Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 03. detsembril

OPOLUKORD 03122023

Kehvad ilmastikutingimused aeglustavad Ukraina ja Venemaa lahingutegevuse tempot kogu rindel, kuid pole seda täielikult peatanud. Vene väed jätkasid pealetungioperatsioone mööda Kupjanski-Svatove-Kreminna liini, Bahmuti lähedal, Avdiivka lähedal, Donetski linnast läänes, Donetski-Zaporižžja oblasti piirialal ja Lääne-Zaporižžja oblastis ning edenesid Avdiivka lähedal. Ukraina partisanid korraldasid 1. detsembril Zaporižžja oblastis okupeeritud Melitopolis partisanide rünnaku Vene sõjaväelaste vastu. Vene väed andsid ööl vastu 1.-2. detsembrit järjekordse Shahed 136/131 drooni- ja raketirünnakute seeria Lõuna-Ukrainale.

Öösel vastu 3. detsembrit ründas vaenlane 12 “shahed” drooniga Primorje Shahko-Akhtarski piirkonnast (Venemaa) ja raketiga H-59 Belgorodi oblasti piirkonnast. Mõkolaivi oblastis hävitas õhutõrje enamik droone. Ülejäänud liikusid loode suunas ja tulistati Hmelnõtski oblastis Starokostjaninovi piirkonnas alla. Kokku hävitati 10 “shahedi”.

May be an image of text

Kupjanski suunal sooritas vaenlane pealetungi Synkivka, Petropavlivka, Harkivi oblasti Ivanivka ja Luganski oblasti Stelmahivka piirkondades, kus kaitsejõud tõrjusid 7 rünnakut. UA õhutõrje hävitas 6 Vene luure UAV-d. Ukraina FPV hävitas RU lahingutanki.

Image

Lymani suunas korraldas vaenlane Luganski oblasti Serebrjanski metsanduspiirkonnas ebaõnnestunud rünnakuid, kus kaitsejõud tõrjusid 3 rünnakut. Serebryanske metsast on aastaga saanud 2-3-meetriste männitüvedega põld. 2022. aasta septembris suutsid Ukraina langevarjurid vaenlase nina all sügavale metsa siseneda ja vaenlase Lymanist põgenema sundida.

Bahmuti suunal sooritas vaenlane pealetungi Donetski oblasti Bohdanivka, Ivanovski, Klištšiivka ja Andriivka rajoonis, kus kaitsejõud tõrjusid 15 rünnakut.

Avdiyivka suunas korraldas vaenlane ebaõnnestunud rünnakuid Novobahmutivkast ida pool, Stepovois, Avdiivkast, Severnõis, Tonenkost lõunas, Pervomaiskis Donetski oblastis, kus kaitsejõud tõrjusid 20 rünnakut. RU vägesid filmiti Stepove lähedal 2 vangistatud UKR-i sõdurit hukkamas. UKR teatab, et purustas 21 RU rünnakut Novokapynove, Stepove, Avdiivka ja Pervomaiske ümbruses.

Image

Maryinski suunal korraldas vaenlane edutuid rünnakuid Donetski oblasti Maryinka ja Novomõkhailivka rajoonis, kus kaitsejõud tõrjusid 9 rünnakut.

Šahtarski suunas korraldas vaenlane edutuid rünnakuid Donetski oblastis Vugledarist kagus, Staromayorskyst läänes.

Zaporižžja suunas püüdis vaenlane 8 korda ebaõnnestunult taastada kaotatud positsiooni Robotõnõst lõunas, Zaporižži oblasti Verbovoist läänes ja loodes asuvatel aladel.

Kaitsevägi jätkab positsioonide hoidmist Dnepri vasakkaldal Hersoni oblastis. Nad jätkavad vaenlasele tulekahjustuste tekitamist. Ukraina FPV-d hävitavad Venemaa vägede koondamise ja varustusliinid. Venemaa allikad näitavad, et kindral Zavadsky hukkus pigem UKR-i rünnakus peakorteri üksuse vastu, mitte maamiini tõttu Hola Prystanis.

Image

Ukraina Ohvitseride Liidu esimehe esimene asetäitja kapten Jevhen Lupakov: Mereväeüksused hõivasid Hersoni oblastis Dnepri vasakul kaldal mitu sillapead. Hiljem saavad nad toetada sellesuunalist kaitseväe põhipealetungi või proovida oma jõududega läbi murda Vene Föderatsiooni okupatsiooniarmee kaitsest. Kahjuks ei pruugi see tulevane pealetung toimuda nii kiiresti, kui me tahaksime. Vaenlasel on endiselt eelis õhus ja ta mineeris tihedalt oma positsioonidele lähenemisi ja viis lahingusse tohutul hulgal inimjõudu. Tänapäeval on aga okupandi suurimate jõupingutuste punktiks saanud mitte lõuna, vaid ida.

_______________________________________________________________________________

  • Aleksy Arestovich lääne kohta: Me liiga palju ootasime inimestelt kes kartsid tavalist grippi. Kes võtsid inimestel kõik õigused mis olid saavutatud 2500 aasta demokraatia arengu jooksul. Sulgesid piirid ja käskisid kõikidel istuda kodus, eelistasid hävitada majandust, eetikat, moraali, kaupade vaba liikumist kartes külmetust? Kas te tahate, et nad võidavad Venemaa?
  • UA evakuatsioon

  • Volodõmõr Zelenski pöördumine 647. sõjapäeva lõpul: Tahan tänada iga meie sõdureid selle nädala eest, kõiki, kes on lahingus, kes on lahingupostidel, kes täidavad lahinguülesandeid. Kõigile, kes aitavad, kes treenivad ja ravivad, kes varustavad Ukraina väge kõige vajalikuga. Ja loomulikult ka meie päästjatele – kogu Ukraina riikliku hädaabiteenistuse meeskonnale. Riigipolitsei, Riigikaitse töötajatele, kes aitasid ja aitavad jätkuvalt meie inimesi pärast Vene mürsku ja pärast halba ilma.Kõik, kes töötavad meie Ukraina kaitsetööstuses. Kõik, kelle ülesanne on aidata Ukrainat, hoolitseda meie riigi huvide eest. Kõik, kes kaitsevad Ukrainat rahvusvahelisel areenil. Tänan kõiki selle eest, et see nädal oli ka meie riigi jaoks produktiivne, eesmärkide saavutamise eest. Kõik, kes annavad Ukrainale tulemuse, kõik, kes leidsid oma koha riiklikes asjades, kõik, kes aitavad ja hoolivad Ukrainast – au kõigile! Aitäh kõigile. Respekt kõigile. Koos saame kõigest üle.
  • Praegu on Ukraina territooriumil ~430 000 Vene sõjaväelast. Okupantide keskmine vanus on 35-40 aastat.
  • UKRINFORM:USA ei anna ametlikke kommentaare rongide lõhkamise kohta BAM-il ja rõhutab, et see ei anna Ukraina poolele võimalusi operatsioone Vene Föderatsiooni territooriumil läbi viiaAndriy Yermak ja NATO 12. peasekretär Anders Fogh Rasmussen arutasid ühistööd Ukraina edendamisel teel Põhja-Atlandi alliansi poole.Berliin teatas, et on lõppenud veel 70 Ukraina relvajõudude kaitseväelase koolituskursus, et nad saaksid töötada õhutõrjesüsteemiga Patriot

 

 

 

 

 

MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • detsember 3, 2023


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *