Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 27. juunil

OPOLUKORD 27062024

 • Zelenski saabus Donetski oblastisse, Pokrovskisse. „Kiievis toimub eraldi vestlus, eelkõige valitsusametnikega, kes peaksid olema nii siin kui ka mujal rinde lähedal – keerulistes kogukondades, kus inimesed vajavad kohest lahendust. Mind paneb imestama, et mõned asjassepuutuvad riigiametnikud pole siin pool aastat või rohkemgi käinud. Teen nende kohta asjakohased järeldused,» ütles president.

Ööl vastu 27. juunit 2024 sooritasid Vene okupandid Ukraina vastu raketi- ja õhurünnaku. Kokku kasutas vaenlane 6 erinevat tüüpi raketti ja 23 ründe UAV-d:

 • 1 rakett Kh-47 M2 “Kinzhal” (Tambovi piirkonna õhuruumist – Venemaa Föderatsioon);
 • 4 tiibraketti Kalibr (Musta mere kirdeosast);
 • 1 Kh-59/Kh-69 (Kurski oblasti õhuruumist – Vene Föderatsioon);
 • 23 Shahed-131/136 tüüpi ründe UAV-d (stardiala – Primorsko-Ahtarsk – Venemaa Föderatsioon).

Peastaabi Operatiivinfo seisuga 22.00 26.06.2024.

Harkivi suunal tungisid Vene terroristid 10 korda lennunduse toel meie üksuste positsioonidele Vovtšanski, Liptsivi, Sotnitski kasakate ja Glibokoje piirkonnas. Vovtšanskis käivad veel lahingud kolmes kohas.

Kaheksa korda ründas vaenlane meie positsioone Kupânski suunas. Stepova Novoselivka, Sinkivka, Stelmahhivka ja Berestove asulate lähedal tõrjus kaitsevägi kuus vastase edutult rünnakut. Olukord on äge. Sinkivka ja Stepovoí̈ Novoselívka ümbruses käivad lahingud.

Lymani suunas ründasid Vene väed 18 korda edutult Ukraina kaitsjaid kuue erineva asula piirkonnas. Praegu jätkub kuus kokkupõrget. Vaenlane koondab oma jõupingutused Makíivka ja Nevsдеkogo lähedale, kus toimus umbes 80 protsenti kõigist rünnakutest.

Pingeline olukord Siversky suunal. Vaenlane üritas 11 korda ründetegevusega meie kaitsjaid Bilogorivka, Spirnõi ja Rozdolivka piirkondades positsioonidelt välja suruda. Enam kui pooled lahingud on veel pooleli.

Kramatorski suunas kõik katsed edasi liikuda Tchasiv Jar ja Klišiivka lähedal tõrjuti.

Toretski suunas ründasid okupandid üheksa korda Shumivi, Toreci, Dachny ja Northerni lähedal. Tegevus jätkub veel kuues kohas.

Ründab intensiivselt Pokrovski suunas. Siin suurendas agressor kogu päeva jooksul pingutusi – kokku tegi ta 37 rünnakut. Vene okupantide suurimat aktiivsust hoitakse Ocheretynogo rajoonist, kust vaenlane eri suundades püüab tungida meie kaitsesse. 29 rünnakut on Ukraina kaitsjad juba tõrjunud, veel kaheksa võitlust jätkuvad, eriti Eugenivka ja Novooleksandrivka lähistel.

Kurakhivi suunas on sel kellaajal lahingukokkupõrgete okupantidele kaheksa ebaõnnestunud. Okupant püüdis edasi liikuda Nevelske, Georgievka, Paraskovievka ja Konstantinivka asulate piirkondades. Lahing Krasnogorivka lähedal käib. Olukord on kontrolli all.

Teistes suundades pole keskkonnas olulisi muutusi toimunud.

