Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 09. jaanuaril

OPOLUKORD 09012024

Vene väed tegid hiljuti kinnitust Donetski linna ja Verbove lähedale ning positsioonilised tegevused jätkusid kogu kokkupuutejoonel. Ukraina vastupanukeskus teatas 8. jaanuaril, et Ukrainas on 2023. aasta detsembri seisuga üle 450 000 Vene sõjaväelase. Ukraina ametnikud rõhutasid vajadust rohkemate õhutõrjesüsteemide järele pärast järjekordset suurt Venemaa raketi- ja droonilöökide seeriat Ukraina vastu ööl vastu 7.–8.

Eilne raketirünnak siis selliste tulemustega. Õhutõrje hävitas ööpäeva jooksul 26/59’st vaenlase õhusihtmärgist:

 • 8/8 drooni,
 • 0/7 S-300/S-400 raketid,
 • 0/4 Kh-47M2 “Kinjal” raketti,
 • 18/24 tiibraketti Kh-101/Kh-555/Kh-55,
 • 0/8 Kh-22 tiibraketti,
 • 0/6 ballistilist raketti “Iskander-M”,
 • 0/2 Kh-31P raketti.

Õhuvägi avaldas:

Päeva jooksul toimus 55 lahingukokkupõrget. Kokku andis vaenlane päeva jooksul 55 raketi- ja 16 õhulööki, sooritas 16 rünnakut rakett süsteemidest UA vägede positsioonidele ja asustatud aladele.

Kupjanski suunal tõrjus kaitsevägi Harkivi oblastis Synkivka lähedal 5 rünnakut, kus vaenlane üritas edutult taktikalist positsiooni parandada. Ukraina purustas Venemaa rünnakud Synkivkale ja Ivanivkale. RU üksuste kaotuste hulka kuuluvad peamised lahingutangid, IFV-d ja suurtükid.

Image

Limany suunas lõid meie kaitsjad tagasi vaenlase rünnaku Donetski oblastis Ternist idas.

Bakhmuti suunal tõrjus kaitsevägi Donetski oblastis Klištšiivka ja Andriivka lähedal 2 vaenlase rünnakut.

Avdiivka suunas tõrjusid meie kaitsjad 3 vaenlase rünnakut Avdiivka, Severnõi ja Tonenko rajoonis ning veel 14 rünnakut Pervomaiski ja Nevelski lähedal Donetski oblastis. Ukraina tõrjus Venemaa rünnakud Novobakhmutivka, Avdeevka, Nevelsk ja Pervomaiski lähedal. RU kahjud suurenevad.

Image

Mariinka suunal jätkavad kaitseväelased vastase tagasihoidmist Donetski oblastis Novomõhhailivka lähedal, kus vaenlane üritas 7 korda edutult läbi murda meie vägede kaitsest. Relvajõud tõrjusid okupandid umbes 2 km kaugusel Donetski oblastis Novomõhhailivkast. Pärast Maryinka hävitamist ei õnnestu okupantidel Kurakhovosse või Ugledarisse läbimurreks operatsiooniruumi siseneda

Vaenlane ei korraldanud Shakhtarsky suunas ründetegevusi.

Zaporižžja suunal tõrjus kaitsevägi 6 vaenlase rünnakut Krasnojest lõunas, Verbovoist läänes ja Zaporižži oblasti Novoprokopivkast põhja pool, kus vaenlane üritas taktikalist positsiooni parandada.

Vaenlane ei loobu kavatsusest meie üksused Dnepri vasakkalda sillapeadest välja lüüa. Nii sooritas vaenlane päeva jooksul 9 ebaõnnestunud rünnakut, kuid Ukraina sõdurid jätkavad oma positsioonide hoidmist ja tekitavad vaenlasele olulisi kaotusi. Täna tegid venelased veel ühe katse rünnata Hersoni oblasti Krynkyt. Erinevad allikad väidavad, et kokku hävis/vigastati 5 Vene tanki ja mitu BTR-i.

Image

___________________________________________________________________

 • USA kongresmenid, sealhulgas esindajatekoja väliskomisjoni esimees Michael McCaul; Mike Rogers, esindajatekoja relvajõudude komitee esimees; ja esindajatekoja luurekomitee esimees Mike Turner tegi avalduse, milles kutsus üles esitama:
  1. Kriitilised relvad Ukrainale õigeaegselt;
  2. Putini režiimi vastu suunatud sanktsioonide karmistamine;
  3. külmutatud Venemaa varade üleandmine Ukrainasse.

  Nõrkus kutsub esile agressiooni. Ma arvan, et see ei vaja praegu rohkem selgitusi.

  Kui Ukraina ei suuda läbirääkimisi pidada tugevuselt, ei saa olla ka püsivat rahu. Jällegi ei tähenda “püsiv rahu” ainult rahu Ukrainas. See tähendab globaalset ja jätkusuutlikku rahu.

  David Petraeus, endine CIA juht, selgitab, et kui Putin saavutab Ukrainas edu, siis ta siin ei peatu, seega on Ukraina toetamine USA ja NATO jaoks ülioluline.

 • Zelenskil oli telefonivestlus Kuveidi emiiri šeik Meshal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabahiga
  “Tänan Kuveiti Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse toetamise, ÜROs Ukraina oluliste resolutsioonide poolt hääletamise ja elektritootjatele õigeaegse abistamise eest talve eel.
  Ta rääkis raketiterrori tõrjumisest, mida Venemaa uusaastapühade ajal uuendas.
  Arutati koostöövõimalusi energeetika- ja põllumajandussektoris.
  Ukraina teeb maksimaalseid jõupingutusi õiglase rahu taastamiseks. Tagame Mustal merel meresõiduvabaduse ja jääme ülemaailmse toidustabiilsuse tagajaks.
  Ukraina töötab aktiivselt järgmiste sammude kallal rahuvalemi rakendamiseks. Selles on oluline Pärsia lahe riikide hääl ja positsioon.
  Kutsus Kuveiti saatma oma esindaja järgmisele nõunike kohtumisele Davosis ja osalema eelseisva ülemaailmse rahutippkohtumise ettevalmistamises.
 • Venemaa Föderatsioon hoiab Ukraina põhjapiiril 19 000 sõjaväelast. Nad on hajutatud Sumõ ja Tšernihivi oblasti piiridesse, kuid löögirühma loomist pole täheldatud ning 19 000 ei ole juba mitu kuud muutunud, ütles Põhja kaitseväe ühendatud pressikeskuse pressiesindaja Juri Povkh.
  1. brigaadi ülem; Meil on piisavalt relvi, relvajõududel napib mehi.
  • Ukraina rahvuskaardi rühmaülem teatas, et 100-200 meetri suurused maatükid võetakse alati tagasi. “See on nagu pingpongi mängimine.”
  • Venemaa rünnakud olid kesk- ja idarinde aladel nii intensiivsed, et rindejoone lähedal polnud kunagi nii ohtlik tegutseda.
  • Venelased hakkasid kasutama trikke, mängides vanu droonide tulistamise salvestisi, et panna Ukraina sõdurid arvama, et neid rünnatakse praegu, et meie võitlejad lahkuksid kaevikutest ja paljastaksid oma positsioonid.
  • FPV droonide kasutamine Venemaa Föderatsiooni poolt sundis relvajõudel rindealadel varustusest loobuma ja tegutsema jalgsi.
 • Briti luureraport

 • Vene väed on Ukraina pihta tulistanud umbes 300 õhust välja lastud tiibraketti Kh-22, millest ühtegi pole tabatud.
 • Roman Svitan käsitles 8. jaanuaril toimunud uuel sõjalisel briifingul järgmisi teemasid:
  – vaenlase armee lüüasaamine Krynykis;
  – Zalužnõi valmistas ette Krimmi vabastamist;
  – Relvajõud tormasid Donetski lähedale.
 • KRDV ametlikest pressiteadetest ning Korea Vabariigi, Jaapani ja USA sõjaväe tähelepanekutest on teada, et Korea rakett KN-23, nagu ka 9M723K5, võib muuta oma trajektoori, suurendades sellega vaenlase tõenäosust vältida raketitõrjesüsteemi ja saavutada sihtmärk.
 • 5. novembril 2023 Klištšiivka lähedal kadunuks jäänud sõjaväelane varjas end ligi 50 päeva ilma veeta orkide positsioonide läheduses, likvideeris 15 sissetungijat, tarbis nende toitu ja laskemoona, sai jalgadest haavata ning Ukraina armee suutis ta evakueerida. Ta pidas vastu ja tahtis elada, et näha oma perekonda!!! Tema tervis on kriitiline, kuid nüüd on ta hoole all

