Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 25. märtsil

OPOLUKORD 25032024

Vene väed tegid hiljuti kinnitatud edusamme Bahmuti, Avdiivka ja Donetski linna lähedal. Positsioonilahingud jätkusid 24. märtsil kogu kontaktjoone ulatuses. Väidetavalt lähenevad Vene väed Donetski oblasti Chasiv Jari äärelinnale, kuid tõenäoliselt ei ähvarda nad asulat ümberpiiramisega või hõivamisega lähikuudel. Chasiv Yari hõivamine annaks Vene vägedele piiratud, kuid mitte tähtsusetu operatiivkasu.

Vaenlane ei korraldanud Kupjanski suunas ründetegevusi.

Limanski suunas tõrjusid meie sõdurid 5 vaenlase rünnakut Luganski oblastis Bilogorivka asula piirkonnas, kus vaenlane püüdis lennunduse toel läbi murda meie vägede kaitsest. Vaenlane sooritas õhurünnakuid Luganski oblasti Serebrjanski metsamajandi ja Donetski oblasti Ozernõi piirkondades.

Bahmuti suunal tõrjusid meie sõdurid 5 vaenlase rünnakut Donetski oblasti Bohdanivka, Klištšiivka, Andriivka asulate aladel. Vaenlane sooritas õhurünnaku Donetski oblasti Zalizne asula piirkonnas.

Avdiyivi suunas tõrjusid meie kaitsjad 8 vaenlase rünnakut Donetski oblasti Berdõtši, Ida-Umanske ja Pervomaiske piirkonnas. Vaenlane sooritas õhulööke Donetski oblasti Ocheretine ja Novokalynovi asulate piirkondades.

Novopavlivski suunal jätkab kaitsevägi vastase pidurdamist Krasnohorivka, Georgiivka, Novomõhailivka ja Urozhaine asulates, kus vaenlane püüdis lennunduse toel 17 korda meie vägede kaitsest läbi murda. Vaenlane tungis Novomõkhailivkas ja selle ümbruses edasi.

Orõhhivi suunal ründas vaenlane lennunduse toel kahel korral meie kaitsjate positsioone Zaporižži oblastis Robotõni piirkonnas. Samuti korraldas ta õhulööke Donetski oblasti Makarivka, Staromajorske asulate piirkondades; Malynyvka, Zaporižži piirkond.

Päeva jooksul vaenlane Hersoni suunas ründavaid (ründe)tegevusi ei korraldanud.

_____________________________________________________________________

 • Ukraina tiibraketid Storm Shadow tabasid ja hävitasid eile õhtul Krimmis kaks 112 meetri pikkust suurt Ropucha-klassi dessantlaeva! Nii “Azov” kui “Yamal” hävitati. Vene Musta mere laevastikul Krimmis jäänud vaid kolm töötavat suurt dessantlaeva: “Orsk”; “Korolev”; “Nikolaj Filtšenkov”. GUR: Vene VDC “Yamal” kahju on kriitiline. Auk ülemisel tekil tekitas laeva kalde tüürpoordi. Okupandid pumpavad pidevalt vett välja. Üksikasjad venelaste kaotuste kohta SBU raketirünnaku tagajärjel Venemaa õhukaitsejõudude vastu on selgitamisel. Sevastopoli rünnakus hukkus üle 30 vene okupandi. Venelased teatavad, et Sevastopolis sai väidetavalt pihta “hästi maskeeritud komandopunkt”, kus oli rohkem kui 20 ohvitseri. Löök tabas ka Vene merejalaväelaste asukohta. Vene Telegrami kanalid väidavad, et Belbeki lennuväljal sai kannatada kolm lennukit Su-27.
 • Briti luureraport:  Venemaa ehitab Berdjanskisse raudteed, kuid see on kaudtule rünnakute suhtes haavatav. Venemaa soovib ühendada Doni-äärse Rostovi ja Krimmi raudtee abil. Raudtee esimene lõik taastab väidetavalt juurdepääsu Berdjanskile. Briti luure juhib aga tähelepanu sellele, et olemasolev raudtee läbib piirkonda, mis on haavatav Ukraina pikamaa täppislöögisüsteemide suhtes. Samuti usub luure, et Vene Föderatsiooni üks eesmärke saab olema Mariupoli tegevuse toetamine. Briti kaitseministeerium teatas, et tõenäoliselt tahavad venelased taastada Azovstali ja muud rajatised, mille nad 2022. aastal hävitasid.

 • Roman Svitan käsitles 24. märtsi uues sõjalises kokkuvõttes järgmisi teemasid:
  – okupatsioonivõimud teatasid “kõige massilisest rünnakust” Sevastopoli linnale;
  – Sevastopolis, Belbeki lennuvälja lähedal toimus rida plahvatusi;
  – Poola õhuruumi rikkus Venemaa tiibrakett.
 • Saates “Uudistevabrik”. Räägime Vene Föderatsiooni terrorirünnaku uutest üksikasjadest. Teatavasti tungisid “kamuflaažis inimesed” 22. märtsi õhtul enne ansambli “Piknik” kontserti Moskva lähedal Crocus City Halli kontserdimajja ja avasid tule. Rünnaku ajal kõlasid plahvatused ja puhkes tulekahju. Surma on saanud juba üle 130 inimese, veel sadu on haiglates vigastatud. Kuidas operatsioon täpselt kavandati, kes on terrorirünnaku taga, miks on nii palju ohvreid ja mis oli rünnaku eesmärk? Sellest ja muudest asjadest räägivad Serhi Aslanyan, Serhiy Zhirnov, Rostyslav Murzagulov, Andriy Malgin.
 • Häid tulemusi on ka kaitsetoetuste pakettide osas – on nii laekunud kui ka uutest välja kuulutatud pakke. See on suurtükivägi, droonid, soomusmasinad – president Zelenskyi. „See nädal tõi palju tulemusi suhetes partneritega. Euroopa Liit – otsus Ukraina abifondi kohta summas 5 miljardit eurot. See toetab oluliselt meie kaitset. Samuti on uus osa makrofinantseeringust Euroopa Liidult – 4,5 miljardit eurot. IMF – on käes otsus uue osa, ligi 900 miljoni dollari kohta. Kanada – makrofinantseeringus on 2 miljardit Kanada dollarit, otsene eelarvetoetus. Häid tulemusi on ka kaitsetoetuste pakettide osas – on nii laekunud kui ka uutest välja kuulutatud pakke. Need on suurtükivägi, droonid, soomusmasinad. Samuti rääkis just Hispaania peaministri Sancheziga. Ja mis puudutab Ukraina õhutõrjet, siis vajame rohkem süsteeme. Samuti räägiti meie suhtlusest Hispaaniaga kahepoolsel tasandil ja Euroopa institutsioonides. Olen tänulik Hispaaniale tema vankumatu toetuse ja meie vankumatu ühise usu eest, et elu peab võitma. Peaasi on mitte väsida, mitte kaotada oma aktiivsust, mitte kaotada usku Ukrainasse, meie inimestesse ja meie võimesse maailmale edastada, et inimelu vaenlasel pole õigust võita – Putinil pole õigust võitma. Ta peab kaotama võimaluse teiste elu murda. Ja ainult see võib saada meie inimeste, kõigi eurooplaste ja kogu maailma ühise julgeoleku aluseks. Aitäh kõigile, kes on Ukrainaga! Au kõigile meie sõduritele, kogu meie rahvale! Au Ukrainale!”
 • Image
 • Poola relvajõudude operatiivjuhatuse pressiesindaja kolonelleitnant Jacek Horyszewski ütles, et Vene rakett ei lastud alla, sest nad said aru, et see lahkub Poola õhuruumist ning raketi allatulistamise katse kujutab endast ohtu kohalikule elanikkonnale. Pressiesindaja selgitas, et otsuse, et raketti alla ei lasta, tegi kaitseväe operatiivjuhatuse ülem. Mul on kaks küsimust: raketi praht kujutas endast ohtu elanikkonnale, ok, aktsepteeritud, aga KOGU SINU RIIGI ÕHURUUMI LENDAV RAKETT ei kujuta ohtu riigi julgeolekule? Teine küsimus on, kui kiiresti komandör kõiki riske arvesse võttes otsuse langetas ja andis käsu mitte alla tulistada Poola õhuruumis olnud raketti vaid 39 sekundit?
 • Kõik Crocus City terrorirünnakus süüdistatud arreteerituid piinati ja neid ähvardab eluaegne vanglakaristus.
  • Dalerjon Mirzoev. Mirzoev on 32-aastane, abielus ja tal on neli last – 2017. ja 2018. aastal sündinud ning pooleteiseaastased kaksikud.
  • Saidakrami Rachabalizoda. Rachabalizode on 30-aastane, abielus, tal on laps. Väidab, et ta ei mäleta, kus ta Venemaal registreeritud oli.
  • Shamsidin Fariduni. Fariduni on 25-aastane ja tal on väike laps. Registreeritud Krasnogorskis, töötas ametlikult Podolski tehases. Varem sai teatavaks, et meest piinati elektrilöögiga, kinnitades tema suguelunditele klemmid.
  • Muhammadsobir Fayzov. Fayzov on 19-aastane, vallaline, lapsi pole. jaanuarini töötas ta Ivanovos juuksurisalongis. Vahistamise ajal kukkus Fayzovil silm pesast välja ja teda opereeriti. Kohtusse viidi ta ratastoolis, arstide saatel ning talle oli paigaldatud kateeter ja uriinikott.

 

 

 

 

 

MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • märts 25, 2024


Previous Post

Next Post