 

____________________________________________

 • Roman Svitan käsitles 26. juuni uues sõjalises kokkuvõttes järgmisi teemasid:
  – President Volodõmõr Zelenski saabus ootamatult visiidiga ühte rindejoone raskeimat piirkonda;
  – Ukraina relvajõud uuendasid oma positsioone Ida-Ukrainas, eelkõige Vovtšanskis;
  – Ameerika Ühendriigid võivad saata Ukrainasse sõjalisi töövõtjaid, kes aitaksid USA tarnitud relvasüsteemidega;
 • Lõuna-Koreal on võime saata Ukrainasse SAM-süsteeme, mis on nagu Patriot ja suudavad alla tulistada Iskander-M ballistilisi rakette. Kui nad suudavad Iskanderi ja võib-olla ka Kinzhali alla lüüa, tõuseb nende müük välismaale hüppeliselt. Neil on ka oma ATACMS-i analoograketid

Image

 • Eile avastati Hiina Rahvavabastusarmee WZ-7 “Soaring Dragon” kõrgel kõrgusel seiredroon, mis rikkus Lõuna-Korea õhukaitse identifitseerimisvööndit (ADIZ) lõunas Jeju saare lähedal. Arvatakse, et droon püüdis jälgida USS Theodore Roosevelti (CVN-71), kes on praegu dokitud Lõuna-Korea linnas Busanis.
 • Sevastopoli rannas leiduv raketipuru räägib Venemaa õhutõrjetööst. Sevastopoli Uchkuyevka rannas okupeeritud Krimmis sadas pühapäeval alla rakette. Neli inimest sai surma ja üle 150 vigastada. Esialgu teatas Vene pool, et AFU ründas Sevastopolit Ameerika ATACMS-rakettidega. Ühe neist otse ranna kohal tulistas Vene õhutõrje alla, praht langes inimestele peale. Hiljem Moskva loobus sellest versioonist ja süüdistas Kiievit tahtlikus rünnakus rannale. Kuid nagu Bild ekspertidele viidates teatab, on see ebatõenäoline. Rannalt leitud praht näeb välja nagu Venemaa maa-õhk raketisüsteemi Tor rakettid. See tulistab välja 9M330 õhutõrjeraketid.

Image

 • Saatejuht Andrii Drozda tegi 26. juuni seisuga sõjategevuse kaardile uue ülevaate ja näitas viimaseid muudatusi rindel, samuti rääkis päeva põhiuudised. Harkivi oblasti rindel on olukord muutunud, sest relvajõududel on sellest piirkonnast Vene sissetungijate tõrjumisel uus edu. Samal ajal külastas Ukraina president Volodõmõr Zelenski Pokrovskit Donetski oblastis ja teatas, et pärast Kiievisse naasmist peab ta vestluse valitsusametnikega, kes “peavad olema rinde lähedal”. Riigipea esitles ka äsja ametisse nimetatud Ukraina relvajõudude ühendjõudude juhatajat Andri Hnatovi Donetski oblastis.
 • Lugege seda teksti Twitteris: venelased ei kavatse lahkuda, kalmistuid täiendatakse, siis kuivab üks NATO omanike sõjaline ressurss (nagu mõne süsteemi mürsud) kokku, siis teine. Vene relvajõud liiguvad aeglaselt läände. Sa ei lähe paremaks. https://x.com/wartranslated/status/1805893444964921844
 • Venemaa operatsioon Harkivi põhjaküljel on kestnud üle kuue nädala. Tõsiseid raskusi on olnud nii operatiiv- kui ka strateegilisel tasandil. Kuigi pealetung on takerdunud, näitavad satelliidipildid, et venelased on alustanud äsja okupeeritud alade kindlustamist. https://x.com/i/status/1806030168533737863
 • USA saatkonna atašee Ukrainas leiti oma Hilton Kyiv hotellitoast surnuna. Nimetu isik saabus aruannete kohaselt alles hiljuti, et asuda ametikohale 15. juunil. USA välisministeerium võttis surnukeha lahkamiseks

 

 

 

 

 

 

MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • juuni 27, 2024


Previous Post

Next Post