Image

 • Kas Kremlis toimub riigipööre? Kas Orbanist võib saada Euroopa Ülemkogu juht? Kas Euroopa on sõjaks valmis? «Nüüd» päevakajalistele küsimustele vastas rahvusvaheliste suhete ja eriteenistuste spetsialist, endine NSV Liidu ja Venemaa KGB välisluureteenistuse vanemohvitser Serhii Žirnov.
 • Venelaste raketivarud Ukraina andmetel. Kui mu mälu mind ei peta oli 2 kuud tagasi ka umbes 800.
  • 74 ballistilist raketti Kinzhal,
  • 190 ballistilist raketti Iskander-M,
  • 134 tiibraketti Kh-101,
  • 184 tiibraketti Kalibr,
  • 104ballistilist raketti Iskander-K,
  • 140 mereväe raketti Kh-22;

  Kokku 828 pikamaa raketti. Siia lisandub veel S-300 ja S-400 raketid. Kui nüüd kahe kuuga on tulistatud umbes 200 + raketti siis tootmismaht kuus on 100.

 • GUR teatas, et sai 100 gigabaiti Venemaa salastatud andmeid väärtusega kuni 1,5 miljardit dollarit Venemaa ettevõttelt Special Technology Center, mis toodab Vene armeele sõjavarustust, eelkõige Orlani UAV-sid ja laia valikut EW-seadmeid.
 • Volodõmõr Zelenski pöördumine 684. sõjapäeva lõpul. Pärast Vene armee rünnakuid jätkuvad hädaabi- ja päästeoperatsioonid kolmes Ukraina piirkonnas: Donetski oblastis, Hersoni oblastis ja Hmelnõtski oblastis. Olen tänulik kõigile päästjatele, politseinikele, kommunaaltöötajatele, kes kaasatud on. Tänane hommik algas kahjuks taas massiivse raketirünnakuga. Harkiv ja piirkond, Zaporižži, Krõvõi Rih, Hmelnõtski piirkond. Vigastada sai 45 inimest ja praeguse seisuga on teada neli hukkunut. Minu kaastunne perele ja sõpradele. Terroririik tunneb kindlasti meie vastust. Aitäh kõigile maailmas, kes Ukrainat aitavad! Aitäh kõigile Ukrainas, kes hoolivad oma naabritest ja kogu meie riigist! Au meie sõduritele!
  Au Ukrainale!
 • Mobilisatsiooniseaduse eelnõu tunnistati korruptsiooniriske sisaldavaks. Vastava järelduse tegi korruptsioonivastase poliitika komisjon. Kaitseministeeriumi ja peastaabi esindajad nõustusid järeldusega ning lubasid puudused kõrvaldada.
 • “Meie liitlased ei nõua meilt Venemaaga läbirääkimisi sõja külmutamise üle, ei delegatsioonide formaadis istumisel ega ka suletud koosolekutel lühendatud formaadis. See pole valik, see on lihtsalt müra,” ütles välisminister Dmytro Kuleba.
 • Rekkamehed ühinesid Saksa põllumeeste meeleavaldusega! Nad seisavad koos.

 • Ukraina sõjaväeseersant Serhii Flesh jäädvustas: Ukraina territooriumil tulistati alla esimene reaktiivmootoriga Shahed-238. See lendas kiirusega umbes 500 km/h. Kamikaze-droonil õnnestus lennata riigi keskele. Samal ajal pole uutel droonidel paremat lõhkelaengut, neil on tavaline laeng.

 

 

 

 

 

 

 

MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • jaanuar 9, 2024


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *