Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 01. aprillil

OPOLUKORD 01042024

Vene väed sooritasid hiljuti kinnitatud pealetungi Avdiivka lähedal ja Donetski linnast edelas 31. märtsil. Ukraina väed on tõrjunud Avdiivka lähedal Vene pataljoni suuruse mehhaniseeritud pealetungi. Venemaa 30. märtsil toimunud mehhaniseeritud pealetungi ulatus on märkimisväärne ja Vene väejuhatuse valmisolek suunata Avdiivka lähedal rünnakule pataljoni mahus tanke viitab sellele, et see rünnak oli prioriteetne. Vene väed, sealhulgas Vene 6. tankirügemendi elemendid (90. tankidiviis, Kesk-sõjaväe ringkond), panid 30. märtsil Tonenke lähedal suurele mehhaniseeritud pealetungile 36 tanki ja 12 jalaväe lahingumasinat BMP.

Image

Kupjanski suund: vaenlase pealetungioperatsioonidest pole teatatud. Vastane alustas õhulööke Kotljarivka (Harkivi oblast) Petropavlivka ümbruses.

Lymani suund: Ukraina kaitsjad tõrjusid 3 rünnakut Ternõi (Donetski oblast) ümbruses, kus vaenlane üritas õhutoetusel Ukraina kaitset murda. Okupandid alustasid õhurünnakuid Peršotravneve (Harkivi oblast) ja Jampolivka (Donetski oblast) ümbruses.

Bahmuti suund: Ukraina kaitsjad tõrjusid 7 rünnakut Bilohorivka (Luganski oblast), Ivanivske, Klištšiivka, Andriivka (Donetski oblast) ümbruses, kus sissetungijad õhurünnakuid kasutades üritasid oma taktikalist positsiooni parandada. Vastane andis õhulööke Rozdolivkas (Donetski oblastis) Chasiv Jari lähistel.

Image

Avdiivka suund: Ukraina kaitsjad tõrjusid 9 rünnakut Semenivka, Umanske, Pervomaiske (Donetski oblast) ümbruses, kus okupandid üritasid õhurünnakuid kasutades Ukraina vägesid oma positsioonidelt tõrjuda. Vastane alustas õhulööke Novobahmutivka, Berdõtši, Orlivka (Donetski oblast) ümbruses.

Novopavlivka suund: Ukraina kaitsevägi jätkab vastase blokeerimist Heorhiivka, Novomõhhailivka ja Vodyane’i ida pool (Donetski oblast), kus sissetungijad tegid õhurünnakuid kasutades 16 korda Ukraina kaitset murda. Okupandid alustasid õhulööke Pobjeda ja Urozhaine (Donetski oblast) ümbruses.

Orikhivi suund: vaenlane korraldas õhutoetusega 2 rünnakut Ukraina kaitsjate positsioonidele Staromaiors’ke (Donetski oblast) ja Robotyne (Zaporižži oblast) läheduses.

Hersoni suund: vaenlane sooritas 2 rünnakut Ukraina kaitsjate positsioonidele Dnipro vasakul kaldal.

