Kolonel Hans

George Orwell on ütelnud, et nalja eesmärk ei ole alavääristada inimest vaid tuletada inimesele meelde, et ta on juba alavääristatud!

Valimised

Peaminister jääb tänaval auto alla ja hukkub. Seisab siis Paradiisi värava taga ja anub Peetruselt sisselaskmist.

„See nii lihtsalt ka ei käi“, vastab Peetrus. „Teiesuguste kõrgete ninade jaoks on meil omaette protseduur. Esmalt peate te veetma päeva Põrgus, siis päeva Paradiisis ja seejärel peate valima kummat te eelistate!“

Sõidab siis peaminister liftiga Põrgusse. Lifti uksed avanevad ja leiab härrake ennast imeilusalt golfiväljakult. Ees on palju tuttavaid ja sõpru kes kõik tervitavad teda ja soovivad teada maiseid uudiseid. Mängivad siis mõne sõbraliku mängu, ajavad juttu, söövad head ja paremat mis imeilusas golfikeskuses on pakkuda ning joovad shampust. Öö veedab härrake mugavas golfikeskuse hotellis koos imekaunite seltsilistega. Hommikul sõidab ta liftiga Paradiisi.

Peetrus määrab PM’i ühte inglite koori. Inglid hõljuvad pilvelt pilvele, laulavad isamaalisi laule ja mängivad harfi. Öö veedab peaminister askeetlikus toakeses, takuste linade vahel kuid ilma seltsiliseta.

Hommik saabub ja Peetrus kutsub härrakese enda juurde. „Nüüd oled sa näinud nii Põrgut kui ka Paradiisi ja pead valima kus sa ülejäänud igaviku tahad veeta“, ütleb Peetrus peaministrile.

Peaminister mõtleb natuke ja vastab: „Paradiis on hea aga kõik mu sõbrad on põrgus. Ma valin Põrgu.“

Peetrus saadab härrakese lifti, jätab jumalaga ja härrake sõidab põrgu poole. Kui lifti uksed avanevad leiab peaminister ennast aga prügimäelt. Tema sõbrad kes paar päeva tagasi olid veel lõbusad ja nautisid elu, olid räbalates, haisesid ning sorteerisid prügimäel prügi. Kurat tuli härrakese juurde ja juhatas talle tööotsa kätte. Lõpuks suutis härrake ennast niipalju koguda, et küsis Kuradi käest selgitust muutunud Põrgu kohta.

„Vaata sõber“, vastas Kurat. „kaks päeva tagasi oli meil kampaania aga täna oled sa meid juba valinud!“

 

AnekdootJumalPoliitika

kolonelHans • september 2, 2015


Previous Post

Next Post

Lisa kommentaar