Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 07. juulil

OPOLUKORD 07072024

ISW: Tõenäoliselt vallutasid Vene väed hiljuti Sokili (Avdiivkast loodes), edenesid Sokilist lääne pool Voskhodi suunas ja jõudsid veidi edasi Karlivka idaosas (Avdiivkast läänes). Väidetavalt jõudsid Vene väed Voshhodi äärelinna; vallutas pool Jevhenivkast (Avdiivkast loodes ja Sokilist läänes); ja liikus edasi Novooleksandrivkas ning Lozuvatske ja Novoselivka Perša suunas (kõik Avdiivkast loodes).

Ööl vastu 7. juulit 2024 ründas vastane Kurski oblastist (Venemaa) kahe ballistilise raketiga “Iskander-M” ja 13 “Shahed”’ga. Õhutõrjeraketiüksused tulistasid alla Kirovohradi, Harkivi, Sumy ja Poltava oblastis alla 13 “šahedi”.

May be an image of text

Operatiivinfo seisuga 22.00 06.07.2024

Seni on toimunud 123 lahingukokkupõrget. Kõige kuumem oli täna olukord Pokrovski suunal, samuti on vaenlane aktiivne Lõmani ja Kurahhivski suunal.

Harkivi suunas ründas vaenlane üheksa korda Lipcívi, Glibokoye ja Vovčanski ümbrust. Meie kaitsjad tõrjusid edukalt kõik agressori rünnakud.

____________________________________________

  • Ihor Havryshchak tegi 6. juuli seisuga vaenutegevuse kaardile uue ülevaate ja näitas viimaseid muudatusi rindel, samuti rääkis päeva peamised uudised. Vene okupandid jätkavad pealetungi meie riigi idaosas, nimelt Donetski oblastis. Vaenlane võttis sihikule kaks Donbassi võtmelinna – Toretsk ja Chasiv Jar, mis asuvad piirkonna Bahmuti rajoonis. Fakt on see, et Toretski linna hõivamine võib kaasa tuua olulise logistikakeskuse kaotamise Ukraina kaitsejõudude poolt. Ohustatud on ka oluline maantee Kostjantõnivka – Pokrovsk. Üha enam ilmub infot, et järgmised nädalad võivad olla määravad ja mängida olulist rolli vastasseisus venelastega Donetski oblastis. Kokku on Ukraina kaitsevägi Vene sissetungijaid rindel tagasi tõrjunud 864 päeva. Nii püüdis vaenlane mitmel olulisel suunal relvajõudude positsioone rünnanud. Möödunud ööpäeva jooksul toimus 139 lahingukokkupõrget. Lisaks andis vaenlane 6 raketilööki (kasutades 20 raketti), 55 õhulööki (72 õhutõrjerakettiga), korraldas üle 3000 rünnaku, neist 105 raketisalvosüsteemidega. Toretski suunal on agressor üsna aktiivne. Nii korraldas vaenlane Donetski oblastis Toretski, Severnõje ja New Yorgi asulate piirkonnas 18 rünnakut. Ta toetas oma tegevust õhurünnakutega.
  • RU käitumine viitab hiljuti olulise pealetungi võimalikule aktiveerimisele Pretšõstivka lähedal. Nende käitumine viimastel nädalatel meenutab venelaste käitumist augustis Novomõkhailivkas. Nad alustasid pealetungi Novomõkhailivkale 25. septembril.

Image

  • Zelenski teatas Ukraina uuest merestrateegiast. “Töötame oma mereriigi jaoks uut strateegiat – Ukraina merendusstrateegiat. Varsti kiidab see strateegia heaks NSDC – praegu on käimas selle punktide viimistlemine. Mõistame selgelt, et sõda on muutnud jõudude vahekorda kogu meie Musta mere piirkonnas ja Venemaa laevastik selles akvatooriumis ei hakka kunagi domineerima,” ütles president oma pöördumises. Tema sõnul kindlustab uus strateegia Ukraina huvid, võtab arvesse Ukraina uut tehnoloogilist võimekust ja uusi suhteid partneritega. “Ukraina on alati riik, mis suudab kaitsta oma huve merel, transpordimagistraalides ning meie liitlaste ja partnerite huve. Olen tänulik kõigile meie inimestele, kes seda tagavad. Ukraina merevägi, kõik, kes on seotud kaitse ja julgeolekuga. struktuurid ja kaitsetööstus – riigi- ja eraettevõtted, kes töötavad Ukraina tugevuse nimel,» lisas ta.
  • Sõltumatute Venemaa meediaväljaannete Meduza ja Mediazona 5. juuli aruande kohaselt on alates täiemahulise sissetungi algusest Ukrainasse tapetud ligikaudu 120 000 Venemaa sõdurit. Enamik Lääne hinnangutest jääb vahemikku 400 000 kuni 500 000, sealhulgas hukkunuid, haavatuid ja teadmata kadunuid, mis on tihedalt kooskõlas Mediazona hiljutise hinnanguga. Vaatamata ligikaudu 120 000 hukkunule ja ligikaudu 500 000 hukkunule ei ole Venemaal õnnestunud vallutada ühtki 23 piirkondlikust pealinnast ja eristaatusega linnast, mis olid täiemahulise sissetungi alguses Ukraina kontrolli all.
  • Venemaa: Moskva sõjaväeteenistuse kolonel Sergei Trigiljov vahistati altkäemaksu võtmise eest. Viimastel kuudel on altkäemaksu maksmine olnud 10 000 eurot, et vältida ajateenistust, kuid isegi siis polnud tulemus garanteeritud.

Image

  • Ukraina partisanid väitsid 5. juulil, et nad saboteerisid edukalt raudteeliini Venemaal Jekaterinburgi linna lähedal, peatades rongide liikumise Põhja-Korea laskemoona transportimiseks.

 

 

 

MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • juuli 7, 2024


Previous Post

Next Post