini saare okupeerimise ajal aktiivselt sõjavarustuse teisaldamiseks. Lisaks paigutasid venelased paatide pardale Tor-M2 õhutõrjeraketikompleksid.  Ukraina luure kinnitas öist rünnakut Venemaa dessantlaevadele Krimmis. Väidetavalt olid löögi all kaks 11770. aasta projekti “Serna” laeva.

  • Vene vabatahtlike korpus tulistas Brjanski oblastis sõidukit. Rünnaku tagajärjel hukkus FSB kolonelleitnant. Rünnak UAZ “Patriot” vastu toimus Brjanski oblastis Ulutsa küla ääres, tundmatud isikud avasid automaatidest tule ja põgenesid seejärel. Tulistamise tagajärjel sai vigastada logistikaosakonna juhataja asetäitja kolonelleitnant Sergei Shaty. Ta suri kohapeal.
  • Volodõmõr Zelenski pöördumine 625. sõjapäeva lõpus. Tänan iga üksust, iga brigaadi, kes praegu täidab ülesandeid Harkivi oblastis, Donetski oblastis ja meie riigi lõunaosas. Sõdalased, ma tänan teid! Kõigile, kes on lahingus, kes on lahingupostidel, kes aitavad. 55. brigaadi kahurid – nagu alati, uhked teie üle! Mariinski suund – DSHV 79. eraldi brigaadi sõdurid, aitäh! Avdiivka – 53. ja 110. eraldi mehhaniseeritud brigaadid, aitäh! Kupjansk – 14. eraldi mehhaniseeritud brigaad, 57. eraldiseisev motoriseeritud jalavägi, 13. pataljon “Ninefooters”, 54. eraldi mehhaniseeritud brigaadi 3. pataljon, 30. eraldi mehhaniseeritud brigaad ja 40. eraldiseisev suurtükiväe pataljon. Aitäh teile kõigile, sõdalased! Aitäh kõigile, kes toetavad! Au meie rahvale!
    Au Ukrainale!
  • Scholz. Sõda võib kesta väga kaua. “Praegu pole märke, et Venemaa peataks sõja Ukraina vastu. Peame olema valmis selleks, et Venemaa Föderatsiooni sõda Ukraina vastu võib kesta väga kaua,» ütles Saksamaa kantsler. Samas märkis ta, et sõda kestab palju kauem, kui Putin ette kujutas.
  • Uuups!

  • Briti luureraport

 

 

 

 

MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • november 11, 2023


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar