Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Operatiiv- ja sõjaga seotud info 08. juulil

OPOLUKORD 08072024

Vene väed tegid hiljuti kinnitatud pealetungi Chasiv Jari ja Toretski lähedal ning Ukraina väed tungisid hiljuti Harkivi linnast põhja poole.

ISW: Vene väed jätkasid pealetungioperatsioone Chasiv Yari lähedal 7. juulil ja on tõenäoliselt edenenud Siverskyi-Donetsi Donbassi kanali idakaldale Chasiv Yaris. Väidetavalt Vene väed tungisid Kalynivka (Tšasivjarist põhja pool) ja Kanal Microraioni vahel kuni 900 meetri sügavusele ja 1,48 kilomeetri laiusele. Vene väed jätkasid 6. ja 7. juulil pealetungioperatsioone Chasiv Yarist põhja pool Kalynivka lähedal, Chasiv Yarist idas Ivanivske lähedal ning Chasiv Yarist kagus Klištšiivka ja Andriivka lähedal. Ukraina Hortõtsja vägede rühma pressiesindaja kolonelleitnant Nazar Vološin teatas, et Venemaa suurtükiväe- ja lennuüksused löövad praegu tugevalt Tšasivjari lõunaosa.

8. juuli öösel 2024 ründas vaenlane Ukrainat rakettidega: 4 X-101 ja 2 Iskander-M. Õhutõrje hävitas Zhytomõri ja Tšerkasõ piirkonnas 3 tiibraketti Kh-101.

Operatiivinfo seisuga 22.00 07.07.2024

Alates päeva algusest on toimunud kokku 117 lahingukokkupõrget. Pingeline olukord püsib Pokrovski suunas, ka vaenlane aktiveerus Limans Наkomu ja Kurakhivsky suunas.

Harkivi suunal sooritas vaenlane kolmel korral rünnakuid Liptsi, Staritsa ja Vovtšanski asulate lähedal. Ukraina sõdurid peatasid kõik agressori rünnakud.

Hlyboke. UA liigub Student Streeti poole! ≈0,22 km2

Image

Kupjanski suunas ründas vaenlane meie positsioone 10 korda Sinkivka, Stepova Novoselivka ja Stelmakhivka piirkonnas. Vastase kuus rünnakut on edukalt tõrjutud, jätkub veel neli võitlust.

Päeval suurendas vaenlane jõupingutusi Lymani suunas. Sissetungijad ründasid täna 14 korda Nevski, Grekívka, Makííivka ja Ternivi lähedal. Ukraina kaitseväelased tõrjusid 12 rünnakut, kaks on pooleli. Vene okupantide kaotused on täpsustamisel.

Síverski suunas püüdis vaenlane kaks korda edasi liikuda Verkhny Kamiansky piirkonnas. Kõik katsed meie üksusi positsioonidelt välja tuua on ebaõnnestunud.

Vastase Kramatorsky suunas oli neli ebaõnnestunud rünnakut. Ukraina kaitsjad murdsid enesekindlalt venelaste plaane Kalinivka, Grigorivka ja Chasovogo Yaru lähistel.

Vene zagarbnikud näitasid täna suurimat aktiivsust Pokrovski suunas. Alates selle päeva algusest on sissetungijad püüdnud 45 korda tungida meie kaitsesse New Yorgi, Progresi, Vozdviženka, Novooleksandrivka, Kalinove, Lozuvatske, Novoselivka Perša ja Jasnobrodivka asulate lähedal. Üheksa kokkupõrget on veel pooleli.

Image

Kurakhivi suunal ründas vaenlane 17 korda edutult meie positsioone Krasnogorivka, Georgievka, Paraskovievka ja Konstantinivka lähedal.

Vastane on ebaõnnestunud Vremívsky suunas. Venelased on Vodânogo, Konstantinivka ja Makarivka lähistel sooritanud kaheksa ebaõnnestunud rünnakuaktsiooni.

Ka Orihivi ja Pridniprovski suunal on ebaõnnestunud kõik Zagarbnõtski vägede püüded meie üksused okupeeritud positsioonidelt maha suruda.

_________________________________________________________________

 • 110 brigaad tulistas Donetski oblastis alla Vene Su-25 – OSUV “Hortytsia”. Ps! Eelmise analoogse teate peale vene kaotuste hinnangus uut lennukit ei lisandunud.

Image

 • Venemaal kurdeti taas “Ukraina relvajõudude rakettide üle, mis lendasid Sevastopolisse”. Seal avaldati, et Ukraina sõjavägi ei saanud nende sõnul rünnata agressorriigi sõjalisi sihtmärke ei ajutiselt okupeeritud Krimmis ega ka Vene Föderatsiooni territooriumil “ilma USA otsese osaluseta”. Sellest teatas Vene Föderatsiooni välisminister Sergei Lavrov. Ta alustas taas rekordit, et Venemaa on väidetavalt sõjas USA ja NATO-ga, ning teatas, et Moskva reageerib rünnakutele “oma territooriumil”.
 • Ukraina droonid ründavad Voroneži oblastis suurt laskemoonaladu, ütles allikas. Õiguskaitseallikas ütles ajalehele Kyiv Independent, et SBU juhitavad Ukraina droonid tabasid Voroneži oblastis Sergeevka külas suurt laskemoonaladu.
 • Roman Svitan arutas 7. juulil toimunud uuel sõjalisel briifingul järgmisi teemasid:
  – okupeeritud Krimmi Aluštõna rajoonis puhkes 6. juuli õhtul pärast võimsat plahvatust gaasijaotussõlmes tulekahju;
  – Vene armee kaotas umbes 5000 sõdurit Donetski oblastis vaid ühe Tšasovoi Jari naabruskonna tormijooksu ajal;
  – Vene armee jätkab Harkivi linna ründamist õhutõrjerakettidega, mille tagajärjel saavad löögi kriitilised infrastruktuurid ja elurajoonid;
  – Orban käis Putinit Moskvas vaatamas paar päeva pärast Kiievi reisi, kuid kokkulepetest pole juttugi.
 • Vassili Golovanovi kanal koos Dmitri Gordoniga! Täna arutleme, milline sõja lõppemise stsenaarium ootab Ukrainat ja miks võime näha selle lõppemist sel aastal.
 • Holland kuulutas Ukrainale välja täiendava Patriodi, teatasid Hollandi uue valitsuse liikmed briifingul Ukraina välisministri Dmytro Kulebaga, kirjutab Raadio Svoboda.

Image

 • Suurbritannia tarnib Ukrainale täiendavalt umbes 100 Brimstone raketti, suurtükirelvi ja laskemoona, ütles uus kaitseminister John Healy.
  • 10 155-mm AS-90;
  • 250 000 padrunit 12,7 mm kaliibriga;
  • 90 Brimstone tankitõrjeraketti;
  • 50 väikest paati jõe- ja rannikuoperatsioonideks;
  • 40 miinitõrjeautot;
  • 61 buldooserit kaitsepositsioonide ehitamiseks.
  • Varem tarnitud iseliikuvatele relvadele AS-90 antakse tuge ka 32 uue relvatoru ja muude kriitiliste varuosade üleandmise kaudu.
 • Täna on Odesas meie Ukraina relvajõudude mereväe päev. Ja see on meie tänupäev kõigile mereväe sõduritele ja läbirääkimistele – et Ukraina kaitsevägi, Ukraina merevägi – kogu meie riik saaks veelgi rohkem võimalusi. Täna olid siin Odesas Hollandi uued kaitse- ja välisministrid ning Suurbritannia uus kaitseminister. teavitas neid olukorrast lahinguväljal; oli Neižpapa mereväe komandöri aruanne. Jätkame Ukraina laevastiku tugevdamist koos Suurbritanniaga, koos Hollandiga – meie koostöös on häid uusi detaile. Täna rääkisime õhutõrje tugevdamisest, see on meie absoluutne prioriteet, olen tänulik valmisoleku eest astuda järgmisi samme – eriti F-16 osas.
 • Avatud lähtekoodiga teadlased analüüsisid satelliidipilte ja leidsid, et Venemaa on pärast täiemahulise sissetungi algust eemaldanud sõjaeelsest vabaõhuhoidlast umbes 42 protsenti Venemaa tankidest.
 • CHASIV JAAR. Kuidas toimus haavatute evakueerimine põrgust  paar päeva enne kaitseväe taandumist “Kanal” mikrorajoonist Chasovoy Yar’is. Pärast kuudepikkust ägedat võitlust ja oluliselt paremate vaenlase vägede pealetungi lahkusid meie üksused piirkonnast peaaegu täielikult hävitatuna. Nüüd on de facto kontaktliiniks Siverskyi Donets-Donbasi kanal ja 24. brigaadi sõdurid kontrollivad suuremat osa ajutisest jarist. Tahame näidata, millistes äärmiselt rasketes tingimustes toimus haavatud sõdurite evakueerimine “Kanalist”. Kuningas Danylo nimelise 24. OMBr mehaanikud-autojuhid ja meedikud töötasid kangelaslikult inimvõimete piiril ja riskisid eluga, et kaassõdureid põrgust välja tõmmata. See video näitab sõna otseses mõttes evakuatsioonipõrgu üheksat ringi. Näete ettevalmistusi lahinguväljasõiduks, soomusauto kaotust pärast tulistamist, haavatud mehe evakueerimist, kaadreid tegevuskaameratest ja öisest droonist, aga ka intervjuusid evakuatsioonimeeskonnaga. Film „Kanal“ koosneb kahest paralleelsest osast: esimene on filmitud kogunemispunktis enne ja pärast väljasõitu ning teine ​​- otse lahinguväljal evakuatsiooni ajal.
 • Meedia teatab: Orbani lennuk suundus Hiina poole. Nagu teatas Ungari portaal 444, oli sõjaväe-valitsuse lennuk Dassault Falcom 7X teel Budapestist Pekingisse, mida tõendavad radari jälgimiskohad. Ilmselt istub selles Viktor Orban. Päev varem teatas Orbán Šveitsi ajalehele Die Weltwoche antud intervjuus “ootamatutest kohtumistest”. Kellega ta täpselt kohtub, poliitik ei täpsustanud. X aga kirjutas sotsiaalvõrgustikus, et jätkab alates 8. juulist jõupingutusi Ukraina sõja lahendamiseks.

Image

 

 

MilitaarPoliitikaSõdaUkrainaVenemaa

kolonelHans • juuli 8, 2024


Previous Post

Next Post