Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 24. mail

OPOLUKORD 24052024

Syrskyi. Vene Föderatsiooni väed üritavad kaitsest läbi murda ja Oskili jõe äärde minna, Tšašov Jari lähedal käivad ägedad lahingud. Pärast mõningaid edusamme Harkivi-suunalise pealetungi ajal olid Vene Föderatsiooni väed Vovtšanski pärast “tänavavõitluses täielikult takerdunud”. Pingelised lahingud jätkuvad Tšasovoi Jari (Donetski oblast) lähedal, samuti Kupjanski oblastis (Harkivi oblastis). Viimasel suunal püüavad okupandid pääseda Oskili jõe äärde. Kõige keerulisemad piirkonnad on Donetski oblastis Pokrovski ja Kurakhivskyi.

Kupjanski sõjaväevalitsuse juht Andri Besedin. Kupjanski suunas (Harkivi oblastis) intensiivistasid Vene väed rünnakuoperatsioone, eriti Synkivka, Ivanovka ja Tabaivka piirkonnas, püüdes leida meie kaitses nõrku kohti edasiliikumiseks. Aktiivse sõjategevuse tõttu põleb Kupjanski rajoonis mets, piirkond on kaetud suitsuga. Olukord on väga keeruline. Vaenlaste edusammud on juhuslikud, kuid need on pigem tingitud meie vägede lahkumisest paremini ettevalmistatud positsioonidele, et säilitada personali elusid ja tervist. Metsatulekahjude suits levib asustatud piirkondadesse. Kahjuks kannatab ökosüsteem, kahjuks kannatavad istandused. Sudu on üsna märkimisväärne.

Image

Võitlused jätkuvad Robotyne, Staromaiorske/Urozhaine, Novomykhailivka, Ocheretyne, Chasiv Yar ja Harkiv suundades. Tänapäeval olulisi muudatusi ei täheldatud, kuid Staromaiorske näeb üha nõrgem välja

Velyka Novosilka direction as of 23rd May 2024

Peastaabi Operatiivinfo seisuga kell 22.30 23.05.2024.

Harkivi suunal on päeva algusest peale toimunud neli lahingukokkupõrget. Vene okupandid rakendasid aktiivselt lennundust.

Kupianski suunal on lahingkokkupõrgete arv päevas küündinud 20-ni.

Viis vaenlase rünnakut Terni ja Torske külade lähedal tõrjuti Lymani suunas edukalt.

Päeva alguses tõrjuti okupantide rünnak Bílogorivka piirkonnas Síversky suunas. Positsioonide kaotust polnud.

Kramatorski suunas käib praegu võitlus Andriyivka piirkonnas. Olukord on kontrolli all.

Agressor ründas intensiivselt Pokrovski suunas. Siin tegi agressor kogu päeva jooksul lennunduse ja suurtükiväe toetusel 22 rünnakut. Pingeline olukord Umanski ja Novoselívka piirkonnas. Kaitsevägi rakendab meetmeid olukorra stabiliseerimiseks.

Dnepri vasakkalda suunas püüdsid okupandid üheksa korda meie üksusi Krõnõki rajoonist välja tõrjuda. Lahingute käigus Vene zagarbniki edu ei saavutanud.

Teistes suundades pole olukord oluliselt muutunud.

______________________________________________________

  • Kanal 24 saatejuht Andriy Drozda analüüsis praegust sõjategevuse kaarti seisuga 23. mai 2024. Eelkõige on okupandid tegutsenud mitmes suunas ja sihivad aktiivselt Chasiv Yari. Samal ajal algasid Venemaal kindralite massipuhastused. Venemaa ei lakka püüdmast hõivata uusi Ukraina alasid ja taastada kaotatud positsioone. Samal ajal annab meie sõjavägi vaenlasele korraliku vastulöögi rinde kõikides suundades. Möödunud ööpäeva jooksul, 22. mail, tegi vaenlane meie vägede positsioonidele ja asustatud aladele 6 raketirünnakut ning rindel toimus 139 lahingukokkupõrget. Lisaks tulistasid venelased suurtükiväest ja MLRS-ist.
  • Vene Föderatsiooni relvajõudude peakommunikatsioonidirektoraadi juht kindralleitnant Vadim Shmarin peeti kinni. Kindrali elu- ja töökohas viidi läbi läbiotsimised, talle esitati süüdistus eriti suures ulatuses altkäemaksu võtmises ja korruptsioonis riigikaitsekorralduse täitmisel. Shmarin on juba toimetatud 235. Garnisoni sõjaväekohtusse, et otsustada ennetava meetme valikul kinnipidamise näol. Eellugu. 2020. aastal arreteeriti endine peastaabi ülema asetäitja Khalil Arslanov seoses pettuse ja korruptsiooniga relvajõudude varustuse tarnimisel. Kindralit süüdistati altkäemaksu võtmises ja kahes eriti suures pettuses kogusummas umbes 6,7 miljardi rubla ulatuses. Tema juhtumit arutatakse nüüd kohtus. Varem on altkäemaksu ja kelmuse kriminaalasjadesse sattunud mitu kõrget sõjaväelast. 24. aprillil arreteeriti asekaitseminister Timur Ivanov. 14. mail vahistati kaitseministeeriumi personalipeaosakonna juhataja Juri Kuznetsov. Juri Kuznetsovi süüdistatakse altkäemaksu võtmises kokku 30,5 miljoni rubla ulatuses. Timur Ivanovit süüdistatakse 1,185 miljardi rubla saamises. 17. mail vahistati endine Lõuna sõjaväeringkonna 58. armee ülem Ivan Popov kelmuses (Kriminaalkoodeksi § 159 4. osa).

  • USA valmistab Ukrainale ette uut 275 miljoni dollari suurust abipaketti. Kahe ametniku sõnul sisaldab pakett HIMARS-süsteeme, 155 mm ja 105 mm suurtükimürske. Muid üksikasju ametnikud ei avaldanud. Tulevane abipakett on neljas pärast seda, kui USA Kongress võttis aprilli lõpus vastu Ukrainale antava abi eelnõu.

 

 

 

 

 

 

 

MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • mai 24, 2024


Previous Post

Next Post