Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 07. juunil

OPOLUKORD 07062024

Syrskyi: Peastaabi üksuste personalistruktuuri optimeerimine ja mehitamata süsteemide vägede moodustamine jätkub. Meie põhiülesanne on muuta sõjaväe juhtimissüsteem efektiivsemaks ja kaotada funktsioonide dubleerimine. Need tegevused viiakse läbi Ukraina relvajõudude tüüpide ja eraldiseisvate üksuste arendamise strateegia elluviimise osana aastani 2035. Esimest korda plaanime kümme aastat ette. Samas kontekstis toimub ka Ukraina relvajõudude mehitamata süsteemide vägede formeerimine. Käimas on peastaabi üksuste staabistruktuuri optimeerimine. Eelkõige väheneb peastaabi suurus ja nad vabanevad kõrvalistest funktsioonidest.

7. juuni 2024 öösel ründas vaenlane kriitilise infrastruktuuri objekte – Saratovi oblasti õhuruumist tulid Tu-95MS pommitajad ja Primorsko-Ahtarskist, Eiskist, Kurskist (Venemaa) Shahed-tüüpi droonid. Kokku kasutati 5 X-101/X-555 tiibraketti ja 53 UAVd. Õhutõrje tulistas Dnipropetrovski, Zaporižžja, Kirovogradi, Nikolaivi, Hersoni, Odessa, Harkivi, Kiievi ja Hmelnõtsi oblastis alla 48 drooni ja 5 tiibraketti X-101/X-555.

May be an image of text that says '07.06.2024 2024 (07.00) 十十十十十 36ИTO: -5 KpилaTиx paKeT X-101/ X-101/X-555 X-555 -48 yAapHиx 6nЛA "Shahed-136/131" 4 noBиTpRHи Cили https://t.me/kpszau me/ https:/ft. f https://www.faceook.com/kpazsu acebook.com/kpszc'

Peastaabi Operatiivinfo seisuga 23.30 06.06.2024.

Harkivi suunal Vene agressor aktiivset pealetungitegevust ei sooritanud, püüdes meie üksusi välja tõrjuda, põhjustades intensiivse tulemõju. Olukord on kontrolli all.

Kupjanski suunas püüavad Vene okupandid päevasel ajal meie positsioonidele Druzhelyubivka ja Petropavlivka piirkonnas edasi liikuda. Kolm vastase rünnakut tõrjusid kaitsevägi.

Lymany suunas ründas vaenlane 11 korda Nevski, Serebryans Наkogo metsa, Ternivi ja Mâsožarivki piirkonnas.

Siversky suunas üritas vaenlane meie kaitsest läbi murda viis korda Bílogorívka ja Verkhnyokamânsky piirkondades. Olukord on kontrolli all.

Kramatorsky suunas piirdus venelaste tegevus viie lahingukokkupõrkega. Neli rünnakut Ivanivski, Klištšievka ja Kalinivka piirkonnas tõrjusid meie kaitsjad edukalt. Olukord on pingeline, jätkub võitlus Kalinívki piirkonnas.

Vaenlase suurim aktiivsus ilmnes täna Pokrovski suunas. Alates päeva algusest üritasid sissetungijad 28 korda tungida meie kaitsesse Novoselivka Firsti, Sokola, Evgenivka, Kalinovogo, Novooleksandrivka, Jasnobrodívka, Novopokrovski ja Progressi piirkondades. Hetkel on tõrjutud 22 vaenlase rünnakut, kuus võitlejat jätkavad. Meie kaitsjad võtavad meetmeid, et stabiliseerida olukorda ja takistada vaenlase tungimist sügavale Ukraina territooriumile.

Kurahhivi suunal ründas vaenlane meie positsioone viis korda Paraskovíivka ja Krasnogorivka piirkonnas. Olukord on kaitseväe kontrolli all.

Üheksa korda on okupandid edutult rünnanudnud meie positsioonid Vremivski suunal Staromayorsky, Urozhayny ja Novodarivka piirkonnas.

Robotino on nüüd “hallis tsoonis” – ei kellegimaa. Ukraina väed kaitsevad kaevikutes, sest selles Zaporožje külas pole enam maju.

Orihivi ja Pridniprovski suunal pole olukord oluliselt muutunud, on kaitseväe kontrolli all.

Ülejäänud suundadel olulisi muutusi keskkonnas ei toimunud.

__________________________________________________________

 • Roman Svitan käsitles 6. juuni uues sõjalises kokkuvõttes järgmisi teemasid:
  – FPV droonid päästsid tegelikult rinde, kui Ukraina ootas oma partneritelt sõjalist abi. Ukraina president Volodõmõr Zelenski ütles seda 4. juuni õhtuses videosõnumis;
  – öösel vastu neljapäeva, 6. juunit toimus Venemaal Rostovi oblastis Novošahtõ naftatöötlemistehases rida plahvatusi ja tulekahju;
  – 6. juunil hävitasid HURi hävitajad ajutiselt okupeeritud Krimmi läänes Tšornomorske külas Vene laeva.
 • “Kas sa oled loll nagu see laud?” – Putin tõrjus Venemaa ambitsioone rünnata NATO-t kui “mõttetust”. Jah, see on keel, mida ta rahvusvaheliste ajakirjanike juures kasutas. Mul ei ole vaja teile meelde tuletada, et enne täiemahulist sissetungi pidas Venemaa Ukraina ründamist “mõttetuks”.
 • Roskosmose endine juht Rogozin ja praegune Zaporižži oblasti “senaator”, avaldas video Ukraina droonidest ja pommitajatest, kes tulevad Venemaa positsioonidele. Ta nimetas seda “süngeks vaatemänguks”. “Öine taevas Dnepri kallastel. Lugesin kokku 11 AFU luuredrooni, mis lendas meie peade kohal. Need on liikuvamad “tiivad”, need on ka kopteri tüüpi droonid, ilmselt Mavicid. Ja siis ilmusid mehitamata pommitajad. Nad tulevad eskadrillid, otsivad meie suurtükiväe ja personali rotatsiooni, viivad läbi rindeteede kaugmineerimist. Nüüd lendavad nad kaugele rindejoone taha“.
 • Ukraina mehitamata paadid ründasid Krimmis taas Vene laevu. Hävis kas üks või kaks väikest puksiirlaeva. Küsimus on kuidas mereväe droon tõketest hõlpsalt läbi sai. Järjekordne demonstratsioon, et kõik paatide vastu tehtavad jõupingutused toimivad üsna halvasti. Ja kuulipildujatega helikopterid ja pommid ning kõik muu. Tõenäoliselt ei aita ka praamid silla ümber.
 • Pärast 27 kuud kestnud sõda suudab USA korraga välja õpetada vaid 12 pilooti – see on uskumatu, naeruväärne. Ukraina on pettunud USA pärast F-16 piloodi koolitust. Ukraina ametnikud avaldavad USA-le ja teistele riikidele survet F-16 pilootide koolituse kiirendamiseks, öeldes, et praegune süsteem ei tooda piisavalt lendureid F-16’le. Ukraina sõnul on tal 30 pilooti, ​​kellel on õigus alustada kohe USA-s koolitust. Ometi on Bideni administratsioon Kiievile teatanud, et kolm inimest, kes on taotlusest otseselt kursis, on teatanud, et Arizonas asuvas programmis puuduvad kohad, et korraga vastu võtta rohkem kui 12 piloodipraktikanti.

 

 

 

 

 

 

MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • juuni 7, 2024


Previous Post

Next Post