Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 16. jaanuaril

OPOLUKORD 16012024

Vene väed tegid kinnitatud edasitunge Donetski linnast läänes ja Krõnki lähedal. Positsioonivõitlus toimub kogu kontaktliini ulatuses.

Ukraina ametiisikud teatasid, et Ukraina väed hävitasid 14. jaanuari öösel Venemaa kaugmaaradari lennuki A-50 ja kahjustasid tõsiselt õhudessant komandopunkti lennukit Il-22. Ukraina sõjaväeluure peadirektoraat (GUR) teatas, et Ukraina vastupanujõud lõhkasid Zaporižžja oblastis okupeeritud Melitopolis Vene sõjaväe sõiduki UAZ Patriot, vigastades neli Vene töötajat ja tappes täpsustamata arvu töötajaid.

Päeva jooksul toimus 86 lahingukokkupõrget:

Kup’yanski suunal: Ukraina kaitsjad tõrjusid Syn’kivka (Harkivi oblast) lähedal 2 vaenlase rünnakut.

Lymani suunal tõrjusid meie kaitsjad 13 vaenlase rünnakut Donetski oblasti Terni, Jampolivka, Torski lähedal ning veel 19 rünnakut Luganski oblasti Serebrjanski metsamajandis, Belogorivkas ja Donetski oblastis Verhnjokamjanski linnas Hrõhorivkas.

Bahmuti suunal: Ukraina väed tõrjusid 7 vastase rünnakut Ivanivske, Klištšiivka ja Andriivka (Donetski oblast) lähedal.

Avdiyivka suunal tõrjusid meie kaitsjad 18 vaenlase rünnakut Novobahmutivka, Stepovoi, Avdiivka rajoonis ning veel 16 rünnakut Donetski oblasti Severnõi, Pervomaiski ja Nevelski rajoonis. Venemaa on edasi liikunud mööda raudteed Avdiivkast põhja poole.

Image

Marinski suunal jätkab kaitsevägi vastase pidurdamist Donetski oblasti Krasnohorivka, Georgiivka, Pobieda ja Novomõhhailivka rajoonis. Selles suunas püüdis vaenlane lennunduse toel 12 korda edutult läbi murda meie vägede kaitsest.

Shakhtars’ke suunal: vaenlane ei viinud läbi ühtegi pealetungi (rünnaku)operatsiooni.

Zaporižži suunal: Ukraina kaitsevägi tõrjus 3 vastase rünnakut Verbovest ja Robotõnest läänes (Zaporižži oblast). Robotyne’i lähedal on Venemaa Verbovest läände edasi liikunud. Põhja pool asuv vaidlusalune piirkond on samuti laienenud pärast Venemaa rünnakuid selles piirkonnas.

Image

Hersoni suunal: Ukraina sõdurid jätkavad sillapea laiendamist. Vaatamata märkimisväärsetele kaotustele ei jäta vaenlane oma katseid Ukraina vägede positsioonidelt välja tõrjuda. 15. jaanuari päeval üritas vastane ebaõnnestunud rünnakut Ukraina vägede positsioonidele.

____________________________________________________

 • UA kinnitab vene AVACS ja IL allatulistamist. IL suutis siiski Anapa lennuväljale maanduda ohtrate killuaukudega. Ukraina kirjutab, et tegemist oli perfektselt planeeritud operatsiooniga kuid detaile ei avalda. Varem on kahtlustatud Patriot süsteemi või F-16. Jään selle juurde mida Roman Svitan kunagi mainis – hulkuv ja varitsev Patriot. Okupantidel on ainult kaheksa A-50 lennukit, mis on heas seisukorras,” ütles Budanov Financial Timesile antud intervjuus. Ta märkis, et selline lennukite hävitamine mõjutab tõenäoliselt Venemaa võimet ööpäevaringselt operatiivtegevust läbi viia.

Image

 • Venelased on alustanud 152-mm Koalitsiya-SV iseliikuvate relvade seeriatootmist. Tootja sõnul on selle T-90 tanki platvormil oleva iseliikuva relva tulikiirusega 12-16 lasku/min laskekaugusega kuni 70 km. Juhendamine ja hooldus on automatiseeritud, meeskond on 3 inimest. Koalitsiya-SV ACS testimine on kavas lõpetada sel aastal. Selle haubitsa varased proovid registreeriti rindel juba varem.

 • Roman Svitan käsitles 8. jaanuari uues sõjalises kokkuvõttes järgmisi teemasid:
  – Venemaa lennunduse suured kahjud;
  – sõjaline abi Ukrainale läänest;
  – olukord eesotsas.
 • Hanna Maljar: Ukrainas süüdistatakse inimesi, kelle ütlusi või tegusid levitab Venemaa massimeedia, Venemaa propaganda heaks töötamises. Vene propaganda probleem on palju sügavam. Ainuüksi fakt, et Ukraina eksisteerib iseseisva riigina, töötab selle heaks. Selles mõttes ei tohiks üksikute postituste rolliga liialdada. Kui juhtuks, et me kõik koos sotsiaalvõrgustike kasutamise üldse lõpetaksime, siis Venemaa propaganda ei peatuks.

  Venemaa infosõja oht meie vastu peitub milleski muus. Nad teavad, kuidas lõhestada meie ühiskonda, kasutades ära seda, mille üle oleme uhked – sõnavabadust ja iga ukrainlase vajadust avalikes aruteludes osaleda. Meie väljakutse on säilitada demokraatlikke tavasid, kuid samal ajal mitte alla neelata Venemaa konksu. Näiteks 2000’te alguses tõugati meid arutellu ajateenija ja elukutselise sõjaväe üle. On isegi poliitikuid, kes tulid toona võimule loosungitega, et meil pole ajateenijate armeed vaja. Ja isamaalised valijad toetasid seda. Sest Vene tehnoloogid olid leidnud meie nõrgad kohad ja veennud selles suuremat osa meie ühiskonnast. Selle Venemaa infooperatsiooni finaaliks kujunes ajateenijate armee ilma alternatiivita likvideerimine täpselt kaks nädalat enne Maidani. Süsteem hävitati. Vahetult enne sõja algust. Seetõttu peate vaatama sügavamale. Ja mitte seda, mida nad meie kohta räägivad.

 

 

 

 

 

 

 

MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • jaanuar 16, 2024


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar

Your email address will not be published / Required fields are marked *