Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 26. märtsil

OPOLUKORD 26032024

Positsioonilahingud jätkusid Kupjanskist kirdes Synkivka lähedal; Kreminnast läänes Terny ja Yampolivka lähedal; Kreminnast edelas Serebrjanske metsaala lähedal; ja Kreminnast lõuna pool Bilohorivka lähedal. Väidetavalt liikusid Vene väed 25. märtsil veidi edasi intensiivsete lokaliseeritud pealetungioperatsioonide käigus Bahmuti kirdes Siverski lähedal. Vene väed tungisid edasi raudtee lähedal Kanalist kirdes (Tšasiv Jarist ida pool) ning lahingud jätkuvad asula äärealadel ja selle lähistel. Stupky-Holubovske 2 looduskaitseala (Chasiv Yarist kagus. Vene väed tungisid hiljuti Avdiivkast läände, kaugemale Orlivka lääneosasse ja Tonenke lääneossa. Vene väed ründavad Orlivkast Semenivka suunas (Orlivkast loodes) ning Orlivka ja Berdõtši vahel (Avdiivkast loodes).

Ukraina õhutõrjejõud tulistasid ööl vastu 26. märtsi alla kõik 12 Venemaa Shahed-tüüpi kamikaze drooni. Seekord ründas vaenlane mehitamata õhusõidukitega riigi lõuna- ja idaosa.

Vaenlane ei korraldanud Kupjanski suunas ründetegevusi. Vaenlane alustas õhurünnakut Luganski oblastis Makiivka piirkonnas.

Lymani suunal lõid meie sõdurid tagasi 13 vaenlase rünnakut Luganski oblasti Belogorivka asulate aladel; Terny, Yampolivka, Rozdolivka ja Vesely Donetski oblasti põhjaosas, kus vaenlane püüdis lennunduse toel meie vägede kaitsest läbi murda.

Bakhmuti suunas tõrjusid meie sõdurid Donetski oblastis Klištšiivka asula piirkonnas 2 vaenlase rünnakut. Vaenlane sooritas õhulööke Donetski oblasti Novomarkove, Chasiv Jari ja Pivdenne asulates. Vene väed tungisid kirde- ja kagusuunast Chasiv Yari poole.

Image

Avdiyivi suunas tõrjusid meie kaitsjad 3 vaenlase rünnakut Donetski oblasti Berdõtši ja Pervomaiske asulate piirkonnas. Vaenlane sooritas õhurünnakuid Donetski oblasti Oleksandropili, Arhangelske, Ocheretine ja Umanske asulate piirkondades.

Novopavlivski suunal jätkavad kaitsejõud vaenlase tagasihoidmist Novomõkhailivka asula piirkonnas, kus vaenlane püüdis lennunduse toel 15 korda meie vägede kaitsest läbi murda. Vaenlane sooritas õhurünnakuid ka Donetski oblasti Krasnohorivka, Kostjantõnivka ja Urozhayne asulate piirkonnas.Image

Orihivi suunal ründas vaenlane lennunduse toel 3 korda meie kaitsjate positsioone Donetski oblastis Staromajorski rajoonides; edela-Biloghirya ja Loode-Verbovoy Zaporizhzhya piirkond. Vaenlane sooritas õhurünnakuid ka Zaporižži oblasti Mykilske ja Robotine asulates.

Image

Päeva jooksul vaenlane Hersoni suunas ründavaid (ründe)tegevusi ei korraldanud.

________________________________________________________

 • Merevägi: Venemaa sõjalaev Ivan Khurs võib saada kannatada Ukraina 23. märtsi raketirünnakus Krimmi vastu. Kui välja arvata Jamali ja Azovi dessantlaevad, võis Ukraina 23. märtsi raketirünnak Venemaa poolt okupeeritud Krimmi vastu kahjustada Vene sõjaväe laeva Ivan Khurs, ütles mereväe pressiesindaja Dmõtro Pletenchuk 25. märtsil. Sisuliselt on tegemist staabi ja juhtimislaevaga.

Image

 • Allatulistatud Venemaa hüperhelikiirusega tiibraketti 3M22 Tsirkon osad. Täna Kiievis. Kaks sellist raketti lasid välja venelased Krimmist. Mõlemad kukkusid väidetavalt alla.

 • Roman Svitan käsitles 25. märtsi uues sõjalises kokkuvõttes järgmisi teemasid:
  – eduka operatsiooni käigus said kannatada tõenäoliselt mitte ainult kaks suurt dessantlaeva – “Yamal” ja “Azov”, vaid ka luurelaev “Ivan Khurs”;
  – UAV-id ründasid Novocherkasski DRES-i Vene Föderatsioonis: kaks jõuallikat peatusid;
  – Relvajõud hävitasid Vene armee tankirühma.
 • Rossija 1 saatejuht Pavel Zarubin avaldas “dokumentaalkaadreid, mida keegi pole kunagi näinud”. Üks kahest tegevusterohkel videost näitab “Putini tööd minutitel ja tundidel pärast terrorirünnakut”. Väidetavalt saab Putin kaamerate ees esimesi sõnumeid terrorirünnakust Crocuse raekojas. Teine video räägib sellest, kuidas Putinile antakse pöördumise tekst. Operaator, kes juhtus terrorirünnaku ajal õnneks Putini kabinetis olema, filmis presidenti kaadrisisese montaaži võtetega – kaamerat sisse suumides, fookust muutes jne. Ühes videos ulatatakse Putinile dünaamiliselt üleskutsega paber, selleks hetkeks kasutatakse heliefekti – sama heli kasutatakse ka superkangelaste filmides Flashi superluminaalse jooksu ajal.
 • Ukraina relvajõudude peastaabi teatel tulistasid Vene okupandid möödunud ööpäeva jooksul meie vägede positsioonidele ja asustatud aladele välja 33 raketi- ja 70 õhulööki, samuti tulistasid rakettsüsteemidest välja 91 raketti. Venemaa terrorirünnakute tagajärjel on tsiviilelanikkonna hulgas ohvreid. Bahmuti suunal tõrjus kaitsevägi 8 vaenlase rünnakut Donetski oblasti Bohdanivka, Klištšiivka, Andriivka asulate aladel. Samal ajal tõrjus kaitsevägi Kupjani suunal tagasi vaenlase rünnaku Harkivi oblasti Synkivka asula piirkonnas. Täpne ülevaade lahingukaardist 25. märtsi seisuga.
 • Tähelepanek FSB versiooni kasuks: Mehed siniste teksade ja siniste pikkade varrukatega.
  • Kõik nad on rahulikud, ei jookse kuhugi, üks lükkas isegi kellegi ridadesse tagasi
  • Nad filmivad
  • Toetage üksteise käsklusi uste sulgemiseks
  • Need on sellel väljapääsul selgelt nähtavad, kuid kui kaamera värisedes tähelepanelikult vaadata, on neid sama käitumisega näha ka teistes saali osades

Image

IMG_5465

 • Vladimir Putini uued avaldused terrorirünnaku kohta Crocuse linnahallis: Crocuse terrorirünnaku panid toime radikaalsed islamistid. USA üritab erinevate kanalite kaudu kõiki veenda, et terrorirünnakuga oli seotud keelatud ISIS ning väidetavalt pole juhtunul Kiievi jälgegi. Crocuse terrorirünnak võib olla lüli nende inimeste katsetesse, kes on alates 2014. aastast Vene Föderatsiooni vastu võidelnud Kiievi režiimi käe läbi. Tuleb vastata küsimusele, miks üritasid terroristid pärast kuriteo toimepanemist Ukrainasse minna ja kes neid seal ootas. Crocuse terrorirünnak sobib üsna loogiliselt Kiievi läbiviidud hirmutamiskampaaniatega. Juurdluskomitee juht Sergei Bastrõkin ütles omakorda, et juurdluse käigus on kindlaks tehtud Crocuses toimunud sündmuste täielik kronoloogia, ütles Bastrõkin ning süüdistatav andis üksikasjalikke ütlusi klientide ja selle ettevalmistamisel abistajate kohta.
 • Volodymyr Zelenskyi õhtul: Aitäh kõigile, kes tegutsevad Venemaa löökide tagajärgede likvideerimise nimel. Kiiev – ballistika täna, kahjustatud majad, Kunstiakadeemia hoone. Inimesed said vigastada – kõigile anti vajalikku abi. Jumal tänatud, Akadeemias lapsi ei olnud. Prahi koristamine jätkub terve päeva. Odesa ja Mykolaiv – pärast rünnakuid energiaobjektidele pole olukord lihtne, kaasatud olid kõik vajalikud teenistused ja remondimeeskonnad. Pärastlõunal tabas Odesa uuesti – inimesed said vigastada. Harkiv on ikka eriti raske, aga iga päev annab linnale vähehaaval energiat juurde. Olen tänulik kõigile, kes linna heaks töötavad, kõigile, kes hoolivad inimestest ja aitavad teisi. Nüüd on äärmiselt oluline pöörata tähelepanu neile, kes vajavad toetust. Ja isegi kui inimesed tunnevad end teistelt abi paludes ebamugavalt, siis palun pange ise tähele, toetage, ärge jätke inimesi raskustega üksi. Tänan kõiki, kes kaitsevad inimesi ja väärtustavad elu! Tänan kõiki, kes on Ukrainaga! Au Ukrainale!

 

 

 

 

 

 

 

 

MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • märts 26, 2024


Previous Post

Next Post