_____________________________________________________________________

 • Putin kirjutas alla korraldusele kevadise eelnõu kohta: kui palju venelasi sõjaväkke võetakse. diktaator andis korralduse selle aasta 1. aprillist kuni 15. juulini välja töötada Vene Föderatsiooni kodanike vanuses 18–30 eluaastat. Kremli juht nõuab 150 000 venelase sõjaväkke võtmist. Samal ajal teatas terroririigi väejuhatus, et ajateenijaid väidetavalt Ukraina-vastasesse sõtta ei saadeta. Vene ajateenijad teenivad 12 kuud
 • Russisti preestrid olid ametlikult kohustatud palvetama Venemaa võidu eest sõjas Ukrainaga. Vene õigeusu kirik saatis vene preestritele kirja korraldusega lugeda paastu ajal igapäevaseid palveid “Püha Venemaa eest”. Palves soovitakse Venemaale võitu sõjas Ukrainaga. Juhiste täitmata jätmise eest vabastatakse preestrid.
 • 767 päev, kaitsevägi jätkab täiemahulises sõjas sissetungijate tõrjumist. Vene armee püüab aga aktiivselt tungida relvajõudude positsioonidele, eriti Novopavlovski suunas. Möödunud ööpäeva jooksul toimus 85 lahingukokkupõrget. Kokku andis vaenlane 17 raketi- ja 83 õhulööki, 87 rünnakut rakettsalgosüsteemidest meie vägede positsioonidele ja asustatud aladele.
 • Endine luureohvitser Serhii Žirnov usub, et Crocuse rünnaku toimepanijad palkas ISIS või keegi esines ISIS-ena või kasutas ISISt oma eesmärkidel. Žirnov pakkus, et need võivad olla inimesed Putini lähikonnast – “sõjapartei”. Saatekülaline rääkis, et Patrušev ja Bortnikov muutsid Putini selja taga skeemi. Ta lisas ka, et Kreml on olnud kodusõjas viimased 6 kuud. “Külmunud pistrikud võitlevad enam-vähem pragmaatiliste pistrikega.
  • 00:35 Mis on uut Crocuse terrorirünnaku kohta?
  • 03:55 Kas Kreml raamis tadžikid?
  • 10:07 Kes lastakse pärast surmanuhtluse tagastamist Vene Föderatsioonis esimesena maha?
  • 15:10 Varsti uued terrorirünnakud Venemaal?
  • 16:40 Võit sõjas juba sügisel?
  • 24:20 Kui sügavale tungisid Venemaa eriteenistused Euroopasse?
 • Tema nimi oli Irina Filkina.
  Foto tema käest punase maniküüriga
  kuna täpselt kaks aastat tagasi vabanenud Bucha on lennanud üle terve maailma.
  Naine tuvastati tema sünnipäeval, 1. aprillil 2022
  südamega sõrmusesõrme taga…
  Sõja puhkedes elas Irina kohalikus “epitsentris”, kus ta toitis mürskude eest varjunud inimesi ja valmistas Ukraina sõjaväelastele süüa.
  5. märtsil üritas ta Buchast lahkuda ühe autoga, mis evakueeris inimesi linnast väljas asuvast kaubanduskeskusest, kuid tal ei jätkunud ruumi – ta andis teed lapsega naisele.
  Otsustasin siis rattaga koju minna. Tema kodust 15-minutilise autosõidu kaugusel tulistasid Vene sõjaväelased…
  Ta oli nii lahke ja särav inimene,
  et kõik ta sõbrad kutsusid teda “mama IRA”.
  Pärast ema surma lõi tema tütar Olga fondi, et aidata sõjas kannatada saanud ukrainlasi.
  “Ma tahan, et tema käe fotost saaks uute alguste sümbol. See sümbol ütleb sissetungijatele, et nad võivad meiega kõike teha, kuid nad ei saa ära võtta peamist: armastust. Inimeste armastust, mida nad ei tee. mul pole,” ütleb Olga.
  Kokku tapeti Kiievi oblasti okupeerimise ajal 1400 elanikku, sealhulgas rahumeelsed Buchanid.
  Helge mälestus Irinale!
  Helge mälestus kõigile tapetud ja piinatud ukrainlastele!
  Need, kes ei naerata enam kunagi oma sugulastele, ei istu pere laua taha, ei kohtu järgmisel päeval pereringis.
  Kurat, vene okupant. Igavesti ja igavesti!

Image

 • Siis jagati maailma

 • Venemaa pommid muudavad Ukraina sõja käiku.
  • Ilma Lääne hävitajateta vajalikku õhukatet, pole Ukraina sõduritel neid kaitsta peale palve.
  • Limani taga asuval väljal on lehter sügavamal kui ükski kraav. Vene õhupommi löök jättis piisavalt suure augu, et mahutada väike maja.
  • Venemaal on õhukontroll Donbassi linnade ja külade üle: KAB ja FAB võivad tulistada enam kui 60 km kaugusel rindejoonest ning kukkuda maapinnale loetud minutitega, mistõttu on võimatu tulistati alla Ukraina õhutõrjesüsteemide poolt.
  • Kreml suutis käivitada kolm tonni kaaluva FAB-3000 tootmise ning selle aasta lõpus alustab kobarlahingumoona kandva liugpommi Drill tootmist.
  • Vene insenerid võiksid libisevatele pommidele lisada reaktiivmootori ja kütusepaagi, mis suurendaks nende laskeulatust ja muudaks need lihtsaks tiibraketiks
  • Olukorda saab parandada F16 tarnimisega, mis jätab Venemaa kosmoseväed ilma võimalusest tulistada pomme ilma allatulistamisohuta.

 

 

 

 

 

 

MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • aprill 1, 2024


Previous Post

Next Post